Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 10

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 10

2037
0
Double Space. Foto: Anders Teibel/Voxhall

Så nåede vi godt ind i marts, men vejret er nu stadig mest til at blive indenfor. Og hvorfor ikke høre noget musik, mens du holder varmen sammen med nogle andre koncertgængere?

Fredag d.11. marts

Vi lægger hårdt ud fredag med ugens fest! Radar får nemlig besøg af Förtress samt de lokale rock-festaber i TurboChild. Og ikke nok med at du får en dobbeltkoncert om aftenen, du kan nemlig allerede fra om eftermiddagen varme op på Escobar (fremvisning af billet sikrer en gratis Ceres Top), og efter koncerten feste med de to bands på HeadQuarters (hvor selvsamme billet sikrer et shot). Men hvad så musikken?

Jo, Förtress har vi såmænd anmeldt af flere omgange, senest live på Rising-scenen på Roskilde Festival for snart to år siden – dengang leverede de en festlig og overbevisende koncert, som du kan læse om HER. Siden er Förtress måske ikke blevet katapulteret helt afsted i den succes, som der er en overgang var lagt op til, men de høster nu fortsat roser for deres energiske live-performances – du kan nok roligt regne med at de spiller op til fest igen, med deres hårde rock-blanding.

TurboChild har jeg også haft i maskinen, på EP høstede de 4 stjerner for 2 1/2 år siden (anmeldelse HER), siden er det blevet til et par velfungerende singler og en succesfuld koncert på sidste års Spot Festival (i HeadQuarters afdeling) – jeg var på pletten, og du kan læse nogle linier om koncerten i denne reportage. Fælles for begge bands er en god sans for (rock)melodier, tårnhøjt energiniveau og festlige optrædener, så hvis du er på udkig efter en underholdende fredagskoncert, så er det nok værd at satse dine spareskillinger her.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Fredag kan du også få dig et skud rock på Tape, hvor Demon Head og Double Space uddeler smæk. Førstnævnte er leveringsdygtig i stenet, støvet doom-rock, og fik 5 stjerner med i posen, da Thomas anmeldte deres debutalbum sidste år: “Man kunne sagtens have bildt mig ind at bandet havde spillet sammen de sidste 30 år, især med førnævnte in mente og ikke mindst, sangskrivningen, der gennem alle 8 sange er på et højt niveau. Bandet nævner selv inspirationskilder som Black Sabbath, The Doors og Thin Lizzy, og ja, der er da noget om snakken, men vigtigst er det, at bandet har benyttet disse kilder til at skabe deres helt egen unikke sound, og tak for det” – det var blandt ordene fra Thomas, resten kan læses HER.

Sludge/doom kan du også få lige i masken når Double Space spiller op – dem har jeg oplevet en enkelt gang, da de varmede op for YOB og Pallbearer på Atlas for halvandet års tid siden – dengang gjorde de et fint indtryk, og hele baduljen kan du læse om HER. Og no wonder det mindede mig om Fossils, Per Silkjær er nemlig også med begge steder.

Tape, døre kl. 20, 60 kr. (kun kontant og mobilepay i døren) 

Endelig kan du på HeadQuarters (i samarbejde med Train) få lidt americana-historie med Dan Stuart w. Antonio Gramentieri. Stuart var med i 80’er post-punk alt-country rock-bandet Green on Red i 80’erne, og har været med til at definere ørken/country-rockscenen i Tucson, Arizona, sammen med blandt andre Howe Gelb. Han har netop udgivet nyt album, så der ligger måske en god oplevelse og venter?

HeadQuarters, døre kl. 19, 85 kr. 

Lørdag d.12. marts

Hvis du er til blues, så er der et godt bud lørdag, hvor Ny V58 byder på Robert Johnson Tribute – her kan du opleve 4 x årets danske blues-navn på scenen sammen for at hylde legendariske Robert Johnson – Troels Jensen, Nisse Thorbjørn, Ronni Boysen og H.P. Lange. Det kunne godt gå hen og blive svedigt.

NyV58, døre kl. 19, start kl. 20, 140 kr. 

Søndag d.13. marts

Et enkelt søndagstilbud er der også i bunken – vi ruller retur til Mejlgade og Tape, som har The Holydrug Couple på plakaten. Den chilenske psych-rock duo skulle egentlig have spillet på sidste års Aarhus Psych Fest, men måtte aflyse. Nu får du altså chancen for at opleve dem og deres repetitive psykedelia på Tape.

Tape, døre kl. 19, start kl. 20, 50 kr. (kun kontant og mobilepay i døren) 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSonny Møller: Episode 2, Hvileløst hjerte ★★☆☆☆☆
Next articleBikini Kill – Rebel Girl – 11/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.