Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 22. december // Roskilde 16

GFR julekalender 2019 – 22. december // Roskilde 16

1031
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

22. december – 2016

De små scener og Camp Gaffa

Jeg husker bedst 2016 som et år, hvor Orange Scene ikke blev besøgt særlig tit. I stedet blev de mindre scener, specielt Avalon brugt en del. Og hvor Camp Gnu uheldigvis havde forvildet sig ind i Camp Gaffa.

Ja, vi var havnet i Camp Gaffa, da vi ikke nåede at få købt rigtige Get A Tent telte. Normalt er Camp Gaffa placeret i samme aflukkede område som Get A Tent, men ikke i 2016. Her var den, desværre, placeret midt i almindelig camping på East. Og teltene, cheese on christ, de var enten ikke slået ordentlig op eller var allerede klasket sammen, der faldt Ca 16mm regn i 2016, så et ordentligt telt var at foretrække. Men der var ingen styr på fordeling osv, det var en farce. Gaffa kvitterede da også med en gratis kasse øl til alle telte, samt et ny telt til alle.

Tiden blev da også mest brugt på pladsen, i godt selskab som altid, og det er klart koncerterne på de mindre scener der står frem.

Årets første koncert med Frank Carter and The Rattlesnakes var fremragende. At en person formår at styre hele Avalon, på førstedagen, med så hård hånd som Frank Carter gjorde, er vanvittigt. Han formåede at få hele teltet til at sætte sig ned, hvorefter han, midt blandt publikum, fremførte en sang. What a start, og måske årets bedste koncert.

Men der var mange om buddet. Sleep lukkede sammen scene kl. 02 torsdag nat, med en tung, messende og visuel smuk koncert.

Red Hot Chili Peppers prøvede igen, igen lykken på Orange, det gik bedre end de andre gange de har forsøgt, men stadig ikke fantastisk. Slayer væltede Arena og Neil Young spillede forever, som altid, på Orange.

Koncerterne med Sturgill Simpson, Biffy Clyro, Junius Meyvant, Blues Pills, Rising, Tenacious D, The Last Shadow Puppets og Foals var mere end godkendte.

2016 sluttede solo for mit vedkommende, resten af Camp Gnu var smuttet hjem, da Sleaford Mods lukkede og slukkede Roskilde Festival lørdag nat kl. 02, på samme scene som festivalen startede.

Årets oplevelse: Frank Carter and the Rattlesnakes og Camp Gaffa fadæsen.




Previous articleGFR julekalender 2019 – 21. december // Roskilde 15
Next articleGFR julekalender 2019 – 23. december // Roskilde 17

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.