Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 23. december // Roskilde 17

GFR julekalender 2019 – 23. december // Roskilde 17

1028
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

23. december – 2017

Foo Fighters og regnen returnerede

Året startede med en Blink-182-bag-in-box fest i Camp Gnu, der igen lå i Get A Tent East. Blink-182 skulle have spillet i 2017, men aflyste, og ikke fordi jeg nødvendigvis skulle have set dem, så fyrede vi en lille tribute, med et gigant glimt i øjet af, før pladsen åbnede, og lidt til, det gik ihvertfald udover koncerten med Idles…

Men jeg husker bedst 2017 som året hvor regnen (der faldt alt i alt 25 mm, hvor af 18,5 mm faldt fredag) og Foo Fighters for alvor ramte Roskilde festival igen. Og som den første festival, hvor jeg tog tidligt hjem! Tro mig, det gør jeg aldrig igen, men det virkede som en super ide, da beslutningen blev taget.

Så min 2017 festival sluttede lørdag middag, men regnen stadig faldt. Det skulle jo så vise sig at solen fik overtaget et par timer senere. Så har man lært af det. Men det havde vitterlig også regnet en del, faktisk så meget fredag, at jeg endte i regntøj da turen gik mod pladsen, det sker ellers aldrig at jeg tøffer rundt i det, og det holdt da også kun til en lille time før Foo Fighters skulle på, så var regntøjet skiftet ud med det sædvanlige dress, cowboybukser, t-shirt og læderjakke – så måtte regn være regn.

Foo Fighters – Orange Scene 2017

Og det regnede da også da Foo Fighters skabte årets største (rock) fest foran Orange, det var minimum lige så fedt, som første gang i 2005. Faktisk var det, for mig, så fed en oplevelse, at den planlagte koncert efterfølgende blev droppet, her sad vi istedet en del fra lejren, og fordøjede koncerten foran Orange, og drak et læs fadøl. Vores kære plads-flagstang måtte desuden lade livet under koncerten, det gik vildt for sig.

Kevin Morby – Roskilde Festival 2017

Udover Foo Festen på Orange, som med længder var bedste musikalske oplevelse, var koncerterne med Red Fang, Kevin Morby, G-Easy!, The Jesus and Mary Chain, Royal Blood og fantastisk Pert Near Sandstone, mindeværdige. Se årets plakat HER og GFR’s anmeldelser og reportager fra 2017 HER.
 

Årets oplevelse: Foo Fighters og tidlig hjemtur, som rangerer som den mest negative, årets ikke musikalske oplevelse, til dato.

 
 

Previous articleGFR julekalender 2019 – 22. december // Roskilde 16
Next articleMusikfilm og serier du kan streame i juleferien

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.