Home Seneste Februar 2019 - Nyheder 4 koncerter jeg ville tage til, hvis jeg havde tid (uge 9)

4 koncerter jeg ville tage til, hvis jeg havde tid (uge 9)

1579
0

Ny uge, anden uge med det nye koncertformat, denne gang er det de tungere toner der markerer sig, med en enkelt folkrocket afstikker.

Men, det er at tage glæderne på forskud, for det er først på lørdag, vi skal lige have sat flueben ved et par fredagskoncerter først. Nå ja, og for dem der ikke læste med i sidste uge, så går det nye format helt kort ud på, at bryde formen mere op, korte ned og kun kigge på de koncerter, som jeg rent faktisk selv kunne finde på, at svinge forbi, hvis tiden tillod det.

Fredag den første marts, yes, vi er allerede nået til marts måned. Og denne første dag i marts byder blandt andet på en releasekoncert i Pumpehuset, hvor Demon Head fejrer udgivelsen af deres tredje album, Hellfire Ocean Void. Voldsom titel alligevel!

Jeg har i skrivende stund (mandag d. 18/2, for de interesserede) ikke hørt hele det album, men kun smagt på den første single, “The Night Is Yours”, som jeg anmeldte for nylig. “Der er et element af noget helte-heavy metallisk over det, som går rent ind og giver en lyst til, at sadle sin hest og drage i kamp. For death and honor”, skrev jeg blandt andet.

Er det så gældende for hele pladen? Ingen anelse, men det var da nok til, at pirre min opmærksomhed.

Demon Head har derudover inviteret hele 3 bands med sig denne aften, hvor du også kan opleve svenske Ultra Silvam og de to danske undergrundsbands Ærekær og Offermose. Hehe, fine bandnavne, især Offermose, det lyder da dejligt grumt!

Meeeen, Pumpehuset er nu ikke det eneste sted, hvor mørket sænker sig denne fredag aften. På Loppen afholdes der NocturneFest, der faktisk strækker sig over både fredag og lørdag, hvor du kan få en ordenlig dosis død og doom.

Fredag får du Woebegone Obscured, Kronic og Hadron, hvor jeg kun er bekendt med førstenævnte. De fik mig til gengæld lyst til, at grave huller ude i en skov, en regnvåd aften, eller sådan noget lignende, med den to numre lange selvbetitlede EP-udgivelse i 2016. Hmmm, det var vist en anmeldelse skrevet på et solidt søvnunderskud?

Dagen efter er det veteranerne (det må man vist godt kalde dem?) Saturnus der står øverst på plakaten. Udover et par legendariske plader, så skulle der være nyt på vej, det første album siden Saturn In Ascension fra 2012, som jeg husker som en ret fed plade – den må jeg da vist ligge have gravet frem fra gemmerne og give et lyt igen…

På plakaten lørdag aften er også Solstice og Feathers & Doom.

Nå, men Loppen virker da som en nærmest optimal ramme for to dage med doom, hvis man kan klare så meget tung tåge? Ellers kan man jo nøjes med en enkelt dag.

Skal der være smæk på, på en lidt anden måde, men stadig indenfor de metalliske, så byder Beta på hele 4 navne lørdag aften. Pakken består af post-metal fra We Are Among Storms, instrumental trioen Oxx, der blandt andet hiver en saxofon med ind i deres rabalder, progressiv larm fra Hiraki og endelig er der blackened hardcore fra Telos.

Telos har jeg selv anmeldt en EP fra sådan nogenlunde for nylig, tilbage i november sidste år. En ganske krads og lovende satan, hvor det var lige før, at 6 numre blev en lidt udmarvende oplevelse.

Det lyder som et af den slags arrangementer, hvor man på forholdsvis kort tid bliver tæppebombet med indtryk og lydtryk, så det suser for ørerne resten af natten, mens man prøver at få hjernen til, at sidde fast igen.

Så må vi hellere runde af med, at komme lidt ned på jorden igen. Det kan man gøre med folk/rockbandet Rainbrother, der spiller releasekoncertStengade. jeg anmeldte deres forrige album, Tales From The Drought, for lidt over to år siden.

Her blandede de folkrocken med noget der lænede sig over mod en mere fremadkørende indie. Da jeg senere på året anmeldte orkesteret live på Uhørt, åbenbarede de sig dog som et endnu mere alsidigt band, der godt kunne minde om et klassisk, all round rockband fra for 40-50 år siden. Eller som jeg skrev dengang: ” Det mindede mig på en eller anden måde om The Greatful Dead møder Pearl Jam og spiller Neil Young og Pink Floyd. Hvis det giver mening…”. Gjorde det det? Gav mening?

Anyway, nu gælder det den nye plade, som jeg tror kollega Jonas snart er klar med en anmeldelse af. Er du sulten efter et rigtig godt live rockband, så kunne Rainbrother være et godt bud på en mættende oplevelse lørdag aften.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Rainbrother, Uhørt ’17

Previous articleLukin: EP ★★☆☆☆☆
Next articleVerdande: Verdande (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.