Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 37

Udvalgte koncerter i København, uge 37

2148
0

I denne uge gør vi det en lille smule anderledes, ikke så meget selve fremgangsmåden, men vi holder fokus på blot en enkelt dag. Fredag d. 16/9 er der nemlig hele 7 arrangementer, som hver især er værd at tjekke ud, og ikke så meget de omkringliggende dage – men tjek lige spillestedernes kalender, der er stadig ting at finde. Men, altså, i denne uge kører vi ren fredag.

Vi lægger fra land med et nyt initiativ, endda et godt et, nemlig Klub Tråd i Huset KBH. Det er Tråd booking og Huset KBH der i et samarbejde vil præsentere en række upcoming bands på Analog Bar, i denne første omgang står den på tung, sludgy rock fra provinsen.

Først skal vi en tur til mit moderland, Synnejylland, hvor vi finder Slowjoint fra Haderslev, som Jonas blandt andet beskrev således da han anmeldte et album fra bandet tilbage i december 2014:

En sejltur op ad lorteåen med Slowjoint er en tung, gyngende og mudret affære. Sønderjyderne nævner selv Weedeater og Bongzilla som inspirationskilder, og vi sejler musikalsk i den amerikanske sydstatssump. Tungt, arrigt og sumpet er det mestendels igennem de otte numre på Up Shit Creek – der er ikke plads til de store svinkeærinder i de danske sydstaters marskland.

Endelig har vi Empire of Doom, som jeg selv har været så storsindet at tildele 5 stjerner af 2 omgange, for EP’erne Vol. 1 og Left Foot In Space.

“Left Foot In Space brummer, rumler, rusker, brøler og tromler sig igennem 6 potente stoner-rock/core/doom-rock numre. Bandet kalder selv deres stil for et møde mellem Black Flag og Black Sabbath, og det er sgu’ ikke helt på afveje. Smider du High On Fire ind i mikset, som jeg insisterede på, i min anmeldelse af deres første EP, så er pejlingen måske endnu mere nøjagtig”.

Huset KBH // klokken 19.00 // 40 kr.

Vi sætter kursen mod Staden, hvor der er smæk for spareguldet på Loppen, igen med to danske bands på programmet. Først har vi Electric Elephants, der er ved at have opbygget en god summen rundt omkring for deres debut EP, som skulle være lige om hjørnet, og som vi anmelder snarest (ligesom denne koncert bliver anmeldt). Stilen er grunget rock, så man skulle tro de havde fået det ind med modermælken.

Du får også Hjortene, som vi har anmeldt af flere omgange, seneste for en glimrende spilt EP udgivelse, hvor de delte 5 stjerner i porten med President Fetch. Her skrev jeg blandt andet:

“Hjortene åbner med at sænke geviret, tune hele lortet så langt ned som man skulle tro var muligt og pløje skovbunden op med den tuuuuuunge “Mand I Sort”. Det BRUMMER og snurrer som en gammel traktor, men en driftsikker og kraftfuld en af slagsen, VROOOOOOOM. Du skal ikke drikke for meget kaffe inden du sætter det her på, især slutningen på det 6 minutter lange nummer, hvor tempoet sættes helt ned, river godt i dunken”.

Loppen // klokken 21.00 // 70 kr.

Efter sådan en voldsom start skruer vi kortvarigt lidt ned for blusset… Ej pjat, ikke meget i hvert fald, for på KB18 er der udenlandsk besøg. Fra USA kigger The Warlocks forbi med deres klassiske psykedeliske rock, som også rummer elementer af kraut og arthouse rock og rul. Med sig har de britiske Dead Rabbits, modsat The Warlocks, der har 16-17 år på bagen, et nyere band, dannet i 2011. De skulle være noget Brian Jonestown Massacre møder Lou Reed.

Support: Blue Demon

KB18 // klokken 20.00 // 100 kr.

Så skal vi have et ordentlig sug i dunken, og et par dybe hug oven i, igen. I Pumpehuset er det tunge skyts i den grad fundet frem, med uptempo, hardcore sludge fra Black Cobra og doooooom fra mægtige YOB.

Sidstnævntes album Clearing The Path To Ascend var jeg så tilfreds med i 2014, at det endte på min liste over top 5 favorit albums, international for året. Her skrev jeg:

“What is reality?

Obviously no one can say, because it isn’t words
It isn’t material, that’s just an idea
It isn’t spiritual, that’s also an idea

Time to wake up!

BANG, og endnu en doom-lavine vælter en i møde godt 12 minutter inde i åbningsnummeret “In Our Blood”. Det er atmosfærisk doom, der veksler mellem passager, hvor ens tanker kan vandre i det transcenderende lydbillede og kaskader af soniske uvejr, der får ens krop til at knirke og svaje som et træ fanget i en orkan, imens hjernen blæses tom for tankegods. At det kræver koncentration, er vel nærmest ikke nødvendigt at skrive, men med 4 numre fordelt på cirka en times spilletid, er det ikke for utålmodige sjæle.

Men har man den fornødne tålmodighed, så er det en af årets bedste plader der åbenbarer sig for en”. Læs anmeldelse HER

Support: Bethmoora

Pumpehuset // klokken 20.00 // 160 kr.

Fra noget jeg kender, til noget jeg, med al respekt, ikke ved en hujende fis om, nemlig dansk powermetal fra Iron Fire, der i anledning af udgivelsen af deres 9. (!) album holder releasekoncert på High Voltage. Med 9 albums skulle man tro, at jeg ville have fanget navnet i en eller anden sammenhæng, men jeg er totalt blank. Nuvel, bandet har spillet support for navne som Saxxon, Doro og Primal Fear, så jeg har nok misset et eller andet her.

Special guests: Beyond The 9th

High Voltage // klokken 22.00 // 100 kr.

Og så tilbage til noget jeg kender, kombineret med noget jeg ikke kender! Lygten Station rammes fredag aften af The Good, The Bad and The Ugly Tour. Der er lavet et fint banner med de tre bands, hvor de hver især har fået en af betegnelserne, men måske må man selv bestemme, hvem man synes der er hvem?

Any way, du får Downfall, der i følge dem selv spiller “crossover power metal”, hvilket dækker over at de 5 medlemmer henter inspiration fra alt fra folk, pop, thrash, hårdrock og metal i flere afskygninger. Chronicle er heller ikke nærig med inspirationskilderne, men de holder et mere skandinavisk fokus og blander efter sigende “det sorte fra Norge, det groovy fra Sverige, det melodiske fra Finland og den nådeløse Danske fræs”.

Aftenens sidste navn har jeg skrevet nogle bevingede ord om for ganske nylig, da de spillede deres groove-død toner på Stengade, så jeg tillader mig lige at hugge fra… mig selv.

LIVLØS’ “slås og bolle musik” havde jeg selv fornøjelsen af på UHØRT, hvor de var ved at splitte festivalens mindste scene ad:

“Egentlig godt at der ikke var så mange til stede på min størrelse, så havde det nok virket som, hvis man forsøgte at proppe en hel, levende bryggerhest ned i åbningen på en standart kødhakker. “Er I klar til til at få fucking røvfuld” lød det på et tidspunkt fra scenen, det var vi og det havde vi allerede fået under den ganske vanvittige og højeksplosive første halvdel af koncerten, hvor især nummeret “Decay” var ved at få loftet til at lette på Sort Scene”.

Lygten Station // Klokken 20.00 // 60/70 kr.

Og så lige nogle hurtige lussinger, karate chops og spark til skinnebenet her på falderebet, i Huset KBH, denne gang i Musikcaféen, står den på endnu en omgang Punks Undead, nummer 62 i rækken. Denne aften bydes der på 4 x undergrundspunk i form af Trouble?, Lost Warning, Avgå! og Plaugefiend.

Huset KBH // klokken 20.00 // 40 kr. (kun salg i døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Electric Elephants

Previous articleJúníus Meyvant + Laish, Radar, d. 12/9 – 2016
Next articleThe Wands: Faces (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.