Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Tårn: Ud Ad Mit Vindue ★★★★☆☆

Tårn: Ud Ad Mit Vindue ★★★★☆☆

2199
0

Den 18.marts udkom det længe ventede debutalbum, Ud Ad Mit Vindue, fra eks-Odenseanerne (nu bosat i København), Tårn. En fornøjelig, danse-venlig og velspillet omgang drømmende indie-pop.

Tårn spillede sidste år på Roskilde Festivals Rising-scene, og har herefter prydet spillesteder som Bremen Teater og Musikcaféen i Huset med deres romantiserende, halv-cheesy eventyrpop. Senest gæstede bandet Loppen, så de er allerede kommet lidt omkring.

Albummet byder på dansk drømmende indie-pop med et støjet twist, og er optaget i Black Tornado Studio med Søren Jensen Buhl (Blaue Blume) som producer. Teksterne kommer direkte fra hjertet, og der er både dæmpede numre som ’Hvis Du Vil Ha’ Mig’, og up-beat danse/syng med-numre som ’Læber Lyser Rødt’ og ’Solskin Over Tage’, som bringer en raffineret dynamik gennem hele pladen.

Første nummer, ’Ud Af Mit Vindue’, fanger lynhurtigt min opmærksomhed – der er noget hér! En følelsesladet, poetisk og legende sound holder mig fast, og jeg nyder det i fulde drag. På ’Kalder’ tager jeg mig selv i at prøve at synge med – selvom jeg aldrig har hørt nummeret før. Hvilken udsøgt original og melodisk oplevelse, det tænder inden i mig. Jeg er virkelig klar til mere.

’Læber Lyser Rødt’ er for sindssygt cheesy – men blåøjet og frodig nok til, at Tårn slipper af sted med det – og måske gør det, man lige lytter til nummeret én gang til.

Midt på albummet kommer ’Intermezzo’ – et billedskønt musikalsk input – der går helt væk fra det ellers vokalprægede og guitarrockede, som hersker over resten af albummet. Det kobles sammen med ’Drengehjerte’ og udmunder i de – igen – velkendte indie-poppede toner.

’Stille Stille’ er utroligt afhængighedsfremkaldende, sukkersødt og shoegazet. Her føler jeg virkelig, at jeg bliver fortalt et eventyr – og det er helt formidabelt! På P3-programmet ’Barometeret’ er nummeret endda strøget direkte ind på 1. pladsen på den alternative hitliste, hvor den blev hængende i 3 uger i træk, og herefter ikke forlod listen før de maksimale 8 uger var gået. Grande applaus – og forståeligt!

’Glemt I Kulissen’, ’Ivrig’ og ’Hvis Du Vil Ha’ Mig’ er de lidt mere stille numre, og går lidt imod, det som jeg føler Tårn virkelig er, og har at byde på. Men det er kun hvis jeg skal gå i bagateller! Sidste nummer, ’Solskin Over Tage’, som også er Tårns første single, der udkom d. 15. januar, er en bekræftelse på, at Tårn er mere end bare et par romantikpladder-singler. Her er endnu en særegen, melodisk fortælling, som bare er ét ud af flere eminente numre, på en særdeles velspillet plade.

Jeg fortærer hvert sekund, som var det en enorm isvaffel med både flødebolle og syltetøj. Prima debut fra Tårn-drengene, som lystigt sniger sig op på 4 stjerner.

Af Stefanie Sloth Hansen

Besøg Tårn på facebook

 

Previous articleCaro: Sever the 6th Head (EP) ★★★☆☆☆
Next articleEli – Okay – 6/4 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.