Home Artikler Roskilde ’14: Reportage fra mandag d. 30. juni

Roskilde ’14: Reportage fra mandag d. 30. juni

2445
0
Kæmpeanlæg og mørke skyer

Mandagen blev præget af at det officielle musikprogram startede, hvilket gjorde at GFRocks udsendte brugte det meste af dagen foran eller i nærheden af Rising-scenen. Hvor musikken levede nogenlunde op til forventningerne, var dagens madoplevelser til gengæld af støt faldende kvalitet.

Efter at have skrevet reportagen fra søndag i den relativt sparsomt befolkede medielade, bevægede vi os i marchhastighed mod Rising-scenen, bevæbnet med en flaske rom og to liter cola, og med pølsebrød fra bageren i maven. Vi sad klar foran scenen en god time før Heimatt skulle gå på som første band, så tiden blev fordrevet med kaudervælsk og anekdoter, mens der blev holdt en langvarig lydprøve på scenen. Anmeldelse af selve koncerten kan du finde andetsteds her på siden i dag.

Mens vi venter... GFRocks udsendte var i god tid til musikken
Mens vi venter… GFRocks udsendte var i god tid til musikken

Vi så ikke den store grund til at flytte os, da Get Your Gun gik på kort efter Heimatt. Vi rykkede dog lidt nærmere scenen og stødte her på et kendt ansigt, hvis kammerat straks tilbød os en valnøddesnaps fra Samsø. Den slags venlighed tog vi selvfølgelig imod, og det fortrød vi ikke, for den kan bestemt anbefales. Med en god varme i maven, kunne vi indtage Get Your Gun spille op mod solskinnet, hvordan det forløb kan du også læse i anmeldelsen andetsteds.

Vi forlod for en stund vores position foran Rising-scenen efter Get Your Gun, og indkøbte fluks et par nyttige festivalstole, så vores aldrende legemer kunne få en lille grad af komfort. Således med forbedret arbejdsklima, placerede vi os igen foran Rising, denne gang dog et stykke bag lydtårnet, og hørte hypede Blaue Blume på behørig afstand. Bandets lette lyd med en markant og luftigt lys vokal i front behagede ikke rockørerne i udpræget grad, men vi nåede dog også frem til at bandet så absolut kan noget og har en international lyd. Kort sagt, vi forstår hypen, men det var måske ikke lige os. Der var dog mange andre, der så ud til at have en fin oplevelse med Blaue Blume, og det er jo bare herligt.

Tiden flød adstadigt afsted, solen varmede godt, colaen blev doven og lunken, men alt i alt havde vi det sgu godt, der i solen. En interviewaftale med Get Your Gun betød dog at vi måtte forlade pladsen mens The Divers spillede deres 80’er orienterede pop/synthrock. Interviewet blev udført under lidt alternative forhold, under en travetur rundt på pladsen, og hvordan det forløb i detaljer, kan du læse mere om efter festivalen. Vi kom selvfølgelig omkring koncerten på Rising, samt debutalbummet The Worrying Kind, oplevelser med at spille i udlandet og hvordan det er at komme fra Øster Brønderslev/Brønderslev.

Efter traveturen plantede vi os på bar mark foran servicecenter East en stund, inden vi satte os for at  få fat i noget aftensmad. Det fandt vi da skyerne begyndte at trække godt op og en del begyndte at søge ly, i vores andetvalg, kyllingesandwich fra boden ved siden af Gourmet Burger, som vi vender tilbage til i GFRock køkkenet. Vi kan dog allerede afsløre at den var et skridt ned i forhold til pølsebrødet, og det skulle blive endnu værre senere.

Også vejrmæssigt, for efter vi havde indtaget sandwichen, satte vi os igen ved Rising, for at vente på svenske Slöa Knivar, som skulle gå på 21.30. Det havde allerede dryppet lidt, men nu begyndte regnen at falde i tunge dråber, og selv om vi skuttede os i vores jakker og vendte ryggen til regnen i vores stole, blev vi sgu alligevel godt, gammeldags våde. Vejret betød også at det kun var en ret lille, dedikeret skare, der stod klar til tage imod Slöa Knivar. Slag på tasken stod der vel 100 mennesker foran Rising, da hardcorepunkerne, med energiske Patricia i front bragede ind på scenen. Frontdamen sprang rundt og fortalte skæve anekdoter om at være outsider, mens musikken var en energisk, men oftest desværre lidt ordinær, omgang hardcore-punk. En solid cover-version af Slayer og Ice-T’s bidrag til Judgement Night soundtracket, ‘War’, fik vi også smidt i ansigtet, og den blev behandlet på samme måde som bandets egen ‘Depression’ og øvrige materiale. Fuld fart over feltet og en springende Patricia, der ind i mellem virkede som en arrig springgymnast. Solidt og energisk, men vi blev ikke blæst bagover.

Slöa Knivar var et energisk indslag
Slöa Knivar var et energisk indslag

Vi tog en rask beslutning og lod Emilie Nicolas være Emilie Nicolas, og forlod Rising for at finde mad, der kunne supplere sandwichen fra tidligere, og fandt i KFUM Boldklubs kiosk ingen kø, men til gengæld en sløj sandwich til den nette sum af 4o kr. Nedslåede og våde erkendte vi vores nederlag til vejr og madboder, og krøb tilbage til Get a Tent området for at samle kræfter til en ny dag.

GFRock Køkkenet: 

Køkkenhjørnet er ikke tilfreds i dag! Det startede dog hæderligt med dagens første ret, vi kan kalde det “morgenmad”, som blev indtaget ved middagstid ved bageren Det Gyldne Brød ved indgang øst. Et pølsebrød til 30 kr, men heldigvis var størrelsen hæderlig og pølsen ikke en tarvelig party-pølse. Der var faktisk både smag og lidt gods i denne lille ret. 30 kr er dog 5 eller 10 kr for meget, men kvaliteten trækker den alligevel op på 3 solide stjerner.

Anden ret, lad os kalde det ‘aftensmad’, var kyllingesandwich fra boden vi har glemt navnet på, placeret ved mellem Rising og Gourmet Burger. 55 kr måtte man slippe for sådan en, og igen viste det sig for dyrt. Kyllingesandwichen var i en for Roskilde klassisk firkantet bolle, i dette tilfælde noget tør på grund af opvarmningen, og med lidt icebergsalat, en masse udefinerbar dressing, og et par stykker kyllingefilet som indhold. Smagsmæssigt var det egentlig ok – men ud fra prisen forventer man bare noget mere. Der måtte gerne have været mere kylling og mere smag. Vi dumper ned på 2 stjerner.

Sidste ret, “natmaden”, var endnu en sandwich, denne gang i to forskellige varianter (skinke-ost og frikadelle), men fælles for begge var, at det simpelthen var tarveligt i forhold til prisen på 40 kr. Det var ret beset en halv sandwich man fik udleveret i plasticindpakning, direkte fra køledisken, hos KFUM Boldklubs Kiosk. Torskedumt valg af GFRocks udsendte, hvis dømmekraft på dette tidspunkt formentlig var svækket. Deres øvrige madudvalg så også præfabrikeret og  halvtarveligt ud, og kombinationen af pris og kvalitet fortjener kun 1 stjerne, hvilket resulterede i to rumlende og utilfredse anmeldermaver. Må tirsdagen vise sig bedre på madfronten!

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, Roskilde, and the what have you – hver dag!

 

Previous articleRoskilde 14: Heimatt, Rising Scenen, 30/6 2014 *** (3/6)
Next articleRoskilde ’14: Get Your Gun, Rising Scenen, 30/6 2014 **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.