Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 46

Koncerter i KBH, uge 46

2618
0

Vi kan åbenbart 2 tabellen og starter med 2 arrangementer torsdag, 4 fredag og slutter af med 6 lørdag – her er ugens udvalgte koncerter.

Vi lægger ud på Loppen torsdag, der har nordamerikansk shoegaze og riot grrrl punk på programmet. Skokiggeriet leveres af bandet Nothing fra Philadelphia, som albumdebuterede i foråret og sammenlignes med bands som Slowdive, My Bloody Valentine og Deafheaven. White Lung er et canadisk band der blander inspiration fra riot grrrl bevægelsen, post-punk og melodisk hardcore.

Loppen // d. 13/11 // Kl. 20/30 // 120 kr.

Tilbud nummer 2 torsdag finder vi i Råhuset, hvor det psykedeliske band Dygtig Hund holder releasefest inkl. reception + pladelyt og koncert. Med sig som opvarming har de pigtrådsorkesteret Langsyn. Det må være ugens tilbud for folk med hang til undergrunds-psych.

Råhuset // d. 13/11 // Kl. 18.00 (reception start) // Gratis entré (inkl. “lidt øl + vin til de voksne”).

Vi springer videre til fredag, hvor du kan få dig en ordenlig omgang tung/heavy hardrock på Beta fra svenske Bombus. Bandet gæstede sidst Danmark under sommerens Roskilde Festival, hvor Thomas fra vores redaktion lige nåede at smage lidt på varerne inden han skulle videre ud i verden, skriverier om koncerten blev det ikke til, men han sender en varm anbefaling. Bandets formål har åbenbart været “at skabe aggressiv musik, som Conan barbaren med læsebriller”.

Support: Sons of Death Valley (læs album anmeldelse HER)

Beta // d. 14/1 // Kl. 21.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
I Huset KBH går det lidt mere afdæmpet for sig, når folk-bandet Heimatt kigger forbi fredag aften. Endnu et band vi oplevede live på årets Roskilde Festival, hvor vi ikke blev helt blæst bagover af deres bestemt hyggelige solskinskoncert på Rising Scenen. I de mere intime rammer i Huset’s Musikcafé skal de fine toner dog nok komme mere til deres ret.

Support: Goodbye Lisichka

Huset KBH // d. 14/11 // Kl. 21.00 // 65 kr.

Så skal vi have en dosis tungmetaller. På Lygten Station er der 3 metal-navne på programmet fredag aften, øverst på plakaten står Anubis Gate, der gør sig i noget prog/powermetal. De får følgeskab af Black Succubi, der gør sig i “hard and heavy rock ‘n’ roll” og Seven Thorns som også flirter med power-metallen. Lyder som et arrangement, hvor man kan få luftet garnet godt og grundigt.

Lygten Station // d. 14/11 // Kl. 20.00 // 70 kr. (forsalg) 90 kr. (døren)

Vi lukker fredagen med etwas ganz anders, i Pumpehuset er der nemlig gjort klar til amerikansk rap/metal! Jo, den lever endnu, og bandet hedder Hollywood Undead. Bandet debutterede i 2008 med albummet Swan Songs, der næsten solgte platin i hjemlandet. Selvom bandet nu er aktuelle med deres tredje album, så er det deres første besøg i Danmark (PS: Synes egentlig personligt det lyder ganske skrækkeligt, men hva’ faen – for variationens skyld).

Pumpehuset // d. 14/11 // Kl. 20.00 // 185 kr.
Så fik vi kæmpet os frem til en tætpakket lørdag, where to begin? Vi prøver med High Voltage, her er der dømt Ragnarøck Vøl. III. 2 timers fri flæskesvær og øl, samt koncerter i viking/folk-metallens tegn fra 2 af af de ypperste navne indenfor genren her til lands, nemlig Huldre og Svartsot. Jonas var på pletten i Aarhus, da Huldre gæstede Radar tilbage i august måned og smed 4 store stjerner efter bandet ved den lejlighed.

High Voltage // d. 15/11 // Kl. 21.00 // 150 kr. (forsalg) 200 kr. (døren)

Er du til science fiction inspireret mørk synth pop, så har Huset KBH måske noget der tiltaler dig. Lørdag aften holder Mother Empire release for albummet The System, der blander klange fra musikalske forbilleder som Tears for Fears, Roxy Music, The Cure, Talk Talk og Depeche Mode.

Huset KBH (Musikcaféen) // d. 15/11 // Kl. 20.00 // Gratis entré

I Amager Bio sættes der fut i løjerne med en 3-trins rock-raket lørdag aften, bestående af LittleFish, Lowrider Betty og Shotgun Revolution. Jack Daniels rockerne Shotgun Revolution øverst på plakaten og har et glimrende live-ry. De får følgeskab af vejlensiske Lowrider Betty og LittleFish, som jeg anmeldte et album fra i begyndelsen af juni måned. The Goardian Knot fik 4 stjerner, og jeg skrev blandt andet:

“LittleFish kunne nemt være blevet en lidt for poleret omgang middle of the road radiorock, der er små tendenser til det hist og her, men helt overordnet synes jeg bandet klarer balancegangen fornemt. Søen LittleFish svømmer rundt i er godt nok velkendt og måske ikke voldsomt dyb, men hvad gør det hvis man kan skrive sange og ellers bare føle sig fri og svømme rundt som det passer en?”. Læs hele anmeldelsen HER

Amager Bio // d. 15/11 // Kl. 20.00 // 225 kr.
Stengade er der Poetry in Mono #18 med Goldie Chorus og Feel Freeze. Bag førstnævnte kunstnernavn gemmer sig Emil Davidsen, der blander 80’er synth med 60’er psych til en god omgang én-mands psychpop. Feel Freeze er en drømme-pop duo inspireret af navne som Sigur Rós og The XX, med akustisk guitar, elektroniske beats, dybe basdroner og synthesizer.

Stengade // d. 15/11 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Lørdag har Lygten Station igen fundet 3 navne frem, denne gang er der dømt rock og rul i forskellige afskygninger. Øverst på plakaten står københavnske Saint Rebel, vis selvbetitlede andet album jeg anmeldte tilbage i slutningen af september måned. I den 3 stjernede anmeldelse skrev jeg blandt andet:

“Saint Rebel har ellers en masse effektive værktøjer med i kassen, brugt med masser af energi og vilje, men lidt for ofte i løbet af albummet sidder jeg og tænker “ah, øv, den er lige ved at være der”. Det skifter lidt mellem, at jeg er helt solgt på et vers, men så er omkvædet ikke helt medrivende nok, eller også rykker netop omkvædet godt igennem, men verset er lidt lala. Andre gange udmønter stærke riffs og hooks sig ikke helt i numre der holder hele vejen igennem, og sangskrivningen er ganske enkelt lidt ujævn over 12 numre”. Læs hele anmeldelsen HER

Live? Da tror jeg faktisk de kan fyre en fest af!

Support: Sherlock Brothers + Manny Ribera

Lygten Station // d. 15/11 // Kl. 20.00 // 70 kr.
Så er vi nået frem til sidste arrangement der kom med i denne omgang, og samtidig det jeg, trods mange gode bud, har valgt at kalde Ugens Anbefaling. Det foregår i Pumpehuset og lyder særdeles interessant, hvis man både er nysgerrig efter hvad der rører sig musikalsk i de dele af kongeriget, som normalt har lidt svært ved at få plads i medierne, og samtidig har en interesse for musikhistorie.

I samarbejde med CPH:DOX er der særvisning af dokumentar filmen Sume – Lyden af en revolution om det grønlandske rockband Sume, der var aktive i 1970’erne. Filmen har fået rigtig gode anmeldelser og fået sat lidt velfortjent spotlys på en musikscene vi desværre normalt ikke hører så meget til. Ud over visningen af filmen og noget receptionshalløj, så er der også livekoncerter med 4 grønlandske navne i Pumpehuset.

Malu Rohman, For Akia, Nive Nielsen og Small Time Giants. Sidstnævnte har vi både anmeldte album fra og bragt et interview med for ganske nylig. Det spændende interview, hvor de fortæller om den grønlandske rock-scene, at flytte fra Grønland til Danmark, at bruge alle sine penge på at indspille et album, så man i nødens stund overvejede at oprette et rengøringsselskab, bandets tekster der blandt andet behandler historiske og politiske emner og mere til. Læs interviewet HER

Albummet, Stethoscope, kommer omkring nogle af de samme emner, pakket ind i en stor rocklyd, der lidt firkantet kan beskrives som en blanding af Placebo og tidlig Coldplay. Læs Jonas’ 4-stjernede anmeldelse HER

Pumpehuset // d. 15/11 // Kl. 17.45 // 200 kr.
Og på falderebet en lille bonus, hvis du er i, eller vil til, Ballerup lørdag aften: DAD + Go Go Berlin + Taras i Ballerup Super Arena.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleE’nemia: Pride Comes Before A Fall (EP) **** (4/6)
Next articleBombus – Enter The Night – 14/11 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.