Home Seneste August 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 34+35

Koncerter i KBH, uge 34+35

2385
0

Var der nogen der sagde koncerter? I denne uge er der lidt flere om buddet end i sidste, men vi venter stadig på, at samtlige spillesteder får vasket solcremen af sig og vender tilbage fra ferie.

Vi lægger fra land med fredag d. 21/8, hvor man kan smutte tilbag på Loppen og opleve hele 4 punkede bands fra både ind- og udland. Du får garagepunk fra Florida i form af Golden Pelicans, punk-rock fra københavnske The War Goes On, ligeledes københavnske Junta leverer råpunk og endelig er sidste københavnernavn Gutter Oil, der gør sig i “sløjrock” (skulle der har stået støj på Loppens hjemmeside?).

Loppen // d. 21/8 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Byhaven lægger udendørsscene til First Hate, der kalder deres musikalske genre “snake rythm” og genre-hybriden The Pool. Sidstnævnte anmeldte jeg det 7 numre lange album Repetitions fra tilbage i april måned:

“Albummet gennemstrømmes i første halvdel af en rock-vibe, trods den mestendels elektroniske bund, og tager så en radikal drejning ud i udsvævende soundscape-lignende kompositioner på albummets anden halvdel”. Læs anmeldelsen HER

Byhaven // d. 21/8 // Kl. 18.30 (døre kl. 14.00) // Gratis

Tilbage på KB18 bydes der på The Migrant (Bjarke Bendtsen), som Jonas tildelte 4 stjerner for hans tålmodighedskrævende nordiske americana, på albummet Beads, tilbage i februar 2013. Opvarmningen leveres af Mellow Twin.

KB18 // d. 21/8 // Kl. 20.00 // pris ?

Vi iler videre til lørdag, hvor man kan svinge forbi High Voltage til dobbelt op på rock. Monotype henter inspiration fra 90’erne, og leverer en omgang beskidt rock, mens Disarray Son i følge Thomas er leveringsdygtige i “en god omgang beskidt, autentisk og ikke mindst medrivende rock og rul”, med “en næse for gode melodier og sublime riff”. Det resulterede i 5 stjerner for deres debut-ep i anmeldelsen HER

High Voltage // d. 22/8 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Ideal Bar er der til gengæld dømt intim koncert, når forsangeren fra Jimmy Eat World, Jim Adkins, kigger forbi med sin guitar og giver smagsprøver fra hans kommende soloalbum – efter over 20 år med Jimmy Eat World.

Ideal Bar // d. 22/8 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Signe Høirup Wille-Jørgensen aka Jomi Massage lægger samme aften turen forbi Loppen. Hendes seneste album, Primitives, udkom tilbage i 2013, hvor Jonas kvitterede med 5 stjerner og blandt andet skrev:

“Kort fortalt, hvis man gerne vil udfordres musikalsk og stemningsmæssigt, skal man gøre sig selv den tjeneste at få fingre i Primitives. Ellers skal man nok bare gå udenom. Jomi Massage har på falderebet af 2013 begået et af årets mest spændende danske albums, der er stærkest når det er mest foruroligende”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Support: ML Buch

Loppen // d. 22/8 // Kl. 21.00 // 75 kr.

Vi runder lørdagen af i Byhaven ved Pumpehuset, hvor det er værd at benyttet sig af det gratis tilbud. På scenen står nemlig de 3 gymnasiepiger fra Velvet Volume klar til at uddele en larmende, men stadig melodisk, rocklektion. Jeg fik selv en på Uhørt Festival i begyndelsen af måneden, hvor de ind- og overtog festivalens største scene, Tak Rock Scenen, på overbevisende og charmerende vis. Den 5-stjernede koncert kan du læse om HER, tjek dem ud inden de (måske) bliver store!

Byhaven // d. 22/8 // Kl. 18.30 // Gratis

https://youtu.be/uPiAbjsGT9g

Vi springer til torsdag d. 27/8, hvor der er hele 3 navne på plakaten hos KB18. Du får rock i retning af Weezer og Guided By Voices fra Outdoor Fun, drømmende art-pop fra duoen Feel Freeze og et godt skud afslappet, men stadig dansevenlig psykedelika fra Turquoise Sun. Sidstnævnte smed jeg 4 fornøjede stjerner efter for deres debut-ep tilbage i maj måned.

KB18 // d. 27/8 // Kl. 20.300 // 40 kr.

Vi runder denne omgang af med manér, lørdag d. 29/8 er der nemlig 2 glimrende tilbud at vælge imellem. I Lille Vega er der stoner-rock på programmet, når de tunge og psykedeliske gutter The Sword endelig svinger sablen i Danmark igen. Endelig, fordi de egentlig skulle have spillet på Copenhell i år, men aflyste deres Europa tour for at bakse videre i studiet. Resultatet får vi formodentlig lov til at smage lidt på denne aften, ud over materiale fra deres sejt rockende bagkatalog, hvorfra deres seneste album, Apocryphon, modtog 5 stjerner tilbage i 2012.

Support: Black Temple

Lille Vega // d. 29/8 // Kl. 21.00 // 175 kr.

Der er også lige tid til et sidste besøg i Byhaven, hvor de lukker udendørssæsonen med lidt af en mavepumper. Der er nemlig dømt dansk metal af fineste kaliber, når By The Patient lukker løjerne. Bandet udsendte i begyndelsen af året albummet Gehenna, som stadig står som et af årets bedste danske album, selvom de 6 stjerner jeg uddelte dengang måske, måske ikke, var en enkelt for meget – nogen gange tager fanden sgu ved en og man lader sig begejstre!

“Elementerne er måske hørt før, for By The Patient låner lidt fremdrift fra thrashen og heavy metal, er indimellem episke som Amon Amarth, døds-melodiske som Behemoth og groover lidt når det er passende, men de sætter det sammen på en måde der alligevel virker selvstændig og tilpas original, så de ikke helt lyder som nogen andre”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Woes

Byhaven // d. 29/8 // Kl, 18.30 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen

Previous articleTitus Andronicus: The Most Lamentable Tragedy ★★★☆☆☆
Next articleDeep Purple – Highway Star – 21/8 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.