Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 7

Koncerter i Aarhus, uge 7

1730
0

Efter en uge med ret få koncerter, er der igen grund til at smide om sig med et par anbefalinger til koncerter i Aarhus. De ligger så allesammen lørdag.

Inden brokken tager overhånd, skal det også siges at mandag (Mark Lanegan på Train) og tirsdag (Kultur Shock på NyV58 og Esben Kronborg på HQ) i denne uge også bød på et par gode koncerttilbud, men nu skriver vi jo torsdag i dag, og så er udvalget således lidt reduceret. Med mindre du kan transmogriffe dig tilbage i tid. Og hvis du kan det, hvorfor så stoppe i starten af denne uge?

Lørdag d.14. februar

Nuvel, lørdag kan du vælge mellem 3 gode tilbud.

Vi starter internationalt, på Voxhall, hvor amerikanske Earth lægger vejen forbi. David Carlson har været med hele vejen, også i den tidligere inkarnation af Earth, som trak stikket i 1997, inden bandet genopstod i 2005. Siden er det blevet til 5 albums, senest Primitive and Deadly, som udkom sidste år. Fra et udgangspunkt i drone-metal har Earth udvidet paletten, og rummer nu også elementer af postrock og folk. Ud over Carlson består Earth af Bill Herzog på bas og Adrienne Davis på trommer. Black Spirituals og Don Mcgreevy & Rogier Smal Duo står for opvarmningen.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 180 kr.

Ud over amerikansk visit, byder Aarhus også på to forskellige generationer af dansk musik. På Atlas er det veteranerne i Young Flowers som i slutningen af 60’erne (ja, det er snart 50 år siden) var blandt de første danske navne, der spillede progressiv rockmusik, inspireret af blandt andre Cream. Det var trommeslager Ken Gudman (ham er der opkaldt en pris efter), som startede bandet, men han døde i 2003, så i stedet for ham er det Søren Berlev (der bestyrede trommerne i Gasolin’) der har trommetjansen, mens Peter Ingemann svinger bassen og sørger for vokal og Peer Frost spiller guitar. Jeg oplevede de tre herrer i Amager Bio i november sidste år, og der viste de at man godt kan rocke igennem selv om man har passeret de 70 (som Ingemann har). Dermed bliver Ugens Anbefaling at få sig en historisk rocklektion på Atlas.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 190 kr. 

Endelig skal vi omkring den sprælske, unge generation på Trøjborg Beboerhus, hvor amerikanske Naomi Punk, fra DIY-punk scenen i det nordvestlige USA, kommer på besøg – de har blandt andet scoret gode anmeldelser hos Pitchfork for deres seneste album, Television Man. De suppleres af lokale Tile Breaker fra den vibrerende aarhusianske punk/garage rock-scene, og et DJ sæt fra ligeledes aarhusianske Yung. Flux Festival og Smash! Bang! Pow! står bag arrangementet og det borger for kvalitet og højt energiniveau. Du vil jo gerne være med på beatet, ikk’?

Trøjborg beboerhus, kl. 20, 50 kr. 

Det var ordene for denne omgang. Sten og trille!

Jonas Strandholdt Bach

Previous articleViet Cong: Viet Cong ★★★☆☆☆
Next articleMaskinvåd – Enden Er Nær – 13/2 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.