Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 40

Koncerter i Aarhus, uge 40

2507
0

Så skal vi til det igen – vi kigger på ugens koncerter i Aarhus. I denne uge er der, lidt atypisk, en hel del gode tilbud i hverdagene. 

Onsdag d.30. september

Vi starter i det relativt eksotiske hjørne onsdag, hvor Voxhall byder på progressiv og pågående finsk folk metal ved Korpiklaani. Med som opvarmning er Heidra, hvis debutalbum, Awaiting Dawn, gjorde Ken glad og tilfreds sidste sommer. Han skrev blandt andet:

“Heidra har med Awaiting Dawn lavet et album, der giver mig lyst til at stævne ud på det første og bedste erobringstogt jeg kan finde, med bandets musik blæsende ud af højtalerne. Hvis der er nogen retfærdighed til her i verden, så er det også et album der bringer Heidra videre ud i den store verden, mod nye og spændende horisonter og store sejre. Det her er simpelthen for godt til at vi kan få lov til at beholde det for os selv i lille Danmark”. Og så diskede han op med 6 stjerner – læs hele anmeldelsen HER.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 160 kr. 

Folkede toner er der også hos naboerne på Atlas, hvor tyrkisk/israelsk/danske Hudna lader tyrkisk folkemusik møde blues og rock. Trioen består af Orhan Özgur Turan (baglama, oud og vokal), Yossi Karatchi (percussion) og Søren Bigum (guitar og dobro), og til koncerten på Atlas har de trompetisten Ruhi Erdogan med som gæst. Resultatet er ganske vellydende, og Hudna har da også vundet DMA’er for årets world track hele to gange. DJ Sabs varmer op.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 90 kr. 

Torsdag d.1. oktober

Vi finder tre gode bud torsdag. Vi starter på Radar, hvor indie-pop-rockerne Coco Moon er på plakaten. Bandet har netop færdiggjort deres andet album, som eftersigende skulle være mørkere og mere kompromisløs end debuten. Sammenligningerne går på Can, mens rytmerne skulle lede tankerne i retning af Portisheads seneste udgivelse, Third.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

Vi tager en lille udflugt genremæssigt, og lander i drengerøvs-heavy-rap med Jonny Hefty og Jøden. De to rutinerede rappere udgav for to år siden albummet Den Fede, der af Ken blandt andet fik følgende ord med på vejen: “De bliver nok hverken dybere eller mere modne musikalsk med alderen, men Den Fede er en vellykket reminder om, at hip hop kan være sjov og spas. Samtidig viser skiven, at hip op og rock ikke nødvendigvis behøver være to uforlignelige størrelser” – 4 stjerner blev det til dengang og resten af anmeldelsen kan læses HER. Behøver jeg at skrive, at det med garanti bliver bøvet og underholdende?

Train, døre kl. 19, start kl. 20, 130 kr. + gebyr

Et andet navn Ken har anmeldt med begejstring besøger Gyngen torsdag aften. Esbjergensiske Ninna Andreasen udgav for snart 2 1/2 år siden albummet Barske banaliteter, som fik 5 stjerner med på vejen.

“Det er ikke mindst modigt, nøgent og meget ærligt, det der leveres på Barske Banaliteter, en album titel, der ligesom sangene, fortæller den skinbarlige sandhed, som den ser ud fra Ninna Andreasens synsvinkel. Det er Danmark, og det lokale, set fra en barstol på bodegaen, minder fra barndommen og betragtninger om livets gang i en provinsby. Store som små fortællinger, pakket ind i et smagfuldt arrangeret og udført, afdæmpet lydunivers, der bevæger sig et sted mellem country, diskret blues og klassisk singer/songwriter stil” – hele anmeldelsen kan læses HER, og det lyder da som om det kunne blive en god aften på Gyngen? Jeg vover et øje og kalder det Ugens Anbefaling.

Aftenen kommer blandt andet til at byde på sneak peek på nogle af Andreasens sange fra den kommende udgivelse, Sminkede lig.

Gyngen, kl. 21.30, 50 kr. 

Fredag d.2. oktober

Fredag er der tre navne på Radar under overskriften Mono i Stereo: Turquoise Sun, Catch the Breeze og Purpur Jaipur. Førstnævnte har blandt andet været dagens track her på siden, mens vi har anmeldt Catch the Breeze både på EP og live. I EP-anmeldelsen skrev ham der allestedsnærværende Ken blandt andet:  “(…)man føler sig i usvigeligt sikkert og trygt selskab med bandet, hvor man roligt kan læne sig tilbage og bare lade musikken omfavne en”. Lokale Purpur Jaipur kender jeg ikke meget til, og den sparsomme beskrivelse på facebook lyder bare “rock”.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

Lørdag d.3. oktober og søndag d.4. oktober

Vi slutter ugen af med 2 omgange støttekoncert for NyV58. Lørdag aften er der 5 bands med, mens søndag byder på 9 navne indenfor jazz og blues. Alle kunstnerne stiller gratis op, for at samle penge sammen til at det hæderkronede gamle spillested kan fortsætte – der er hverken kommunale eller statslige støttekroner til driften, så det er op ad bakke med økonomien.

Det er der mange lokale artister, der gerne vil hjælpe med, og det betyder at du lørdag blandt andet kan opleve Colfach og Federal Unicorn. Har man ikke selv mulighed for at komme, men vil gerne støtte, opfordres man til at købe billet.

Ny V58, lørdag fra kl. 20, 75 kr., søndag fra kl. 13, 100 kr. 

Previous articleRisk/Exist: Stories (EP) ★★★★☆☆
Next articleKurt Vile: B’lieve I’m Goin Down… ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.