Home Seneste April 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 17

Koncerter i Aarhus, uge 17

2399
0

Okay, måske er Aarhus ved at forberede sig på Spot Festival i næste uge, og alle de koncertarrangementer der foregår samtidig andre steder i byen. Meeen, helt snydt for live-musik behøver man ikke blive. Der er faktisk nogle spændende bud i ugens løb. 

Onsdag d.22. april

Vi starter ugen med psykedeliske toner i Vestergade, hvor Røgsignal og Elevatorfører indtager det sejlivede Aarhus-spillested i nummer 58. Det dansksprogede syrerock orkester Elevatorfører har i tidens løb opbygget sig et stærkt live-ry. De har også et nyt album på vej, så der er god grund til at glæde sig til en aften, hvor der også er fokus på det visuelle udtryk. Musikalsk er de blevet beskrevet som “C.V. Jørgensen møder The Brian Jonestown Massacre tilsat en solid dosis pop-sensibilitet” – oveni hentes der også inspiration fra danske 70’er bands som Furekåben og Røde Mor. Røgsignal kender jeg ikke så meget til, men de stå for genrebrydende lyd, som binder alt fra jazz til rock sammen. Vi kigger på prisen for sådan en omgang psykedelisk dansksproget rock og siger at det er Ugens Anbefaling.

NyV58, døre kl. 18, start kl. 20, gratis
Der er også mulighed for upcoming live-musik på Fatter Eskil, der holder indledende runder i kampen om Fatter Eskil Prisen. Aftenens navne er George Best, Faunea, John Alcabean og Fragment. De tre tidligere vindere af konkurrencen er Keep Camping, Franklin Zoo og Bunker.

Fatter Eskil, døre kl. 19, start kl. 20, gratis

Torsdag d.23. april

På Backstage er Halshugga Records, Shordwood Records og RAUM EINS gået sammen om at præsentere 3 bands torsdag. Det ene er amerikansk, og hedder Bad Noids, de to andre er danske og bærer navnene Bad Stroke og Babycage. Det er tilsyneladende “bands med B” aften. Ud over at starte med B, så byder de tre bands på støjende og skramlet punk-rock, ud fra hvad jeg lige kunne lytte mig til på et par links.

Backstage, døre kl. 19 eller 20, start kl. 21, 40 kr. 

Fredag d.24. april

Ugens mest kendte koncertnavn (i den rockede ende) er danske Turboweekend, som indtager Train. Bandets dansable rock har sørget for godt med spilletid i radioen og en lille håndfuld hits, du kan synge med på og danse med til. Jeg har set bandet et par gange, og der er altid god energi i foretagendet – og så har de lige udgivet nyt.

Support: Kentauer

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 190 kr. 

Et andet måske endnu ikke helt så kendt, men til gengæld fremadstormende dansk band er der mulighed for at opleve på Backstage. Her er tale om Sonja Hald, som trods navnet består af 5 stovte jyske mandfolk, der blandt andet har gjort sig positivt bemærket ved at vinde DR’s Karrierekanonen. Koncerten er en form for forsinket releasefest for albummet Vækstplanen, som landede midt i marts (men ikke i vores indbakke…hulk). Man kan vel kalde bandets musik for en art bastant dansksproget folk-rock, hvor teksterne har en hovedrolle. De kalder det selv lyden af tarteletter og Arnbitter fra hovedlandet – hvem kan sig nej til dét?

Backstage, døre kl. 20, gratis
Lørdag d.25. april

Vi runder ugen af med upcoming musik på Radar, hvor Mono i Stereo præsenterer tre bands, Monkey Okay (glubsk rock-krabat), Atlas (storladen rock) og Trees in Toronto (organisk og nostalgisk amerikansk-inspireret rock). Det var måske slet ikke nogen dårlig kombination at slutte ugen af med, hva’?

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

Det var alligevel en uge, der bød på mange gode bud fra undergrund og omegn – næste uge står i Spot Festivals tegn for Aarhus-redaktionen, og her kommer der naturligvis også en omgang anbefalinger om hvad man bør bruge sin tid på at lytte til, hvis man har billet til dén.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleTeam Of Experts – December Moon – 21/4 – 2015
Next articleIn Transit: Somewhere In The Darkness ★☆☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.