Home Seneste April 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 16

Koncerter i Aarhus, uge 16

2388
0

Efter en lille påskepause, er Aarhus-koncerterne tilbage med ugens blandede musikalske landhandel.

Torsdag d.16. april

Vi starter torsdag aften på Radar, hvor du kan opleve Ulvetimen, som har taget ITVIVL med. Ulvetimen er at de bands, jeg fortsat har til gode at opleve i større bidder end et nummer på youtube hist og pist, men de står på listen over bands, jeg gerne ville give et mere indgående lyt. Blandingen af nordisk rock-melankoli og amerikansk folk, og Nick Cave som lyrisk forbillede, er i hvert fald ikke helt tosset, ud fra de enkelte numre jeg har hørt. ITVIVL roder, efter Radars beskrivelse, “i en kompostbunke af genrer uden endeligt at beslutte sig for om de laver hiphop, guitarrock, intellektuel indie, inderlig pop eller noget helt andet”. Det lyder sgu da meget spændende, hva’? Jeg vover ulvepelsen og kommer med en tidlige Ugens Anbefaling.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. (kun dørsalg)
Fredag d.17. april

Puha, fredag skal man holde tungen lige i munden. Her er nemlig et stort og viltert udbud.

Vi starter på Radar, hvor amerikanske White Hills træder op. Bandet blev kendte efter deres optræden i Jim Jarmush-filmen Only Lovers Left Alive og de er i forbindelse med deres nye album Walks for Motorists på Europaturné, og lægger, for første gang i karrieren, vejen forbi Aarhus.

White Hills spiller en dynamisk blanding af psykedelisk spacerock og punk, og koncerten er arrangeret som et samarbejde mellem Aarhus Psych Fest og Radar.

Support: Eddisons Face Implosion.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr.

Vi drøner videre de 500 meter hen til Atlas, hvor The White Dominos og Ozone Mama spiller. Førstnævnte skulle være “lyden af raserede hotelværelser, tømte whiskyflasker og sveddryppende spillesteder” og levere en opdateret udgave af blueset rock som Cream og Led Zeppelin leverede den. Deres kommende EP anmelder vi her på siden sidst på måneden. Bandet har i øvrigt leveret svedig opvarmning for blandt andre Duné og Go Go Berlin.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr.
I Mejlgade er der også tilbud – mere end ét, faktisk. På Backstage er der tredobbelt op, og her kan du høre Puppet Arms, Phoebus Cartel og Federal Unicorn. Det er vist altsammen noget med rock og gang i den – sidstnævntes debutalbum blev anmeldt her på siden for godt et år siden. Førstnævnte er klar med nyt materiale, som du får lov at smage på denne aften.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, entré: 50 kr. 

Næsten lige ved siden af, på Gyngen, kan du høre Ritzy Who, et nyt projekt som består af fem unge nordjyder. Bandet har fået god opmærksomhed for nummeret ‘Go Home’, især i udlandet. Det er da også et ganske catchy håndspillet soul-nummer med klaver og masser af stemning. De er værd at tjekke ud, hvis du vil have sjæl i din rock.

Gyngen, start kl. 21.30, entré: 25 kr. 
Vi skal også lige en tur omkring HeadQuarters, hvor de legendariske surf-rockere The Tremolo Beer Gut spiller. Bandets western-surf er inspireret af soundtrack-mestre som Ennio Morricone og den rocklyd navne som Brian Wilson og Phil Specktor fremelskede for snart mange år siden. Bandet blev stiftet i 1998 af Jesper “Yebo” Reginal fra Crunchy Frog og Sune Wagner fra The Raveonettes, og selv om Wagner ikke længere er med, så er der garanti for guitarlir.

HeadQuarters, kl. 19, 50 kr. 

Endelig kan du slentre en tur ned ad Vestergade og gå ind på et af byens ældste spillesteder, V58, hvor Tristesse of Enola har taget henholdsvis Zebu Zarina og Gorm Bull med. Zebu Zarina er et seks mand stort balkan-rock orkester, som skulle levere et vildt sceneshow, mens Gorm Bull laver sange med betragtninger over sit eget ufuldstændige liv med poetiske beskrivelser af mødet med det uventede. Tristesse of Enola har jeg anmeldt et par gange, ligesom det er blevet til to interviews med forsanger og sangskriver Jesper Hother, senest om bandets arbejde med nyt materiale, hvor Jesper blandt andet fortalte, at den akustiske guitar var blevet stuvet væk. Tristesse of Enola har en samling stærke, melankolske americana-rockede sange i baggagen, og det kan anbefales at tage på besøg i deres univers.

NyV58, døre kl. 20, start kl. 20.30, 50 kr. 
Torsdag d.16, fredag d.17 og lørdag d.18. april

Emergenza-festival skal også lige nævnes, torsdag, fredag og lørdag er der nemlig semifinaler på Voxhall. Her afgøres det, hvilke bands, der skal spille til Vest-finalen i maj. Det er en blandet landhandel musikalsk, men en lille anbefaling skal følge med heavy-gutterne i Embryo som spiller lørdag. Dem anmeldte jeg en EP fra tidligere på året, og den anmeldelse kan du læse HER. Der er 8 bands på programmet pr. dag.

Voxhall, alle dage døre kl. 19, start kl. 19.30, 120 kr. 

Lørdag d.18. april

Endelig kan du lørdag udsætte dig selv for et frontalt hardcore-angreb, når Normandie, All Faces Down, Lost In Despair og Unseen Faith besøger Backstage. Lost In Despair anmeldte jeg en EP fra tilbage i december, og bandets melodiske metalcore gjorde et fint indtryk. De tre førstnævnte bands spiller såmænd også i København om fredagen, og alle skulle bevæge sig indenfor den melodiske hardcore.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 
Det var ugens mangfoldige omgang tilbud. Kom ud af døren og tjek noget af det ud.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleZoo Me Now: One Day (EP) ★★★★☆☆
Next articleFaith No More – Everythings Ruined – 17/4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.