Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 4. december // Roskilde 98

GFR julekalender 2019 – 4. december // Roskilde 98

981
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at den lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

4. december – 1998

VM i Beastie Boys.

Ahm… Ja, 98, den er langt væk. Igen var der stablet en camp på benene, og der var vi nok mere end på pladsen, sådan var det generelt i de tidlige år. Men hey, når Hanne Boel er semi-headliner, så går det nok.

Musik oplevelser som Ash, Psyched Up Janis (igen, igen, igen), Idlewild, Fu Manchu og ikke mindst, mægtige Beastie Boys står frem – damn det var en fed koncert. Se årets meget gule plakat HER.

Men må sige, at det første der popper op, når jeg tænker 1998, er Danmarks VM landskamp mod Nigeria, der helt ekstraordinært, blev vist på en bette teltscene, Hvid tror jeg det var, placeret mellem Orange og Grøn (ja, Arena hedder Grøn).

En fed og meget anderledes Roskilde-oplevelse, tror det var første og eneste år, der blev vist fodbold på selve pladsen, correct me if i’m wrong. Folk gik amok, teltet og området omkring var proppet og der herskede den fedeste stemning. At man så gik glip at Portishead trylle på Grøn, tja, sådan var det, vi vandt jo!

Den helt store oplevelse dette år, var udover Beastie Boys’ magtdemonstration på Orange, at se Danmark tæve Nigeria 4-1 i ottendedelsfinalen ved VM.
 

Previous articleDead Racoon Riot: Pistolero Peligroso (EP) ★★★★☆☆
Next articleGFR julekalender 2019 – 5. december // Roskilde 99

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.