Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 36/37

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 36/37

3397
0

Weekenden står og lurer lige om hjørnet, og det betyder gode muligheder for at høre noget livemusik. Det vil sige, lige denne weekend ser faktisk lidt tyndt besat ud, men til gengæld er der et godt udvalg inden og efter weekenden.

Allerede i aften kan du tage et smut til Amager og opleve hvad afkommet af The Beatles har at byde ind med, når Sir Paul’s søn, James McCartney kigger forbi Beta. James er søn af Paul og Linda, og har i løbet af karrieren medvirket på begge forældres udgivelser, men ellers ikke gjort væsen af sig. Han debuterede først som solokunstner i 2010, med EP’en Available Light, som han fulgte op med endnu en EP i 2011.

Så trods det prominente ophav, og 35 år at gøre godt med, er det en ret uprøvet McCartney junior der tager sine sange med til Amager. Af inspirationskilder nævner han Beatles, Nirvana, The Cure, PJ Harvey og Radiohead. Med som support har han danske Barrows.

Beta
Torsdag d. 5/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 125 kr. (forsalg), 150 kr. (døren)

Gendannede, eller resterne af, Love Shop giver koncert i Koncerthuset både i aften (torsdag) og i morgen, fredag. Koncerterne er annoncerede som “de sidste koncerter” (i denne omgang..), så er du fan, så er det af sted. Jeg har selv oplevet bandet to gange efter deres genkomst og tabet af Henrik Hall, og selv om det aldrig bliver helt det samme, og man savner Hall’s tilstedeværelse både på scenen og i musikken, så er han der stadig et sted i ånden. På trods af, at det er et andet Love Shop, så er butikken stadig et besøg værd.

Koncerthuset
Torsdag & fredag
Tid: Kl. 20.00
Pris: 220 kr.

Fredag aften er der også mulighed for at få et skud støjrock, når tre bands, der kredser om genren, besøger Stengade. På plakaten er amerikanske Ringo Deathstar, engelske Gun og danske The Foreign Resort, som vi har haft fornøjelsen af at anmelde både live og på deres 5-stjernede udgivelse Scattered & Buried.

Stengade
Fredag d. 6/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 60 kr.

Er du mere til vikinger og øl? Så er det bare med at sætte sejl mod Pumpehuset på lørdag, hvor der afholdes Nordic Carnage Fest under mantraet “Folk Metal & fri fadøl”! Det var da noget man kan forstå. Folke-metal fra Danmark, Norge og Sverige suppleret med 3 timers fri fadøl, det skal nok få blod og øl-dunke til at boble lystigt.

På plakaten er danske Vanir, norske Faanefjellog svenske Grimner, læs mere om de tre bands HER.

Pumpehuset
Lørdag d. 7/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 150 kr. (dvs, drik 4-5 fadøl, så er det vel cirka tjent ind)

Søndag slår vi mave og ser NFL sæsonstart, inden man mandag skal vælge mellem en række fristende tilbud fra rock-menukortet.

Vi starter i den mere afdæmpede ende, med anmelderroste Matthew E. White. Jazz, soul, gospel og folk eksperimentalisten kigger forbi Store Vega mandag aften, hvor du kan få en prøve på om sammenligningen med koryfæer som Otis Redding, Van Morrison og Curtis Mayfield er berettiget.

Matthew E. White gæstede ligeledes årets Roskilde Festival, med succesalbummet Big Inner i bagagen, der fik strålende anmeldelser hos blandt andet Politiken, Gaffa og Soundvenue. Med som opvarmning er den svenske singer/songwriter Alice Boman.

Store Vega
Mandag d. 9/9
Tid: Kl. 20.00
Pris: 180 kr.

Mandag aften er der også to gode tilbud på Amager. I Amager Bio spiller veteranerne Asia op til gråsprængt heavy bal. Supergruppen der tæller medlemmer fra Emerson Lake & Palmer, King Crimson og Yes blev dannet helt tilbage i 1981, og efter en række gendannelser i forskellige konstellationer, er 3 af de oprindelige medlemmer tilbage, plus den kun 26 år gamle Sam Coulson.

Senere i år udkommer Asia’s første album med Coulson, Valkyrie, så mon ikke man får en forsmag på om de aldrende herrer har haft godt af det yngre selskab?

Amager Bio
Mandag d. 9/9
Tid: Kl. 19.00 (døre)
Pris: 275 kr. (forsalg), 300 kr. (døren)

Samtidig, i nabobygningen, byder Beta på engelsk rock i form af The Virginmarys. Gruppen blev dannet i 2006, og har siden 2010 udsendt 3 EPer, et “mini-album” og debutalbummet King of Conflict – produktive mennesker. Gruppen har desuden festival erfaring fra Isle of Wight, Download, Sonisphere og Kendal Calling, samt varmet op for navne som Slash, Skunk Anansie og Ash.

Beta
Mandag d. 9/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 120 Kr. (forsalg), 130 kr. (døren)

Soundgarden. Behøver man sige meget mere? Ikke rigtig, udover at de gendannede grunge-superstjerner tager deres tunge riffs og klassiske numre med til Frederiksberg mandag aften, hvor de spiller i betonkassen Forum. Bandet er dog ikke kun på et nostalgi-trip, i det de sidste år udsendte comeback-pladen King Animal. Pladen fik gode/halv-lunkne anmeldelser, også her på gfrock.dk, hvor vores anmelder, uddelte 3 stjerner. I anmeldelsen, som du kan læse HER, lød det blandt andet:

“Soundgarden har været længe væk, måske for længe. King Animal bringer derfor for mig mindelser om, at se en dygtig bokser, der har holdt pause i mange år, vende tilbage til ringen – grundformen er rigtig god, men den sidste timing i serierne, og det sidste punch i slagene mangler. Hvor de i 90′erne var forgængere med deres både komplekst melodiske, tunge rock, er der i dag mange andre med i feltet. Men de lyder i det store hele stadig som sig selv. Det eneste, der mangler, er at melodierne når højderne fra 90′erne – for det gør de ikke på King Animal, som derfor ikke hæver sig over det solide.”

But who are we kidding? No one, man kommer jo for at høre de gamle travere få endnu en tur i manegen – forhåbentlig i en så tung version, at de er nødt til at genopbygge Forum med ordenlige lydforhold efterfølgende (uden at nogen kommer til skade mandag, naturligvis).

Med som opvarmning har de mægtige Graveyard, som begejstrede vores anmelder under deres seneste Danmarksbesøg i marts- læs den 5-stjernede anmeldelse HER.

Forum
Mandag d. 9/9
Tid: Kl. 20. 00 (døre kl. 18.30)
Pris: 495 kr.

Af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleWar Drums: Wilderness Children (EP) **** (4/6)
Next articleShotgun Revolution – S.O.B – 6/9 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.