Home Seneste August 2013 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 35-36

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 35-36

3077
0

De større spillesteder ligger stadig delvist i selvpåført sommerkoma, men begynder dog langsomt at vise flere livstegn. Rundt omkring på de mindre steder er der dog stadig puls i hverdagene, så tag med på en lille tur.

Vi starter stuegangen på KB18, der har interessante ting på plakaten allerede i aften (onsdag) og imorgen, torsdag. I aften gæstes Kødbyen af Cosmonauts, der trods navnet ikke er russere, men amerikanere. Gruppen er dannet i Orange County, Californien i 2009, og præsenteres som “The Beach Boys on downers”. Drone-pop blandet med narkotisk rock og rul.

Med sig har de den danske trio Helmet Compass, som vi efterhånden har skrevet en del om her på gfrock.dk. Neo-hippierne er særdeles produktive, og på de 3 udgivelser vi har anmeldt har de bevæget sig mellem alt fra syre-pop og hippie-rock til mere skæve genreoverskridende løjer.

Det skæve arrangement koster 50 kr.

Dagens efter gæstes KB18 af det danske metalcore/hardcore band Scarred By Beauty, der denne aften holder release party for deres nye album Cape Zero. Albummet anmeldte vi her på siden tirsdag, hvor det blandt andet lød:

“Pladen er uden tvivl tung, hårdtslående og næsten rendyrket hardcore – men det er i de små sprækker i hardcore-formelen, at Cape Zero lever mest for mig”. Læs hele anmeldelsen HER

Udover en lytte session og en live opførelse af Cape Zero fra ende til anden, bliver der afholdt en velgørenhed-bbq inden musikken starter til fordel for SOS Børnebyerne. Så pengene du sparer på den gratis entré, kan jo bruges til at æde for et godt formål.

KB18
Kødboderne 18
1714 KBH V
Denmark

Efter at have holdt fredagen fri, så er der igen lidt at vælge imellem lørdag aften.

Et oplagt valg kunne være Tomahawk, et af den gale musikalske videnskabsmand Mike Pattons utallige projekter. “Supergruppen” svinger forbi Store Vega med et relativt nyt album i bagagen, som vi anmeldte tidligere i år. I den lidt lunkne anmeldelse skrev jeg blandt andet:

“Rent musikalsk betræder vi igen lidt kringlede og snoede veje et sted mellem alternativ metal, syret rock, filmmusik, mareridts croon og almindelig kendt Patton-galskab. Det mest skuffende er næsten at det ikke er MERE gakket end tilfældet er, til gengæld bliver det jo heller aldrig helt normalt når vi har med Mike Patton at gøre. Helt generelt kan det siges, at albummet skuffer mig en smule. Skuffer, fordi det ikke virker som om Patton og co. har helt lige så mange gode melodier og indfald, eller bare skøre og skæve, som man kunne håbe på”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Men derfor kan de nu stadig være et kig værd live!

Store Vega
Lørdag d. 31/8
Tid: kl. 20.00
Pris: 285 kr. + gebyr

Samme aften afholdes der på Amager, nærmere betegnet Amager Bio, et ganske særligt arrangement, nemlig en dobbelt-koncert med Saturnus og Corpus Mortale. Anledningen er, at begge bands fejrer 20 års jubilæum, og at begge bands er tilbage med nye plader efter en pause på 6 år.

Saturnus udgav i slutningen af 2012 Saturn in Ascension, endnu en virkelig god plade fra det ikke voldsomt produktive doom/death metal orkester. Bandet er mest aktive i udlandet, og derfor relativt sjældne gæster på de danske scener, hvor man blandt andet kunne opleve dem ved dette års Copenhell.

I den mere klassiske dødsmetal-grøft ligger Corpus Mortale’s tre mand stadig og roder rundt, og i januar fik gravet det solide album FleshCraft frem. Stilen er stadig som for 20 år siden, rå og brutal, uden at alderen tilsyneladende trykker.

I dagens anledning spiller de to grupper ekstra lange koncerter, og det gøres fra arrangørernes side opmærksom på, at musikken starter kl. 20.00 sharp.

Amager Bio
Lørdag d. 32/8
Tid: kl. 20.00 (døre kl. 19.00)
Pris: 150 kr. (forsalg), 175 kr. (døren)

Efter lørdagens tunge omgang, så er der lige et par dage til at få hørelsen tilbage, inden engelske Paradise Lost kigger forbi Lille Vega på tirsdag. Bandet har efterhånden eksisteret i 25 år og er i den anledning på en slags jubilæums turné for at fejre et kvart århundredes eksperimenter med metal-genren. Deres seneste album, den glimrende Tragic Idol, udkom i 2012 og fik følgende ord med på vejen af min kollega Judas:

“Tragic Idol er et glimrende heavy metal album, der formår at levere 10 både melodiske og sejt riffende metalnumre. Paradise Lost har også formået at begrænse sig i forhold til spilletid, og der strittes ikke i hundrede forskellige retninger musikalsk – med andre ord, er det et meget homogent og sammenhængende album, som man helst skal høre fra ende til anden”. Hele anmeldelsen kan findes HER

Lille Vega
Tirsdag d. 3/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 185 kr.

Indtil næste gang – rock on!

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleFranz Ferdinand: Right Thoughts, Right Words, Right Action **** (4/6)
Next articleThe National – Graceless – 29/8 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.