Home Seneste August 2014 - Nyheder GFR Fokus: koncerter i København, Uge 33

GFR Fokus: koncerter i København, Uge 33

2592
0

Sommeren er slut, efteråret banker stille og roligt på, så pak grillen væk og brug en aften på en koncert i stedet for. De følgende dage kunne det i København og omegn eksempelvis være…..

En af de mange, eller flere, til Copenhagen Songwriters Festival, der startede onsdag og løber til og med søndag. Der er et væld af danske og udenlandske sangskrivere og aktiviteter (også gratis) på programmet i og omkring Råhuset. Det nemmeste er nok bare at henvise til festivalens hjemmeside HER, og trawle programmet igennem

Et andet arrangement der, trods navnet, breder sig lidt ud over flere dage, er 1-Day Hardcore Showdown på Amager. 2014 udgaven er udvidet med en warm up dag på Beta, inden det lørdag går løs i Amager Bio og Beta for “alvor”. For der er nok af krummer i opvarmningen fredag, hvor du kan opleve ST Hood, Parasight, Night Fever og Evra (der spillede på årets Copenhell).

Beta // d. 15/8 // Kl. 20.00 // 35 kr. (forsalg) 50 kr. (døren)

Udvidelsen med en dag er sket for at efterkomme publikums ønsker, et publikum, der sidste år havde svært ved at nå hele programmet og samtidig nyde stemningen på de ligeledes inddragede udendørsarealer, “musiktorvet”.

Lørdag ser programmet således ud: Iron, Ruined, Expire, Risk It, Scarred By Beauty, Dog Eat Dog, Buzzcocks og Napalm Death.

Vi besøgte festivalen sidste år, det kan du læse om i reportagen HER, men i år kommer vi desværre ikke forbi. Fordi? Sådan er det bare. Det skal dog ikke forhindre os i, at kalde det her for Ugens Anbefaling – tag ud og hør noget hardcore!

Amager Bio & Beta // d. 16/8 // Kl. 14.00 // 295 kr.
Hvis Amager ikke er eksotisk nok fredag aften, hvad så med Bremen? Her holder Freddy and The Phantoms gratis releasefest for deres album Times of Division. Det er klassisk blues rock, guitar riffs, orgel og rå vokal. Lucer (tidligere LA Collection) varmer op, og vi har hørt i krogene, at de er et kompetent liveband.

Bremen // d. 15/8 // Kl. 20.00 // Gratis

High Voltage vil også lege med fredag aften, rockklubben præsenterer i denne omgang 2 livebands. MonoType og Dear Delusion, sidstnævntes debutalbum anmeldte vores freelancer Mikkel til 3 stjerner tilbage i februar 2013, i anmeldelsen skrev han blandt andet:

“En debuterende gruppe skal ikke bebrejdes for endnu at famle lidt efter et klart udtryk. Dear Delusion vil spille power rock med fokus på tunge riffs og første forsøg udi kunsten er absolut ikke ueffent, om end der savnes stærke numre, der står ud fra mængden. Igennem det meste af pladen udviser Dear Delusion en fin sans for melodier og velvillighed til at bruge løs af den tunge rocks værktøjskasse“. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 15/8 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Lørdag kunne du benytte dig af et gratis tilbud, endnu engang i Byhaven ved Pumpehuset. Her er Castles Made of Sand og Gonzo Morales på programmet. Gonzo Morales er et af de bands vi bragte en del om tilbage i anden halvdel af 2012, blandt andet en 4-stjernet anmeldelse af deres konceptalbum Prologue – The End of Morales, der handler om det lovløse Gonzotown og titelfiguren Morales.

Pumpehuset’s Byhave // d. 16/8 // Kl. 16.00 // Gratis
Vi runder af på PH Caféen, hvor der er hele 4 navne på plakaten: Tak For Sidst, Nosy Parker, Uden Loft og Sound of Shiva. Sidstnævnte anmeldte Jonas for en månedes tid side, hvor han sendte 3 store stjerner efter deres Spring Tapes. Sound Of Shivas lyd beskrev han således:

“Jeg kan høre især Muse (i den mere afdæmpede, klaverbårne ende), men jeg kan også ane noget Radiohead og nyere Kent i Sound of Shiva’s aftapning af rocken, som har guitar, bas, trommer og vokal som udgangspunkt, men også ind i mellem får hvad den kan trække med synth, keys og strygere. Det giver en storladenhed til lyden, som tit får fuld skrue på omkvæd, hvor lydbilledet svulmer op, og næsten bliver en smule overlæsset ind i mellem.” Læs hele anmeldelsen HER

PH Caféen // d. 16/8 // Kl. 20.00 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleTyrants & Kings: Run March Burn **** (4/6)
Next articlePowersolo – Sloppy Bird Boogie – 15/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.