Home Seneste August 2013 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 31/32

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 31/32

3300
0

Vi er tilbage efter ferien med nogle anbefalinger til rockkoncerter, som du kan tjekke ud den kommende uges tid i det københavnske.

Selv om de fleste spillesteder stadig kører på lidt lavt sommerblus, og nogle holder decideret lukket, så begynder det langsomt at rumle og brumme med fed tråd rundt omkring – du kan i hvert fald finde en smule, hvis du kigger godt efter.

Du kan eventuelt starte weekenden med en Tivoli-tur imorgen, når Sort Sol og The Raveonettes slår sig sammen og leverer kølige og dystre toner ovenpå en glohed dansk sommerdag. Begge navne burde vække stor genklang og historierne er velkendte, så hvad er koblingen mellem de to bands, ud over at de opererer indenfor de mere mørke toner af rockmusikken? Jo, der er da den sammenhæng, at Sune Wagner en kort overgang var turnerende medlem af Sort Sol i start 00’erne, så kombinationen a de to bands er måske ikke bare hevet ud af den blå luft.

Fredagsrock i Tivoli
Start: kl. 22.00
Pris: Tivoli entréen

Er du ikke lige Tivoli typen, så er en rockklub og en omgang pirat-punk måske mere sagen? High Voltage lægger dæk til sådanne løjer når Skullclub fredag aften indtager scenen. Bandet har fornyeligt udsendt albummet Klyng Dem Op, hvor du kan høre numre som “Elefanter på en Mandag” og “Viva Ritalin” – så er stemningen og stilen ligesom slået an. Bandet varmede op for selveste Dropkick Murphys, da de gæstede landet tilbage i januar, hvor de fik følgende skudsmål med på deres videre færd af Dropkick Murphys: ”Finally a band that sounds like something”. Det tolker vi som en god anbefaling.

High Voltage
Fredag d. 2/8
Tid: kl. 22.00 (døre), koncert kl. 23.00
Pris: 70 kr. inkl garderobe + 1 shot

Selve weekenden synes lidt død på spillestederne, der måske regner med for stor konkurrence fra de sidste sommerfestivaler og charterrejser til at fylde plakaten med livemusik? I hvert fald er det næste vi har kastet vores glubske øjne på, et arrangement de løber af stablen mandag og tirsdag i næste uge. Her afholder Beta 2300 på Amager for anden gang Dirty Days of Summer, med fokus på den tungere rock.

Mandag kan du opleve de engelske stoner/doom legender Orange Goblin, der er tilbage efter en længere pladepause. Albummet A Eulogy for the Damned blev sidste år modtaget særdeles positivt a både presse og fans, så det er ikke et ud-stenet 90’er levn der dukker op på Amager. Som opvarmning, udover BBQ og billige øl, får du danske Doublestone, der ligeledes bevæger sig indenfor stoner-genren, med afsæt i slut-60’erne og 70’ernes tung-rock. Trioen arbejder for tiden på deres debutalbum, hvor de fik hevet producer legenden Tony Reed til Danmark tidligere på sommeren for at dreje på knapperne. Vi glæder os til at høre hvad der er kommet ud af dette samarbejde.

Dirty Days of Summer forsætter tirsdag med ægte amerikansk sydstatsstemning, når New Orleans sludge-stonerne EyeHateGod kigger forbi for at buldre løs. Bandet spillede til første udgave af arrangementet sidste år, og i vanlig langsom stil har de ikke lavet noget nyt siden sidste år – men selv om der er dømt sommergenudsendelse, er det nok en af dem, der rent faktisk er værd at tjekke ud igen! Danske Altar of Oblivion varmer op, et band der måske ikke vækker bred genklang, men de har faktisk været aktive på den hjemlige doom-scene siden 80’erne.

For begge dage gælder:

Beta 2300
Forsalg (inkl. gebyr): 150 kr.
Dørsalg: 175 kr.
Partoutbillet til Dirty Days of Summer: 240 kr.
Dørene åbner kl. 17.00

Skulle alt det her steneri gå lidt for langsomt for dig, så kunne du jo svinge forbi Vega, hvor Slayer version 2013 skal bevise om om de stadig kan ruske en sal fra hinanden. Tidligere på året blev bandet, som bekendt, desværre et oprindeligt medlem færre, da guitarist Jeff Hannemann afgik ved døden. Kerry King og co forsætter dog ufortrødent med at rejse verden rundt og thrashe løs. Egentlig skulle Fear Factory have spillet koncert i Aarhus samme aften, men den blev af ukendte årsager aflyst, og i stedet for fungerer det industrielle metalband nu som opvarmning for Slayer i Store Vega – så på en måde får du to koncerter til ens pris!

Store Vega
Tirsdag d. 6/8
Tid: 20.00
Pris: 395 (+ gebyr) i forsalg

Sidst, men ikke mindst, så er Trailerpark Festival i fuld gang (se hele programmet her), hvor du i aften blandt andre kan opleve Fortress give den gas. Bandet fik i denne uge 4 stjerner for deres EP Of Bones af min kollega Judas, der blandt andet skrev:

“På trods af titlernes em af okkultisme og metalsymbolik, så virker Fortress væsentlig mere loose i lyden og flabet-rockede i udtrykket end det gennemsnitlige heavy-band. Et kig på deres facebook-side viser også et band, der ikke går specielt meget op i at virke seriøst onde, men mere virker som skallerhjerne happy-go-lucky heavy-gutter med tyk selvironi”. Anmeldelsen kan læses HER

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articlePlöw – High Tide – 1/8 – 2013
Next articleThe Comettes – Great Lakes – 2/8-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.