Home Seneste April 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 17

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 17

2717
0

Kender i det at man synes “nå, der sker da ikke så meget i byen denne weekend”, og så får man kigget ordenligt efter? Her er ugens kig på koncerter i den rockede afdeling.

Vi lægger ud med lidt festivaler, der er nemlig (mindst) 2 af slagsen i det københavnske de nærmeste dage. I Tivoli udvider de deres upcoming satsning, og det kan vi jo kun bifalde, så den nu betitlede Off Spring Festival er vokset til 2 dage, 5 scener og 45 kunstnere. Programmet er en blandet landhandel af rock, pop, hip hop og “diverse”, af rockede navne burde du holde øje med:

Fredag – Penny Police, Get Your Gun, The New Spring, Darkness Falls, The Malpractice og Less Win.

Lørdag – Jacob Bellens solo, Vampire Blow, Whores & Thieves, The Woken Trees og Förtress.

Tivoli // d. 25 & 26/4 // 150 kr.

Allerede fra i dag (torsdag d. 24/4) står Stengade i Psych rockens tegn når der for første gang afholdes Copenhagen Psych Fest. Over 3 dage præsenteres over 30 navne indenfor den løst definerede genre-betegnelse, på plakaten er blandt andet:

Lorenzo Woodrose, Fribytterdrømme, Jesus On Heroine, Telstar Sound Drone, Narcosatanicos, The Hedgehogs, Death Valley Sleepers, The Wands  og Papir.

Stengade // D. 24-26/4 // 1-dags billetter 175 kr, 3-dags billet 300 kr.

Hvis festival er for stor en mundfuld, og du mere er dag-til-dag typen, så er der også en række tilbud der er værd at gå efter.

Torsdag kan du tage et smut på Templet i Lyngby, hvor de danske rock ‘n rollere Shotgun Revolution fyrer den af fra hofte stilling. Bandet udtaler: “Vores fans behøver ikke være bange. Vi gør som vi plejer!”, hvilket blandt andet har landet dem en support tjans for Slash, koncerter på Smukfest og en tur til Afghanistan hvor de underholdt danske og internationale tropper. Rock on!

Templet // d. 24/4 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Freitag und ich bin verliebt, eller lad os se hvad der sker derude! Man kunne vælge en solid dosis upcoming rock-toner, når Lygten Station endnu engang giver nogle navne fra det (hårde) danske vækstlag muligheden for at vise hvad de dur til. På programmet er:

Fall of Pantheon, Dreadlord, Holerica, Methods of Massacre og Disintegrated

Lygten Station // d. 25/4 / Kl. 19.30 // 50 Kr.

Så vender vi blikket mod Amager, hvor Amager Bio lægger scene til de nyeste udskejelser fra Red Warszawa. Det er vel det nærmeste vi kommer et virkeligt stort kult-orkester i Danmark, og bandets hævy mætal behøver vel ikke nogen nærmere introduktion. Derimod er det værd lige at nævne opvarmningen, svenske Vrävarna, de spiller nemlig punkmetal med fokus på homoseksualitet. Sange med fokus på tekster der kredser om mænd der boller mænd OG dyr. De har efter sigende lavet en “hetero-sang”, nemlig “Carola sügar kuk”. Bon appetit!

Amager Bio // d. 25/4 // Kl. 20.00 // 175 kr.

Hos naboen, Beta, går de hypede bølger i stedet for højt, når Circa Waves fra Liverpool (de kommende engelske fodboldmestre, ja tak) dribler forbi og viser om de kan leve op til “the buzz”. Bandet gør sig i catchy garagerock og er blandt andet blevet kaldt for “de nye The Vaccines”…. yeah, hvor blev de lige af? Anyway, Circa Waves fortjener en chance til at vise at de kan stå på egne ben, være sig selv og alt det der og det agter vi at give dem fredag aften.

Support: Everything That Rises

Beta // d. 24/4 // Kl. 22.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)

http://youtu.be/2Bc9xoQxxkk

Lørdag er Lygten igen klar med nogle toner fra den danske undergrund, denne gang følgende 3 bands: Good Men Fell, Mom’s A Mannequin og Telescope For The Blind. Førstnævnte anmeldte jeg en EP fra tilbage i december 2012, i anmeldelsen skrev jeg blandt andet om deres alternative rocktoner:

“Let Me Lie er et frisk pust med et band, der virker som om de har masser af kræfter, som de magter at dosere flot – og som man næsten håber slippes endnu mere løs i en live situation”. Læs resten HER

Lygten Station // d. 26/4 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Store Vega lægger samme aften scene til nogle af de aller største legender i dansk rock- og musikhistorie, når The Savage Rose leverer materiale fra deres +45 år lange karriere. “Deres” skulle der måske stå, for eneste oprindelige medlem er “kun” forsangerinde Annisette og de resterende bandmedlemmer var næppe født da The Savage Rose version 1.0 debuterede. Bandet har dog altid formået at overleve, og forandre sig, som medlemmer og tiderne er skiftet. Den nuværende inkarnation har omkring 8 år på bagen, så det er ikke fordi de ikke kender hinanden og de er snart klar med nyt materiale.

Store Vega // d. 26/4 // Kl. 20.00 // 280 kr.

Texanske Shearwater, der startede som et sideprojekt for de 2 Okkervil River medlemmer Will Sheff og Jonathan Meiburg i 1999 (kun Meiburg er stadig med), kigger forbi Loppen lørdag aften. Så er afdæmpet og melankolsk folk-rock noget for dig, så sæt kurs mod staden.

Support: Jesca Hoop

Loppen // d. 26/4 // Kl. 21.00 // 130 kr.

Vi slutter med Ugens anbefaling, som i denne uge kommer fra vores live-team Kasper & Kasper der skal på Stengade tirsdag aften, jeg giver ordet til den:

Tirsdag bliver Stengade til Stenbrud, når de amerikanske grindcore-legender Brutal Truth gæster det historiske spillested, og det vel at mærke på den sidste tour i deres karriere! Sandheden er sgu nogle gange … ja, brutal, hvilket trofaste grindcore-fans verden over måtte sande, da Brutal Truth’s egen Dan Lilker, januar i år, annoncerede, at bandet går i opløsning efter touren. Opløsningen sker efter næsten 25 år på den ekstreme grindcore-landevej, hvis brutalitet bandet selv har været med til at præge fra de tidlige 90’ere og frem til i dag. Med sig denne aften har de ingen ringere end det legendariske døds/ thrash metalband Desceased og den danske grindcore-energibombe Dead Instrument, der i den grad vil ryste støvet af scenen, før den brutale sandhed vil vise sit sande væsen en sidste gang.

Spillestedet Stengade // 29/4 // kl. 20.00 // 120 kr (forsalg) 150 kr (døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleCirca Waves – Get Away – 24/4 – 2014
Next articleThe Awesome Welles – Out Of The Woods – 25/4 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.