Home Interviews GFR Fokus: Interview med festivalleder Stine Kloster om årets Aarhus Psych Fest

GFR Fokus: Interview med festivalleder Stine Kloster om årets Aarhus Psych Fest

2710
0

Den første udgave af Aarhus Psych Fest fandt sted denne weekend. Umiddelbart efter den sidste koncert med amerikanske The Asteroid #4 fik vi en snak med festivalleder Stine Kloster om festivalens forløb, koncerterne og om fremtiden for Aarhus Psych Fest.

Hvordan er det gået med arrangementet?

-Det er gået rigtig godt, over al forventning. Vi havde ikke udsolgt lørdag, men det havde vi heller ikke kalkuleret med, og vi har solgt nok til at det kan løbe rundt. En særdeles positiv start for en ny-opstartet, alternativ festival.

Der har været nogle forsinkelser undervejs, men det har folk været gode til at tolerere, så alt i alt er det gået rigtig godt. Vi har bemærket at kønsfordelingen har også været rigtig god. Der er en tendens til at størstedelen af publikum normalt er mænd til denne type af genre, og det er fedt at se en bred interesse til genren. Det er helt klart et succeskriterie at vi har kunne sammensætte et program der tiltrækker både forskellige køn og ikke mindst aldersgrupper.

Hvad med koncerterner?

-Nu har jeg desværre ikke selv nået at høre så meget, men ud fra det jeg har nået synes jeg at niveauet har været højt, og jeg har en fornemmelse at de folk, som er mødt op uden at kende så meget til genren, er gået herfra med en god oplevelse. Personligt var jeg rigtig glad for at Asteroid #4 levede op til de forventninger jeg havde, og lidt til. Jeg tror at de nysgerrige sjæle som ikke kendte dem har fået en fantastisk oplevelse og at de typer, der står og lurer pedalboards har fået en god omgang mesterlære ud i den psykedeliske rock, med denne koncert. En perfekt afslutning på festivalen.

I fik også koblet en ekstra scene/område på med The Lunar Suite i Den Rå Hal – hvordan fungerede det?

-Det har fungeret rigtig godt. Det har givet folk, som var nysgerrige, muligheden for at kigge forbi, og et sted man kunne gå hen og hænge ud hvis man ikke lige ville stå inde på Radar. Det var et kæmpe sats, som vi ikke vidste hvordan man ville tage imod, fordi rummet er så stort, men vores frivillige har gjort en kæmpe indsats for at gøre det hyggeligt og det blev brugt flittigt mellem koncerterne på Radar og var en perfekt setting til de koncerter vi afholdt derinde. Vi havde en udfordring med lyden og det udstyr vi havde til rådighed, hvorfor vi bevidst valgte at begrænse mængden af koncerter derinde. Men The Lunar Suite-konceptet er helt klart noget vi vil arbejde videre med til næste år.

Hvad er planerne for næste år?

-Næste år tør vi være mere modige, og booke et større navn. Nu er vi rimelig sikre på at der er et publikum til et arrangement som det her. Vi vil rigtig gerne prøve at fange nogle af de bands som typisk kommer forbi Nordeuropa på denne tid af året. Et ønske til næste år kunne være Wooden Shjips eller Moon Duo, som vi desværre missede i år, men ønskelisten er virkelig, virkelig lang. Sidst men ikke mindst glæder os også til at gå endnu mere på opdagelse i vores lokale og nationale vækstlag, og ser frem til at skulle lytte en masse spændende materiale igennem til næste års program.

Du kan læse vores reportager fra Aarhus Psych Fest lige her: Fredag og Lørdag

Af Judas

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

 

Previous articleGFR Live: Reportage fra Aarhus Psych Fest, lørdag d.12/10 – 2013
Next articleThin Lizzy – The Boys Are Back in Town – 15/10 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.