Home Seneste Februar 2013 - Nyheder GFR Fokus: Der er dømt fredags-hegn i Aarhus (1/3 – 2013)

GFR Fokus: Der er dømt fredags-hegn i Aarhus (1/3 – 2013)

3802
0

På fredag er der dømt hegn i Aarhus. Radar byder om aftenen på tredobbelt metal-koncert med Aphyxion, The Cleansing og de lokale dødsmetal-veteraner Illdisposed, men allerede om eftermiddagen er mulighed for at varme op med Diamond Drive, der spiller til lukningen af Fonden Voxhalls Pop-up Shop i Frederiksgade.

Fonden Voxhall lukker planmæssigt deres pop-up shop i Frederiksgade, og det er i ugens løb blevet markeret med en række koncerter i forskellige genrer. Fredag er det metal, der er temaet, og her kigger Hells Domains’ Anders Gyldenøhr forbi og spiller et par numre fra deres nyproducerede album, hvorefter man kan opleve en ganske gratis mini-koncert med Diamond Drive, som vi omtalte i ganske rosende toner, da de for 4 uger siden varmede op for Boil til deres release-koncert på Radar. 

Man kan endda deltage i lodtrækningen om koncertbilletter og købe billetter til Royal Metal Fest, ligesom der også går rygter om at der skal tømmes nogle øl i hovedet på de fremmødte. Det hele starter kl. 14, Anders Gyldenøhr dukker op ca. kl. 16, og omkring 16.30 indtager Diamond Drive scenen.

Fonden VoxHalls pop-up shop, Frederiksgade 31, 8000 Aarhus C

Fra kl. 14.00, Entré: Gratis

Senere på aftenen kan man så få blæst ørerne helt af, når Club Brutal indbyder til tredobbelt dødsmetal-koncert med Aphyxion, The Cleansing og Illdisposed.

Aphyxion fra Ribe vandt i 2011 den første lokale Wacken Metal Battle i Danmark med deres velspillede og velkomponerede dødsmetal, hvor der både er plads til masser af tunge riffs, growl, men også mere harmoniske lydstykker. Der er masser af talent i de unge Ribe-knægte, så der er god grund til at dukke op fra start. Der er mulighed for at høre flere af bandets numre på deres facebookside.

Københavnske The Cleansing leverer hård og ligefrem dødsmetal, og skulle medbringe en helt ny, potent og olm setliste, så her er også noget at se frem til. Læs mere om The Cleansing på deres hjemmeside.

Sidste navn på plakaten er de lokale dødsmetal-mastodonter i Illdisposed, som igennem 20 år har leveret det ene tunge album efter det andet. I alt 13 albums er det blevet til, senest Sense The Darkness fra 2012. Nogen husker måske Illdisposed fra Niels Arden Oplevs dokumentarfilm fra midt-90’erne, Headbang i Hovedlandet, der fulgte 3 jyske metalbands. Har du ikke set denne fine film, kan den findes på youtube (første del af 7 kan ses her). Et eller andet sted blandt publikum til live-optagelserne fra den film, står undertegnede som ganske ung knægt. Nøjagtig ligesom dengang, leverer Illdisposed stadig en olm og velspillet omgang dødsmetal, men også med plads til et skud humor og masser af øl. Senere på året kan Illdisposed også opleves til Copenhell, men her har du chancen for at opleve dem på hjemmebane, og endda til en pris, der er mere end rimelig.

Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Døre kl. 20.00, Koncertstart 21.00, Entré: 80 kr. 

Skrevet af Judas

Tjek videoen til Illdisposeds ‘Eyes P0pping Out’ herunder.
Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleHonningbarna: Verden Er Enkel ****** (6/6)
Next articleFree – All Right Now – 1/3 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.