Home Artikler April 2016 - Fokus GFR Anbefaler: Esbjerg Rock Festivals Musikpris – finaleaftenen

GFR Anbefaler: Esbjerg Rock Festivals Musikpris – finaleaftenen

2095
0

Lørdag d. 7 maj kæmper Meridian, Skin Tuxedo og Phoebus Cartel om Esbjerg Rock Festivals Musikpris, hvor præmien er 10.000 kr., samt en koncert på EnergiScenen på Esbjerg Rock Festival der afholdes 3.-4. juni. Og du burde da kigge forbi til begge dele!

Finaleaftenen afholdes på musikcaféen DizziMizzLizzi, i Esbjerg, med gratis éntre til løjerne. Vejen dertil for de 3 bands startede tidligere i år i nomineringsrunden (foretaget af kunsternes egne fans), hvorefter 21 bands igennem et online afstemningsforløb skulle koges ned til 6, der gik videre til dommerrunden. Over 4000 mennesker var inde på Musikprisen hjemmeside og afgive deres stemme inden deadline d. 30/3, hvorefter dommerne voterede og stemte på 3 af de 6 navne, som de syntes skulle gå videre til finaleaftenen – hvor dommernes endelige dom falder.

Dommerpanelet/juryen består af:

Ken Damgaard Thomsen (Redaktør på GFR – det er os)
Jakob Jensen – Trommeslager i Aphyxion (sidste års vinder)
Søren Højberg – Esbjerg Rock Festival
Edmund Jacobsen – Esbjerg Rock Festival
John V. Laursen – Esbjerg Rock Festival Musikpris
Morten Nissen  – Esbjerg Rock Festival Musikpris

Og jeg har helt eksklusivt fanget mig selv til at sætte lidt ord på de 3 bands, der endte med at kunne samle dommerne:

Meridian

Meridian er egentlig en lidt sjov og lidt gammeldags størrelse. De spiller metal. Melodisk heavy metal, endda af den mere symfoniske slags. Den form for metal er måske ikke ligefrem oppe i tiden, men det lader Meridian til at være bedøvende ligeglade med. Gruppen udsendte for lidt over 2 år siden debutalbummet Metallurgy, et album der havde en noget langstrakt og problematisk fødsel.

Egentlig var bandet færdige med albummet allerede i 2011, men tog en dybindånding og lyttede nøje efter  – albummet lød godt, men det lød ikke fremragende! Så tilbage i studiet. Den slags nørderi, nogen ville måske sige perfektionisme, bærer bandets lyd også tydeligt præg af. Af alle finale deltagere, er det det band der lyder mest “færdige” og har hvad man kunne kalde den fulde pakke. I Hvert fald på papiret.

Trods dette grundige arbejde med pladen, så er bandet sjovt nok mest et (selvproklameret) liveband, så det bliver spændende at se, hvordan bandets store lyd gør sig til finaleaftenen.

Skin Tuxedo

Skin Tuxedo har vi anmeldt 3 gange her på siden, Jonas var først for da de udsendte albummet Harlot of The Night, da var gruppen vist stadig et solo-projekt af en art. Det blev fulgt op af pladen The Ladder, som jeg ikke var helt overbevist af. I begge tilfælde var vi i afdelingen for emotionel og alternativ rock, men det blev der lavet lidt om på, på seneste udgivelse, den rammende betitlede Transition EP.

Solo-projektet var vokset til fuldt band, den alternative rock pakket væk og stilen drejet i retning af noget mere stoner-heavy-grunge klingende, hvilket jeg syntes var en ganske glimrende idé! Nu bliver det interessant at se hvad Skin Tuxedo er for en størrelse live, og om det er den nye stil der får lov til at dominerer.

Phoebus Cartel

Så bliver det storladent, Phoebus Cartel er ikke bange for en stor progressiv rock-lyd. Men bandet har samtidig noget på hjerte og skriver blandt andet sange om den lille mands kamp mod systemet. Lyden er lidt en blanding af stadionfyldende 00’er rock og et band som Tool, når de er mest rocket.

Bandet er aktuelle med en EP, produceret af navnkundige Tue Madsen, der viser at de i hvert fald lyder ganske potente i studiet, om end det hele også føles en smule velkendt og afprøvet. Om bandet kan matche den store lyd og løfte materialet yderlige live bliver spændende – der er i hvert fald toner tilstede med potentiale til at kunne spille en større plads op.

Mens dommerne voterer er der koncert med The Shrines. Duoen, bestående af Anne Jensen og Rasmus Hamann har tidligere slået deres folder sammen i det progressive rockband Bias, men i The Shrines er det en anderledes nedbarberet, blueset lyd, der er i vælten. Lyden, ambitionerne og lidt til fik vi en snak med duoen om tilbage i maj måned sidste år.

Det er Esbjerg Rock Festival der står bag Musikprisen. Søren Højberg (fra Esbjerg Rock Festival) har længe gerne villet involvere sig i det musikalske vækstlag, og med Musikprisen er han med til at sætte fokus på byens talenter. Han er positivt overrasket over niveauet og udtaler: ”Jeg synes, der har været højt niveau blandt de bands, der har været indstillet til prisen. Vi har en masse musikalsk at byde på her i området.”

Fakta:

Vinderen findes gennem 4 runder:
– indstillingsrunden (alle kan indstille et band, der lever op til kriterierne)
– Afstemningsrunden (de 6 bands med flest stemmer går videre til dommerrunden)
– Dommerrunden (de 6 dommere lytter til musikken og vælger 3 bands)
– Finaleaften (de 3 bands som dommerpanelet har valgt, giver en 30 minutter lang koncert. Dommerne vurderer hvem af de 3, der skal være den endelige vinder af MUSIKPRISEN)

Finaleaften:
Hvor: DizziMizzLizzi, Torvegade i Esbjerg
Hvornår: den 7. maj
Tidspunkt: Klokken 20:00 (dørene åbner 19:30)
Pris: Entreen er gratis

Gratis. folkens! Vi har længe gerne ville komme lidt ud af vores normale dækningsområder i Aarhus og København, så jeg ser frem til at snuse til rocken med en snert af Vesterhavet hængende i luften.

Besøg Esbjerg Rock Festival’s Musikpris på facebook og klik deltag i begivenheden HER

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSturgill Simpson – In Bloom – 29/4 – 2016
Next articleHank Robot & The Ethnics: Elvis-Jello Mojo ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.