Home Interviews Darkness Falls: Vi elsker at være på landevejen

Darkness Falls: Vi elsker at være på landevejen

1879
0

Interview: Duoen Darkness Falls, der fik et større gennembrud med albummet Alive In Us i 2011, er aktuelle med album nummer 2, Dance and Cry og drager om et par uger på en længere turné rundt i landet.

I den forbindelse har vi fået os en lille mailudveksling med duoen om modtagelsen af deres første album, arbejdet med opfølgeren og hvordan man følger op på en succes, samt den kommende tour (se datoer nederst).

Der gik 4 år fra jeres debut album, Alive In Us (2011), til opfølgeren, Dance And Cry, udkom i begyndelsen af dette år. Hvorfor den forholdsvis lange pause mellem de 2 albums?

Efter vi udgav vores debut havde vi virkelig travlt med at turnere i udlandet, vi var rigtig meget rundt i Europa og et smut i Columbia. Ud over det gjorde Josephine også sin uddannelse færdig i Music Management på Det Rytmiske Musik konservatorium, og vi var med i en balletforestilling på Skuespilhuset. Så vi havde en del at se til, samtidig med at vi brugte meget tid i studiet på at skrive nye sange og udvikle lyden til vores seneste album.

Hvordan oplevede i modtagelsen og den efterfølgende succes med debutten, der blandt andet indeholdt singlen “Hey!”, et af de mest spillede numre i dansk radio det år?

Vi var meget glade for at vores musik blev taget godt imod, og det var også en dejlig start at få, da det jo var vores debut. For os var det især spændende at der var en masse opmærksomhed fra udlandet, da vi hele tiden har sigtet efter også at komme til udlandet med vores musik.

Oplevede i det som svært af komme videre og nå hen til Dance And Cry?

Ja det var rigtig svært og en stor udfordring, fordi det var meget vigtigt for os at det nye album ikke blev tilbageskuende. Derfor brugte vi virkelig meget tid i studiet på at nørde lyd og finde frem til hvordan det skulle være, og vi er blevet meget glade for resultatet.

Hvordan var modtagelsen af album nummer 2 da det udkom og hvordan oplevede i interessen i forhold til debuten?

Vi var helt klart spændte på hvordan folk ville modtage den nye plade specielt fordi det jo er fire år siden vi udgav den første, men for os har processen været meget naturlig fordi vi allerede lang tid før pladen udkom begyndte at spille en del udvalgte shows og udgav singler. Modtagelse har været rigtig god både i Danmark og udlandet.

Hvordan har 2015 ellers været for Darkness Falls?

Virkelig travlt og spændende. Vi har spillet mange shows både med tour i Danmark og Europa. Ligeledes er vi lige gået i gang med at skrive nye sange.

I har 8 koncerter linet op i november, kan I fortælle lidt om den tour?

Vi glæder os helt vildt til at komme ud og spille igen efter et par måneders pause, specielt fordi vi skal besøge nogen byer vi ikke før har spillet i. Vi elsker at være på landevejen og vi har en virkelig dejligt lille hold af folk med.

Hvordan er Darkness Falls som live-band i forhold til på album? Hvad kan publikum forvente sig af Darkness Falls på en scene anno 2015?

For os er det at spille live og at lytte til et album to ret forskellige ting. Derfor har vi gjort en dyd ud af at transformere vores numre ved at lave specielle liveversioner af dem. Numrene er meget dynamiske og energiske live og har et lidt mere clubbet feel. Publikum kan forvente en lytteoplevelse der er anderledes end den, de kender fra vores albums, med plads til overraskelser og masser af energi.

Turnéen slutter den 28/11, hvad skal der ske i nærmeste fremtid derefter?

Vi er lige gået i gang med at lave nyt materiale og ser frem til at fordybe os i studiet. Vi har et dejligt studie på Islands brygge i København, hvor vi bruger utallige timer. Vi elsker at være der og det er det perfekte sted at være kreativ. Ligeledes er vi ved at planlægge en række koncerter i USA næste år.

Tour-datoer:

13/11 Frederikshavn, Værkstedet (Maskinhallen)
14/11 Aalborg, Studenterhuset
19/11 København, Studie 3
20/11 Sønderborg (med Rangleklods), Sønderborghus
21/11 Aarhus, Radar
26/11 Viborg, Paletten
27/11 Lyngby, S-Huset
28/11 Odense, Dexter

Følg Darkness Falls på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articlemøl: II (EP) ★★★★★☆
Next articleSpitAnger – Welcome To The Real World – 5/11 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.