Home Artikler Copenhell 2015: overspringshandlinger, side shows og fjollerier

Copenhell 2015: overspringshandlinger, side shows og fjollerier

2552
0

Nu har vi af 3 omgange fokuseret udelukkende på musikken på Copenhell, og selv om den er vores primære fokus, så er vi da ikke helt blinde og døve overfor at der også sker andet på pladsen i løbet af festivalens 3 dage. Her følger et lille hurtigt kig på lidt “udenomsaktiviteter” på Copenhell 2015.

Helt ærligt, så når jeg traditionelt cirka ingen sideaktiviteter, overspringshandlinger eller pauser på Copenhell (nogle gange glemmer jeg endda at indtage fast føde), udover et lille hvil på bakken (under en koncert), eller et enkelt stop i Biergarten – bare lige for at sige jeg har været der. MEN, har du tid, lyst og behov for andet end smadder og fadøl, så er der som altid lidt forskelligt at give sig til.

Der er velkendte sager som det traditionelle Smadreland, hvor du kan få afløb for indebrændte følelser og eventuelle destruktive lyster, ved bogstaveligt talt at få lov til at smadre løs på nogle skrotbunker i et aflukket område. I år er der dog et nyt tiltag i Smadreland, nemlig DM i Destruktion!

Fredag og lørdag går det ned, hvor 2 hold får hver deres bil at hamre løs på i 15 min. Point fordeles af det opmærksommme Smadre-crew på følgende måde:

•Smadregejst (0-10 pts): Energi, kampgejst, sportslighed.

•Teknik (0-10 pts): Samarbejde og holdindsats samt våbenføring og gennemtænkt brug af værktøj.

•Stil (0-10 pts): Ihærdighed, kreativt brug af værktøj, kostumer og andre stilistiske elementer.

•Rendyrket Destruktion (0-30 pts): Ren, brutal, total og altomfattende destruktion af målet. Der gives ekstra point i denne kategori, så det er muligt for alle at have en chance, desuden er destruktion hovedformålet.

Tilmelding og øvrige oplysninger kan findes HER

Lyder det lidt for voldsomt for dig, eller har du brug for at falde ned efter smadreriet, så var det måske en idé at slå sig ned i Smoke ‘n Hell. Her er der mulighed for at nyde en god cigar og få en glas rom til, i hyggelige omgivelser med lænestole, sofaer og tæpper på gulvene. Total metal eller lidt for levemand?

Du kan også slappe af med at give blod på festivalen, så vidt vides håndteres det af organisationen GivBlod – og bliver ikke brugt til en special bryg af en art på næste års festival… tror jeg!

Der var muligvis et par stykker, der rullede lidt med øjnene eller rynkede på næsen, da det sidste år blev annonceret, at der ville blive afviklet et Wrestlingshow under Copenhell. Men det var åbenbart så stor en succes, at den gentages i år – and why the hell not? Hvis du synes det er for fjollet, så er der jo altid en koncert i gang (hvor jeg står og føler mig vigtig). Vi befinder os i en parallelverden, hvor der er noget der hedder Smadreland, maden hedder alt muligt med satan og helvede, folk går rundt i fuld corpsepaint, læderveste eller battlejacket fra 80’erne…. så hvorfor skulle et farverigt wrestling show ikke have sin plads her?

NÅ, konceptet i år er noget med Danmark mod Sverige, “14 hardcore wrestlere” fra de 2 nationer der bodyslammer løs om national stolthed, eller noget! Det går ned kl. 17.00 lørdag d. 20/6 i Biergarten. Og nu siger jeg ikke resultatet er givet på forhånd, men mon ikke vi vinder samlet set?

Skulle det alligevel ikke være finkulturelt nok til dig, så kan du jo tjekke udstillingen Marks Of Metal ud et endnu ikke nærmere fastlagt sted på pladsen:

“Mediemuseets udstilling Marks of Metal – ”Logodesign og visualitet i heavy metal” sætter fokus på den visuelle side af en subkultur, der ellers er kendetegnet ved at være højlydt og larmende.

Ikke desto mindre er der en stærk designtradition inden for metalmusikken, hvor logoet udgør bandets visuelle identitet, mens musikerne selv træder i baggrunden.

Udstillingen tager udgangspunkt i værker af ”Lord of the Logos”, Christophe Szpajdel, fra Belgien. Han har gennem tiden designet logoer til over 8.000 metalbands, bl.a. Emperor, Moonspell og Old Man’s Child.

Derudover viser udstillingen også udviklingen inden for albumcovers i metalgenren, og hvordan logo og cover art bliver til et samlet kunstnerisk udtryk.

Udstillingen kommer omkring den kreative proces, teknikker som kalligrafi og typografi og viser de mange referencer til design- og kunsthistorien, som der trækkes på i designet af albumcovers og bandlogoer”.

Det lyder måske lidt langhåret og nørdet, men der er mere nørderi at finde, når der fredag kl. 13.15 afholdes Metal Quiz i Tutten Bodega. Her skal Copenhell’s “klogeste metalhead” findes, intet mindre! Det er ikke mig, det tør jeg godt melde ud. Quizzen varetages af 2 erfarne herrer i branchen, tidligere Mercyful Fate guitarist og dansk metal-legend, Michael Denner, og Christian Beyer, der har sin daglige gang hos Mighty Music.

Der er også blevet plads til en lille ny scene, Copenhate, hvor man hver aften lige kan få blæst ørerne igennem en ekstra gang inden man går hjem. Scenen byder hver aften, efter midnat, på et enkelt dansk navn der giver en lille koncert, kun spillet på baggear. Torsdag får du black metal fra Genfærd, fredag står den på dødsmetal fra Castrensis og endelig lørdag får du black, død og doom fra mystiske Apparatus. Efterfølgende DJ’er Anders Bøtter hver nat til kl. 03.00.

Så ER der jo også den famøse Biergarten, hvor du kan tylla’ og hamre løs under en teltdug, hvis alt det andet bliver for meget. Her finder du også metal-karaoke, DJ’s, coverbandet Mandowar og meget andet. Blandt andet er der The Maniac der fredag d. 19/6 underholder med “moderne sceneunderholdning med inspiration fra gamle fakirdiscipliner, ritualer og cirkusshows” – gak og løjer! Og naturligvis øl. Masser af øl!

Så skal vi ikke glemme at nævne, at du lige som sidste år kan tyvstarte løjerne, og overhale armbåndskøen, i Pumpehuset dagen inden festivalen går løs. Onsdag d. 17/6 mellem 15.00 og 20.00 kan du få dit armbånd på, nyde nogle tunge toner og få varmet ørerne godt op med Weak, der giver koncert i Byhaven kl. 18.00.

Så er der vist ikke så meget tilbage end, at sige, lad os så for helvede snart komme i gang! Den sidste ventetid kan eventuelt bruges til, at planlægge hvornår du skal kværne en pølse der skulle være den største i galaksen, guffe brændte mandler fra helvede eller konsumere en såkaldt Warpig Burrito? Hvad fanden er det mon? Jeg ved det ikke, men jeg er nysgerrig – og sulten!

Husk, vi tager det nogenlunde seriøst når musikken spiller, men lad os nu bare give den fuld spade og have det sjovt – Copenhell har igen prøvet at dække mange forskellige behov.

Let’s rock!

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Thomas Bjerregaard Bonde/GFRock

Previous articleNight Fever – Transparent – 15/6 – 2015
Next articleBenny And The Me Love You Long Times: Young Love (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.