Home Artikler Copenhell 2014: Et kig på mulige “overspringshandlinger” på pladsen

Copenhell 2014: Et kig på mulige “overspringshandlinger” på pladsen

3405
0

Nu har vi af 3 omgange fokuseret udelukkende på musikken på Copenhell, og selv om den er vores primære fokus, så er vi da ikke helt blinde og døve overfor at der også sker andet på pladsen i løbet af festivalens 3 dage. Her følger et lille hurtigt kig på lidt “udenomsaktiviteter” på Copenhell 2014.

Når man skal have hvilet ørerne efter en ordenlig omgang smadder, så er der flere muligheder for adspredelse på Copenhell. Der er velkendte sager som “Smadderland”, hvor du kan få afløb for indebrændte følelser og eventuelle destruktive lyster, ved bogstaveligt talt at få lov til at smadre løs på nogle skrotbunker i et aflukket område. Der er også sauna, diverse temaficerede mad tilbud, muligheden for at brøle noget SLAYAAAH karaoke i Biergarten og sågar en frisør…… formoder du kan få barberet din ged der, ellers er det sgu ærlig talt et noget fesent påfund!

På Copenhell vil du også have mulighed for at lytte til Copenhell Radio, et samarbejde mellem Aarhus Studenterradio’s “Den Tunge Time” og “Heavytimen”, der normalt sender på Universitetsradioen i København. “Den Tunge Time” sender en times live radio om ugen, hver tirsdag aften, hvorimod “Heavytimen” nøjes med at sende tunge toner ud æteren en time hver anden tirsdag. Nu slår de 2 radioprogrammer altså hornene sammen om Copenhell Radio, der kommer til at sende samtlige 3 dage på årets festival.

Vi citerer lige let og elegant fra en pressemeddelelse:

“Copenhell Radio sender live radio direkte fra Copenhell pladsen. Udsendelserne kan høres gennem højttalere på pladsen, via streaming på www.metalradio.dk samt på 95.5 FM i København.

Sendetiderne er onsdag den 11. juni fra kl. 15 til kl. 17, torsdag den 12. juni fra kl. 11 til kl. 14 og fredag den 13. juni kl. 11 til kl. 14.

Copenhell Radio er placeret i området omkring Pandæmonium-scenen. Her har radioen base med to faste værter, mens der samtidig er en reporter ude i marken og dække de øvrige områder af festivalen.Udsendelserne indeholder alt lige fra interviews med bands og gæster til konkurrencer og generel musikformidling samt sjov og spas”.

Horn og helvede, “sjov og spas”?! Det var lige godt satans!!

Fredag d. 13, kl. 13.30, lægger Biergarten telt til en metaldebat arrangeret af Copenhell i samarbejde med Musikparlamentet, der kort og godt tager udgangspunkt i spørgsmålet:

“Metalkoncerter og festivalkulturen i Danmark – Hvor svært kan det være?

1. Er Danmark for lille et land til at have en metalkoncert- og
festivalkultur?

2. Er metalmarkedet for ensformigt i Danmark?

3. Er der en usynlig forventning fra metalmiljøet, som ikke matcher den
realistiske efterspørgsel?

4. Metalkoncerter/festivaler fremover – udvikling, fremgang eller er vi
bare tilfredse?

Spørgsmålene er ment som retningslinjer til debatten – vi glæder os til at se jer alle til en god omgang metalsnak

Panelet der tager diskussionen op ser ud som følger:

Jeppe Nissen – Copenhell

Anders Bøtter – DR P6, Sort Søndag

Søren Weiss Kristiansen – BlastBeast

Mads Mulvad – Ålborg Studenterhus

Mikkel Wad Larsen – Helhorse

Og hvad er Musikparlamentet så egentlig for noget? Det kan du læse mere om HER, og hvis du er interesseret i at se hvad der kom ud af 2 tidligere metal-debatter afholdt på Beta i henholdsvis november og april, så kan du klikke HER.

Vi runder denne lille “udenomssnak” af i det seriøse hjørne. 4 hjørner for at være mere præcis. For når metal-debatten er rundet af og klokken slår 17.30, så indtages Biergarten af grumme blikke, grynt, sved i spandevis og mænd i tøj der måske kunne gøre Man-O-War misundelige. Kort sagt, vi skal have os en omgang ubehagelig wrestling!

90 minutters Wrestling Show med det bedste af hvad Dansk Pro Wrestling har at byde på, med konceptet Team Rock vs Team Rap som samlende tema (mon det ender med en samlet sejr til Team Rock? Eller begynder jeg da at frygte, at wrestling måske IKKE er aftalt spil?!).

Fis, ballade, bodyslams, elbow drop og gang i gaden – det skal der sgu også være plads til. Visse mere elitære og intellektuelle kapaciteter indenfor “metal miljøet” vil muligvis hævde, at det her taler direkte til fadøls- og “råbe med” segmentet, og hvis det hele så samtidig rummer en snert af ironisk distance og glimt i øjet, så er det nok helt galt. Jeg synes sgu det er fint med lidt gak og løjer, det er jo ikke fordi de stopper musikken på Helviti for at give plads til wrestling. Læs mere om arrangementet HER

Der er sikkert flere større eller mindre fornøjelser man kan kaste sig ud i, kigge på eller lægge ører til i løbet af Copenhell – hørte jeg nogen sige whiskey bar? Hvis det der musik også har din interesse, så har vi kigget lidt på programmet HER

Så er der vel bare tilbage at sige OP MED HORNENE, og vi ses i helvede lige om snart!
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Thomas Bjerregaard Bonde/GFRock

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleLittleFish: The Gordian Knot **** (4/6)
Next articleBlood Eagle – Death Sub Zero – 10/6 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.