Home Seneste Januar 2013 - Nyheder Business Stress Express indgår samarbejde med Trechoma Records

Business Stress Express indgår samarbejde med Trechoma Records

4259
0

De kalder selv deres musik for New Nordic Rockabilly, deres navn forkortes BSE (Bovine Spongiform Encephalopathy), på dansk “kogalskab”, og musikken beskrives som “lige dele absurditet og galskab”.

Og som overskriften afslører, så har Business Stress Express netop underskrevet en pladekontrakt med Trechoma Records. Selvom de kun har eksisteret siden 2010, så har den produktive trio allerede komponeret 26 sange, indspillet 3 demoer, solgt 900 fysiske eksemplarer af deres debut EP og spillet 72 koncerter. Medlemmerne Thomas Valter (kontrabas/vokal), Bo Møller (guitar) og Søren Pedersen (trommer) ligner på papiret et traditionelt countryband, men spiller deres helt egen genre, som de har døbt New Nordic Rockabilly. De beskriver selv deres stil således:

”Når nu vi stilistisk er inspireret af den amerikansk blues, rock og rockabilly, men samtidig har et noget mere fanden-i-voldsk udtryk, lå det lige til højrebenet at følge med heavykulturen og deres New metal. New rockabilly dækkede bare ikke godt nok, eftersom vi skriver på dansk. New nordic rockabilly derimod, synes vi rammer hovedet på sømmet i forhold til både vores musik og udtryk. Vi er jo kommet for at revolutionere musikken med de gamle instrumenter og ikke genskabe de gamle dyder.”

BSE betjener deres instrumenter som et punkband, hvor den indledningsvis nævnte absurditet og galskab går hånd i hånd med masser af energi og aggressioner. Så kontrabassen tiltrods, er der ingen grund til at sætte dem i bås, eller som de selv siger:

“Når vi har spillet for nye publikummer, er vi ofte blevet sat i bås inden koncerten er gået igang, fordi folk har set kontrabassen ligge på scenen i stedet for en laptop eller et nord stage. Men så snart de ser Valter stille sig op på bassen og flå i de gamle tarmstrenge, i bedste rockabilly stil, overgiver de sig 100%. Hele konceptet er jo netop at vi elsker energien, det organiske element, som rigtige instrumenter leverer og som ikke kan skabes af keyboards, midi og samples.”

Til april er de så klar med deres debut album Prinsen af Provinsen, der kommer til at indeholde 16 friske aftapninger af deres New Nordic Rockabilly. At den esbjergensiske trio har valgt et samarbejde med Trechoma Records er ikke en tilfældighed, som de forklarer:

”Vi er meget glade for samarbejdet med Trechoma Records. Begge parter har base i Esbjerg og vi er sikre på at der ligger en fælles interesse I at vise Danmark og Norden, at musikken blomstrer i selv den sorteste muld. Uden at der lå trusler om hestehoveder i sengen, gav Trechoma os, i bedste Godfather stil, et tilbud vi ikke kunne afvise. Vi er lokale og har haft et øje for Trechoma Records i nogen tid. Samtidigt kender Trechoma os og er oprigtigt begejstrede for det vi gør, så det var ikke svært at sige ja tak til tilbudet, da Morten (red: Morten Nissen, Trechoma Records) smækkede Zacapa’en og kontrakten på bordet.”

Vi ser frem til hvad den driftige Morten Nissen har gravet frem denne gang, tidligere har han sørget for at for eksempel Whores & Thieves blev sendt vores vej – så det er ikke uden forventninger, at vi kigger frem mod d. 15. april, hvor Business Stress Express smider Prinsen af Provinsen på gaden.

Besøg Business Stress Express HER

Kig forbi Trechoma Records

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Twilight Singers – On The Corner – 29/1 – 2013
Next articleMassdistraction: Follow The Rats *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.