Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 16+17

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 16+17

1819
0

Spot Festival nærmer sig og kommer til at suge en masse musikalsk opmærksomhed i næste uge, så vi tager lige de ikke Spot-relaterede koncerttilbud i uge 17 med i denne omgang koncertanbefalinger for Aarhus. Der er nemlig et par internationale navne, man bør være opmærksom på. 

Onsdag d.20. april

Vi starter dog i det jyske, nærmere bestemt det nordjyske, med Bjarke Kirk & Kujonerne, som besøger Fatter Eskil onsdag aften. Bjarke Kirk & Kujonerne albumdebuterede med den fine Lever hvor vi bor for 2 år siden, et album som jeg anmeldte med blandt andet følgende ord: “Musikalsk er det veludført og velproduceret og Kirk’s vokal og lyrik rammer som regel noget interessant. Samtidig er det også på nogle punkter befriende at meget af det kredser om hverdagsproblematikker og barndomserindringer, overvejelser om hvor man er på vej hen, det er kort sagt jordnært og til at forholde sig til” – 4 stjerner blev det til, og resten af anmeldelsen kan læses HER. Calming River supporter.

Fatter Eskil, døre kl. 20, start kl. 21, forsalg: 50 kr. + gebyr, inklusiv en øl (også dørsalg, men så må man selv betale for øllen)

Lørdag d.23. april

Uge 16’s andet gode bud på en god koncertoplevelse er også dansksproget, og endnu mere lokal. Det er nemlig de lokale folk-rockere, Sonja Hald, som er klar med en ny EP, og i den anledning har inviteret en række musikalske venner med på scenen på Radar lørdag aften. Rigtig mange venner, endda. Johan Olsen fra Magtens Korridorer er med, og det samme er Jøden, Telestjernen, Laura Mo, og selveste I’ll Be Damned. En omgang blandede musikalske bolcher – der er vel nærmest lidt for en hver smag?

Sonja Hald-frontmand Jonas Dahl fortalte lidt om koncerten i vores nylige interview: “Det er mennesker som vi holder af. Nogle har vi spillet med før. Andre har vi drukket en øl med. Vi har også tænkt over hvem der kunne være med til at skabe en fed aften og hvem der ville falde i hak med vores publikum (…) Den mindre forsamling får bl.a. sange fra det kommende album at høre, samt en helt unik lydoplevelse udviklet speciel til denne aften“. Resten af interviewet kan læses HER, men musikken skal høres på Radar.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 
Onsdag d.27. april

Vi går til onsdag i uge 17, hvor der er to ret forskellige tilbud. Vi starter på Fatter Eskil, hvor franske Valve har et par lokale navne med, nemlig Livløs og Double Space. Valve beskrives som lettere kaotisk hardcore, og råt, aggressivt, dystert og mørkt. Så man kan altså forvente onsdags-smæk for skillingen!

Fatter Eskil, døre kl. 20, start kl. 21, forsalg: 50 kr. + gebyr, inklusiv en øl (også dørsalg, men så må man selv betale for øllen)

På Voxhall er der besøg fra de engelske gentlemen i Tindersticks. Englændernes seneste album, The Waiting Room, som udkom tidligere i år, er i mine ører det bedste siden gendannelsen i 2006 (anmeldelse HER). Stuart A. Staples dirrende, følelsesladede vokal er fortsat omdrejningspunktet i gruppens smagfuldt instrumenterede univers, hvor pop og rock møder jazz og soul og bliver pakket godt ind i strygere og blæsere. Ud over 11 albums har gruppen også en række soundtracks på samvittigheden, og deres numre har ofte en nærmest filmisk kvalitet. Jeg har tidligere oplevet Tindersticks live et par gange, senest i DR’s koncertsal, og det er absolut en anbefaling værd. Vessel varmer op.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 290 kr. 

https://youtu.be/s1yhml2jt4Y

Torsdag d.28. april

Ugen byder også på besøg fra en levende rocklegende, nemlig Roky Erickson, som lægger vejen  forbi Voxhall torsdag aften. Erickson krediteres ind i mellem som opfinderen af den psykedeliske rock, især fordi han dannede bandet 13th Floor Elevators i 1965 – et band, som kom til at definere genren, og fortsat er inspirationskilde for mange psykedeliske rockbands. Denne aften spiller Erickson netop 13th Floor Elevator’s musik – gruppen nåede at udgive 4 albums mellem 1965 og 1969, så det er altså psykedeliske klassikere, man kan blive udsat for her.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 285 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleHeathe: demo tape ★★★☆☆☆
Next articleCaro – Sever the 6th head – 21/4 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.