Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, November 2016 (del 2)

Anbefalede koncerter i Aarhus, November 2016 (del 2)

2576
2

Så nåede vi midten af november, og der er stadig masser af musikalske godbidder at finde på de aarhusianske spillesteder måneden ud. 

Onsdag d. 16. november

Vi svinger tilbage til Godsbanen og Radar, som får amerikansk visit fra Spain. De debuterede med The Blue Moods of Spain, en omgang nærmest jazzet slowcore, hvor Josh Haden’s varme vokal fyldte godt i lydbilledet – jeg har den stående et eller andet sted. Siden har Spain udsendt en del albums og været med på flere soundtracks, og seneste album, Carolina, graver i de country-musikalske rødder. Josh Haden’s far, bassisten Charlie Haden, døde i øvrigt for to år siden, og han har også virket som inspirationskilde på det nye album. Det er ikke lige hver dag Spain kigger forbi Aarhus, så det kunne godt gå hen og blive en af de sjældne musikalske oplevelser.

Sørme om ikke Spain har fået et særdeles kompetent opvarmningsnavn på også, i form af CS Nielsen, som for nylig udsendte sit tredje album, Jericho Road, som jeg anmeldte for et par uger siden. “Nielsen kan måske nok lyde som Cash, men der er også noget Kris Kristofferson i hans sangskrivning, og er man typen, der godt kan lide at finde referencer i musik og tekster, kan man finde dem spredt med lind hånd ud over hele Jericho Road. CS Nielsen har med Jericho Road begået et tidløst album, med mange lag, som er værd at dykke ned i – med det tiltagende mørke udenfor, lander albummet på et ganske passende tidspunkt” – det var blandt ordene, og jeg fandt fem stjerner frem. Hele anmeldelsen kan læses HER.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, 140 kr. 

Torsdag d.17. november

Der skal også være noget for støj-rock folket, skal der! Ufiltreret, psykedelisk, støj-rock, endda. I Stakladen tager det nye musikkoncept Raw Takes netop fat i det rå og ufiltrerede, og første aften med den overskrift har Jail Bang Revolver Gang og Distortion Girls på plakaten. Førstnævnte er lokale og har rumlet i undergrunden noget tid allerede, dog uden vi har fået anmeldt dem. Til gengæld anmeldte Troels-Henrik Distortion Girls’ debutalbum, Party, for et års tid siden: “Lyden trækker på noget af det, jeg egentlig holder aller mest af i dansk alternative; både tilgangen om at formen ikke skal være som alle andre, den kvindelige vokal og elementerne af støj minder mig om Jomi Massage – eller Speaker Bite Me – og jeg har stor, stor respekt for musik, der kræver af lytteren, at man ‘stiller sig lidt på tæer’” – 4 stjerner blev der kvitteret med, og resten af anmeldelsen kan læses HER.

Stakladen, døre kl. 20, 50/70 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer)

Lørdag d.19. november 

RECession festival vender tilbage i en-dages udgave d.19. november – Aftenen byder på 5 navne,  Lucky Moon, Undergrünnen, Total Heels, Yune og Papir. RECession plejer at være dygtige til at samle kvalitetsnavne, så mon ikke der er en god aften i vente?

Lucky Moon er et nyt samarbejde mellem amerikanske Sarah Hepburn og danske Christian Hjelm, som ud over fint dansksproget solomateriale, også har slået sine folder i Figurines. Samarbejdet har egentlig været længe undervejs, men det er først nu Hepburn og Hjelm har fundet tiden til at udfolde det. De beskriver selv udtrykket som både råt og spartansk, men også smukt og nærværende.

Norske Undergrünnen har rødder i The Low Frequency in Stereo, hvorfra to af medlemmerne kommer, og de bliver i Undergrünnen suppleret af sanger Pål Jackman – sammen leverer de psykedelisk garage-rock, “inspireret af de afrikanske stepper og de tyske krautrock klubber”.

Lokale Yune debuterede på årets Spot Festival, og spiller skønhedssøgende alternativ popmusik, mens københavnske Total Heels gør sig i punk og garage med basorgel. Og endelig er der så Papir, som det indtil videre kun er lykkedes mig at opleve en lille flig af live – det var til gengæld en flig, der smagte af mere. Bandet, som leverer berusende instrumental rock, har et særdeles godt live-rygte med sig.

Du kan læse mere om navnene på RECessions hjemmeside. Festivalen drives udelukkende af frivillige kræfter.

Det er en rigtig spændende samlet pakke, RECession har fået samlet. Folkene bag håber i øvrigt, at det kan lade sig gøre at få stablet en to-dages festival på benene igen til foråret.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, 110 kr. 

Mandag d. 21. november

Hypet spansk indie-rock kan du få på Voxhall når kvinde-bandet Hinds lægger vejen forbi. Kvartetten besøgte årets Roskilde Festival hvor de eftersigende gjorde en god figur med deres garage-rock – debutalbummet er også blevet rost hos blandt andre Pitchfork og NME og de har turneret med blandt andre The Libertines og The Vaccines. Er du til energisk rock med attitude, er det her nok et ret godt bud.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 170 kr.

Tirsdag d. 22. november

Det er en god heavy-måned, denne november. Et par sværvægtere af ældre dato kigger forbi d.22, hvor de svenske death’n’rollere Entombed har slået følge med de canadiske thrash-veteraner Voivod og amerikanske Lord Dying. Entombed har jeg et par skiver stående med, og i 90’erne var de blandt de ypperste repræsentanter for svensk metal – Wolverine Blues står stadig som et ret godt album for mig. Nu findes Entombed i to udgaver, det ene, Entombed A.D., med 4 medlemmer fra Entombed, som det så ud, da de stoppede i 2014. Det er dog kun frontbrøler Lars-Göran Petrov, som var med i 90’erne. De har udgivet to albums under A.D.-navnet, og jeg har ikke hørt nogen af dem, men mon ikke de kan deres kram?

Canadiske Voivod havde jeg engang en skive med, men jeg husker egentlig ikke så meget fra den, ud over den var mere spacet end det meste andet thrash jeg hørte dengang. Bandet albumdebuterede helt tilbage i 1984, og der er stadig to af de originale medlemmer med når de rammer Voxhall – i thrashen blandes også både speed metal og mere progressive toner. Endelig er der så Lord Dying, som lover tunge riffs og består af en række rutinerede folk, der har slået deres folder i andre metalbands. Nå ja, og et opvarmningsband i form af Morbid Evils. 

Voxhall, døre kl. 18, start kl. 18.30, 185 kr. 

Torsdag d. 24. november

MERE HEAVY!, synes jeg, jeg kan høre en råbe et eller andet sted fra – måske Skolegade? Voxhall er behjælpelige og serverer koncert med legendariske Saxon. Ja, værsgo! Saxon var blandt bannerførerne for New Wave of British Heavy Metal i i slutningen af 70’erne og 80’erne, og har inspireret en ordentlig bunke af de metalbands som slog igennem i 80’erne og 90’erne. Sanger Biff Byford og guitarist Paul Quinn har været med siden starten i 1977 (det var samme år som ældste mand på vores lille redaktion blev født), mens resten også har mindst 20 år under Saxon-vesten. Ordet på gaden er, at de har styr på deres shit. Girlschool varmer op.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 290 kr. 

MERE HEAVY ENDNU! Ja, der er mere heavy torsdag d.24. Endda heavy for et godt formål, når UngK arrangerer “Tung Jul”. Det er i anledning af, at Kirkens Korshær holder landindsamling og pengene fra denne aftens arrangement går til unge socialt udsatte i Aarhus. På plakaten er Unseen FaithLIVLØS og et endnu ikke annonceret tredje band (Velociter er netop tilføjet som tredje band, red.). Der er endda metalquiz, hvor man kan vinde øl, og hvor 2 kr pr rigtigt svar går til indsamlingen, og ølpriserne er gradueret efter hvor meget man donerer. Efter koncerterne er der efterfest på Escobar.

Unseen Faith årets Wacken Open Air Metal Battle-arrangement på Atlas, og her var Troels-Henrik relativt begejstret over hvad han hørte – der var gang i den, i hvert fald. Anmeldelse fra dén aften kan læses HER. LIVLØS anmeldte Ken EP fra i maj i år, og han var ret begejstret for bandets melo-groove død: “Det her svinger på den helt rigtige måde, hvor det både er fængende og smittende og grove løjer, som man kan få lidt galt i halsen – det ender dog med at ryge ned i det rigtige rør i sidste ende”, skrev Ken blandt andet og kvitterede med 5 stjerner. Resten af anmeldelsen kan læses HER.

UngK, kl. 20, 20 kr. 

Fredag d.25. november

MERE! Ja, bevares, hvis du ikke er blevet døv på begge ører endnu, eller bare gerne vil blæses igennem af en god gang metal endnu engang, så er der mere metal at finde fredag aften. Mono vil nemlig også være med på metal-løjerne, og her får du nordjysk dødsmetal fra Caro, mere død fra Phrenelith, blackened mathcore fra Telos og heavy metal/doom fra Hadron. Som vanligt i Monorama er der særdeles rimelige barpriser, så der skulle være råd til en taxa hjem.

Monorama, døre kl. 19, 75 kr.  

Lørdag d. 26. november

Vi afslutter novemberanbefalingerne med to bands, som begge har høstet 5 stjerner fra undertegnede. Vi start på Gyngen, hvor blues/verdensmusik-bandet Hudna spiller. De tre medlemmer har henholdsvis tyrkisk, dansk og israelsk baggrund, og tager udgangspunkt i de forskellige musiktraditioner, og den amerikanske blues. Jeg havde fornøjelsen af at høre dem på Atlas for et års tid siden, og skrev dengang:

“Undervejs stillede (percussionist, red.) Karutchi flere gange spørgsmålet: “What kind of music are we playing?”, og forklarede at det er et spørgsmål bandet ofte får. Til sidst i koncerten måtte han give fortabt i sit forsøg på at forklare det, ud over den fine formulering “When you try to put something in a box, you are missing the point”. Det opsummerer måske meget godt, hvad Hudna kan – de er gode til at bryde kassens sider ned og lade musikken flyde på kryds og tværs. Denne aften fungerede det glimrende, og der er mange spændende elementer at bygge videre på for Hudna”. Resten af anmeldelsen kan læses HER.

Gyngen, kl. 21.30, 70 kr. 

Rosinen i pølseenden (hvad end en rosin skal der?) er The Awesome Welles, som jeg i flere omgange har tildelt 5 stjerner. Det ambitiøse band udgav i 2014 deres selvbetitlede debutalbum, efter at have leveret overbevisende præstationer både på Spot og Roskilde Rising. “The Awesome Welles rummer 11 dygtigt skårne sange, hvor især en håndfuld af dem glimter i det sjælelige mørke, som The Awesome Welles også formår at fremmane. Det er dygtigt gjort, og især viser albummet at bandet er nogle rigtig dygtige rocksnedkere. Samtidig er teksterne også både velskrevne og vedkommende, og på et højere niveau end man normalt finder hos debuterende danske rockbands”, skrev jeg blandt andet i min anmeldelse af albummet – resten kan læses HER.

Siden har jeg oplevet bandet på Radar, og senest på Atlas under Spot Festival, hvor de præsenterede en god håndfuld nye numre. Under samme Spot Festival begik jeg dette interview, hvor bandet blandt andet lovede at et nyt album var godt på vej. Det er stadig ikke udkommet, men det skulle være tættere på nu, og man kan således godt forvente at bandet spiller en række nye numre. At dømme ud fra Spot-koncerten, kan man også godt tillade sig at sætte forventningerne højt, og det gælder både til albummet og koncerten.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 

Det var ordene for november…december lurer i horisonten.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe Brotherhood of Sonic Love: The Brotherhood of Sonic Love (EP) ★★★★☆☆
Next articleUdvalgte koncerter i København, uge 46

2 COMMENTS

 1. Et par yderligere anbefalinger, med GFR kendinge, hvis man ikke har nok i ovenstående:

  Torsdag den 17. nov på NyV58: Eigiengrau og Oxx
  https://www.facebook.com/events/1101946156550574

  Fredag den 18. nov på Domes Of Visions (Pier 2): Rolled Up Sleeves og Turbochild
  https://www.facebook.com/events/306480646404324/

  Fredag den 25. nov på HQ: Federal Unicorn og Dance With Dirt.
  OBS det bliver Dance With Dirt’s sidste koncert!!!
  https://www.facebook.com/events/198920670554288/

  • Hej Brian

   Tak for supplementet – der er rigtignok mange muligheder i Aarhus for at få en rockøretæve eller to i de kommende uger.

   Mvh. Jonas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.