Home Seneste December 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, december 2016

Anbefalede koncerter i Aarhus, december 2016

2137
0
"Skål for satan" - Bæst

Bjældeklang og bægerklang, snapsebrandert og nissehue – december er over os. 

Torsdag d.1. december

Og december starter hårdt ud – på Voxhall får du tre gange metal, og i julens ånd, eller noget, er det ganske gratis. Hovednavn er de silkeborgensiske dødsmetallere fra Dawn of Demise, et band, der efterhånden har slået sit navn godt og grundigt fast. De har endda en enkelt gang sneget sig med på en af vores års-top 5 lister, da vores egen Scott-klon, Ken, i 2014 blev tilpas blæst bagover af bandets Copenhell-performance til at de indtog en fjerdeplads: “Jeg læste for nylig, et eller andet sted (sorry, har glemt hvor, det var ikke for at “stjæle”), en der kaldte Dawn of Demise’s koncert på Pandæmonium Scenen på Copenhell for den perfekte blanding af dødsmetal og stand up – eller noget i den dur. Det var tungt, grumt, musikalsk overbevisende og knusende når metallen spillede, og varmt, morsomt, hyggeligt og bøvet på den fede måde, når Scott Jensen underholdt på herligt syngende midtjysk mellem de gemene numre” – sådan skrev Scott, undskyld, Ken, resten af top 5 koncerterne fra det år kan findes HER.

Med på Voxhall har Dawn of Demise de lokale rødder fra Bæst, som vi har anmeldt i flere omgange i løbet af deres hidtil relativt korte band-liv – senest da Ken anmeldte bandets EP, Maria Magdalene: ” På den måde flirter Bæst også med nogle tykke klichéer og genrekonventioner, eller man skulle måske sige, at de omfavner dem, for så længe det lyder så fedt og er så godt udført som her, så gør det ikke så meget. Man behøver jo egentlig bare, på old school vis, kaste et blik på det stemningssættende cover og så ved man lidt hvor vi skal henad, og om det eventuelt er noget for en – og Bæst skuffer ikke, den forventede vare leveres” – sådan skrev Ken i oktober (resten af anmeldelsen kan læses HER), og jeg kan sige, at Bæst, i god østjysk døøøjs-tradition, ikke står tilbage for en kæk bemærkning her og der når de spiller live.

Prevail får lov at varme op til jule-dødsbal.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 20.30, Gratis

Er du ikke til horn, helvede og growl, så kan du da bare gå på Radar denne torsdag. Her byder Mono i Stereo på tre lokale bands, nemlig Darling Don’t DanceThe Sleeplings og OTA. Førstnævnte spiller støj-rock, på deres nyere materiale med en del grunge-inspiration, The Sleeplings spiller goth-pop influeret traditionel rock, mens OTA har et mørkere, post-punket udtryk. Tre spændende bands, til en flad 50’er.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

Fredag d.2. december

De aarhusianske garage-punk-rockere Singvogel spiller op på Radar fredag – de proklamerer endda på deres facebook at det er deres 15-års jubilæumskoncert, oveni at det er en julekoncert. De skramler og støjer og er blandt andet bevæbnede med saxofoner når de går til poetisk punkangreb. Solyara spiller også.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

Lørdag d.3. december

Vil du have det tungere? Så skal du på Radar lørdag d.3. Her er der nemlig et arrangement med titlen Doom of December Souls, som byder på de episke doom/death-veteraner Saturnus og Woebegone Obscured, som for nylig høstede 5 stjerner da Ken, på lidt alternativ vis, anmeldte deres EP: “En stemme hvisker mellem de blottede rødder, ud af skyggerne, med stigende intensitet, mens du kan mærke, ja nærmest høre, at det langsomt blæser op. Det føles kraftfuldt, som en led efterårsstorm, men alligevel roligt, næsten majestætisk. Som om det foregår i slow motion” – og sådan fortsætter det, læs resten HER.  Og så er der endda et TBA-band mere i hatten.

Radar, døre kl. 19, start kl. 19.30, 120 kr. 

Tirsdag d.6. december

Helt så tungt og mørkt bliver det næppe tirsdag d.6 på Voxhall, hvor amerikanske Joan As Police Woman som får hjælp af multi-instrumentalisten Benjamin Lazar Davis, som også var med på Joan Wasserman’s seneste, nyligt udgivne, album. Som Joan As Police Woman har Joan Wasserman udgivet en håndfuld albums, men allerede før da var hun et aktivt navn i indie-rock kredse, og har blandt andet spillet med Antony & The Johnsons og Rufus Wainwright, og dannet par med afdøde Jeff Buckley. Jeg hørte hende på Voxhall for efterhånden en del år siden, og dengang var det i hvert fald ikke så ringe- jeg har ikke fulgt med i de seneste udgivelser, men mon ikke der stadig er både stærk vokal og indie-melodisk bid i Joan As Police Woman? Fil Bo Riva varmer op.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 230 kr. 

Fredag d.9 og lørdag d.10. december

Så skal vi til månedens musikalske overflødighedshorn, måske en ækvivalent til julebordet? Voxhall byder d.9 og 10. december indenfor til festivalen Upcoming Aarhus Live, som er en videreudvikling af radioprogrammet Upcoming Aarhus på Aarhus Studenterradio. Hele 10 navne får du fordelt på de to dage, og de spænder bredt. Men lad os plukke lidt i programmet og fremhæve dansksproget, intelligent, kantet og organisk pop med Aksglæde, som vi i år har anmeldt live både på Uhørt (HER) og på Oppenheimer i Aarhus (HER), og prog-rock med Isbjörg (anmeldt på EP HER), og herudover spændende navne i form af Klönk, The Enormous Sea, The New Investors og en håndfuld flere.

Månedens slagtilbud – skal du ikke til julefrokost, så er bandbuffet her.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, en dag: 50 kr, begge dage: 70 kr. 

Lørdag d.10. december

Lørdag d.10 er der yderligere et par gode musikalske bud på soundtracket til julebranderten. Vil du gerne headbange din nissehue af pommern til, så er det med at drøne på Train, der byder på de svenske tech-døds-konger i Meshuggah, som har taget amerikanske High on Fire med på tur. High on Fire med Matt Pike i front er blandt de ypperste repræsentanter for sludge-metal og har samtidig i Pike en ypperlig guitarist, der kan flå stærke soli og riffs ud af ærmet efter behag. Han synger ikke heeelt så godt som han spiller guitar (men ser næsten lige så godt ud!). Tilbage i vores unge år som GFRock oplevede vi både bandet give koncert på et buldrende Atlas, mens Ken anmeldte albummet De Vermis Mysteriis til topkarakter. Læs hvordan Ken skrev da han var ung (okay, yngre) lige HER.

Train, døre kl. 21, start kl. 22, 245 kr + gebyr

Sidste år var det aarhusianske Ulvetimen, som indtog førstepladsen på min årsliste over danske albums.  Det gjorde de for albummet Indtag Natten, om hvilket jeg skrev: “Tilbage sidder man som lytter med fornemmelsen af at man også selv er kommet ud gennem mørket, for Ulvetimen formår, uden armbevægelserne er voldsomme musikalsk, at ramme stemninger, som faktisk sætter sig ganske dybt, i hvert fald i undertegnede. Den ind i mellem nærmest barske lyrik løfter albummet det sidste stykke op på en hel håndfuld stjerner, for Ulvetimens poteaftryk er af den slags der bliver siddende” – resten af anmeldelsen kan læses HER. De har alternativt poppede Eugenia med som opvarmning. Det får en varm anbefaling med herfra.

HQ, døre kl. 19, 65 kr (50 kr + gebyr i forsalg)

Tirsdag d.13. december

Så skal vi en tur i Musikhuset og sidde lidt ned. Og mens vi sidder der, så skal vi lytte til to meget dygtige og rutinerede sangskrivere. Donovan har faktisk 50-års jubilæum som performer, og siden 60’erne har han markeret sig som en særdeles slidstærk sangskriver (‘The Hurdy-Gurdy Man’, med flere). En dansk pendant er også med denne aften, nemlig Sebastian. Du har garanteret sunget med på hans sange som barn, måske nogen af dem fra Skatteøen, eller titelsangen fra Nanna, men herudover har Sebastian også masser af andre stærke sange på samvittigheden.  Det er vist hvad man kan kalde en once-in-a-lifetime mulighed. Der meldes da også om få billetter.

Musikhuset, kl.20, 470-570 kr. 

Måske fandt du årets musikalske julegave her? Ellers er der flere muligheder for en på live-opleveren til januar, hvor koncertanbefalingerne vender tilbage.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleWoebegone Obscured: Woebegone Obscured (EP) ★★★★★☆
Next articleEsben Kronborg: A Multitude of Things You Can’t Rehearse ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.