Home Artikler Album Nyt: Er De Sjældne, Southern Gothic Tales, Black Seagull & Drowned...

Album Nyt: Er De Sjældne, Southern Gothic Tales, Black Seagull & Drowned Session

6371
0

Så er det igen blevet tid til at kaste et lille teaser-blik på nogle kommende udgivelser. I denne omgang bevæger vi os lidt væk fra mainstreamen, ud i mere ukendt farvand og godt ud i krogene i lille Danmark.

Vi lægger fra land med et spændende album, der udkommer allerede nu på mandag. Er De Sjældne udsender mandag deres andet album, Olé Olé, der er opfølger til debuten Lyserød lyseblå beige. Et album der ifølge pressematerialet var præget af en akustisk og freak folk’et lyd. Olé Olé skulle efter sigende dreje musikken i en retning der blander pop, electronica og ambiente lydmontager. Bag Er De Sjældne gemmer sig Solvej Sandnes, der har komponeret og skabt lyduniverset, til tekster af Line Hørslev (der ligeledes bidrager med vokal).

Pladen anmeldeles hurtigst muligt her på siden.

Er De Sjældne, Olé Ole, mandag d. 10/3 (Geiger Records/DME)

Ugen efter udkommer tredje plade fra Southern Gothic Tales, I’m an Island. Kvintetten er dannet i 2007 af sanger og sangskriver Anders Riis. Om Southern Gothic Tales udvikling lyder det:

“Mens den første plade (In Evrey Seaport Town) handlede om den fysiske flugt fra provinsens kedsomhed var opfølgeren Modern Man præget af storbylivets anonymitet og en indre eskapisme. På I’m an island finder man den eksistentialistiske erkendelse af, at vi alle er alene; og hvordan det er at forsøge at skabe mening og finde kærlighed trods denne erkendelse”.

Anmeldelse følger snarest.

Southern Gothic Tales, I’m an Island, 17/3 (Nordic Music Society/DME)

Husker du de to danske grupper On Trail og Passion Orange? Kunne du lide dem? Savner du dem? Gode nyheder på vej til dig, for resterne af de to grupper er smeltet sammen til Black Seagull. De sorte måger spreder vingerne og letter med en ny plade i næbet d. 20 marts. 10 år har pladen og projektet i mere eller mindre grad været på vej, og på omveje, men nu er gruppen klar med en 12″ vinyl og 6 sange. Random Satellites er titlen, og Black Seagull lover:

“Sangene er intense, mættede fortællinger båret frem af lyden fra alternativ rock og akustisk folk tilført input fra psych rock og garage. Det er mørkrandet, melodiøst og skåret ind til benet efter devisen Less is More”.

Udgivelsen anmeldes omkring udgivelsesdatoen.

Black Seagull, Random Satellites, d. 20/3 (Stone Solid Press).

Vi bliver (måske) lidt i samme boldgade på den sidste udgivelse vi har valgt at kigge på i denne omgang. D. 24/3 udkommer Drowned Session’s debut EP Horses på de færøske selskab TUTL. Indspilningerne er dog foregået på en bondegård på Roskilde egnen, selvom det jeg har nået at høre af EPen dog lyder som om det foregår et noget mere dystert sted. Personligt var jeg meget begejstret for Drowned Session da jeg første gang stiftede bekendtskab med dem i forbindelse med udgivelsen af deres 7″ single Conversations With Cora. En singleudgivelse vi rent undtagelsesvis valgte at anmelde, og som modtog 5 stjerner og en halv-lang billedrig anmeldelse, som kan læses HER

Er du til dunkel americana, så er Horses værd at fange, så meget kan jeg allerede love. Anmeldelse følger snarest.

Drowned Session, Horses EP, d. 24/3 (TUTL).

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleSkråen i Aalborg klar med Band Battle 2014
Next articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, weekenden uge 10

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.