Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Ukendt Under Andet Navn: Glade dage i St. Vemod **** (4/6)

Ukendt Under Andet Navn: Glade dage i St. Vemod **** (4/6)

1956
0

Glade Dage i St. Vemod er Henrik Olesen’s (tidligere den ene Olesen-bror i Olesen-Olesen og før det i Greene) første album som Ukendt Under Andet Navn, som dog har en rost EP som forløber. Det er et behageligt musikalsk bekendtskab, der gør sig godt en lun forårsaften. 

Du kender det nok godt. Den slags musik man sætter på, mens man ordner mails en stille sommeraften, eller har kørende mens man sidder og tænker et eller andet igennem, sådan noget man føler man kan synge med på ind i mellem, fordi melodien er god, den slags musik, man ubevidst vugger stille med til. Det er sådan Ukendt Under Andet Navn’s Glade dage i St. Vemod fungerer rigtig godt for mig. Det lyder måske ikke som en kompliment at det fungerer godt som “baggrundsmusik”, men det er bestemt ment sådan.

Det er overvejende dæmpede og behagelige lydlandskaber, vi bliver budt på, på albummet, hvor Henrik Olesen har allieret sig med Troels Bech, mens også Solveig Sandnes byder ind med diskret vokal og Nils Grøndahl leverer lige så diskret violin, mens Anders Remmer bidrager på albummets sidste nummer.

Første track, ‘Sonisk’, er et dæmpet og let vemodigt lydlandskab, der fører over i den vældigt fine ‘Drømmen om et liv’, som viser at Henrik Olesen har en rigtig dygtig sangsnedker gemt i sig. Det er en glimrende sang, der måske ikke har de store armbevægelser, men med Solveig Sandnes som backup på vokalen og Henrik Olesen’s egen vokal, og afdøde Morten Vizki’s fine tekst i front, bare er et flot skåret pop/rock nummer.

Titelnummeret, ‘Glade dage i St. Vemod’, er en mere minimalistisk og repetitiv sag, der bevarer den lette og luftige, men samtidig mildt melankolske stemning. ‘Alting synger’ rammer samme tone, som i det hele taget er definerende for albummet som helhed.

‘Newton’ klinger langsomt ind med violin, keyboard og bas og klinger lige så langsomt ud igen, mens Henrik Olesen’s vokal (som i øvrigt minder en del om bror Peter H. Olesen’s) er i centrum på ‘Hjertet’ ovenpå en stille pulserende bas. Et sommerskumringsagtigt track, der rummer både mørke og lys og er insisterende på sin egen afdæmpede måde. Også den lysere ‘Et spor af lyd’ og igen lidt tusmørkedunkle, instrumentale ‘Nat falder’ hører til blandt albummets små perler, mens ‘Drone’ er en mere forglemmelig lydskitse, der hurtigt svæver ud af mine ører og ud i aftenluften.

I det hele taget er Glade dage i St. Vemod dog et behageligt og dæmpet stemningsfuldt bekendtskab, der egner sig glimrende som soundtrack til en lun forårs- eller sommeraften med tænksomhed og en øl eller et glas vin i hånden. Således også ‘Skridt’, der lukker og slukker, med en repetitiv og diskret ørehængende popskæring, der fint indrammer Ukendt Under Andet Navn’s styrker. Det er samtidig ganske slidstærkt og har indtil videre holdt en hel del aftener for mig, så jeg pakker 4 stjerner ud og sender afsted til Ukendt Under Andet Navn, med anbefaling til folk, der godt kan lide overvejende instrumental og diskret pop/rock.

Glade dage i St. Vemod er udkommet, og du kan se hvordan du kan få fat i det på Ukendt Under Andet Navn’s facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Killerhertz: A Killer Anthem *** (3/6)
Next articleThe World State – A Castle For The Battles That I Fight – 29/5 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.