Home Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 9

Udvalgte koncerter i København, uge 9

1224
0

Er det allerede marts? Holy hell, fuld fart frem, er der koncerter i sigte? Ja, ja det er der…

Vi lægger ud med et amerikansk-dansk 60’er/70’er rock træf i Huset-KBH, hvor sangerinde Sallie Ford og hendes band kommer forbi og skaber fuzzy lyd og stemning. Ford er højaktuel med albummet Soul Sick, der som titlen måske antyder, er en ret personlig sag.

Opvarmningen er dansk, nemlig rockbandet Orcas, hvis album Tunge Sten jeg var ret begejstret for, da jeg sendte 5 stjerner efter det tilbage i oktober måned sidste år:

“Gruppen Orcas album-debuterer med sprogligt sprudlende og lettilgængelige, men små-sære, tekster, dansevenlige beat-rock rytmer, som din far kan svinge boneloc’en til. Der er glimt i øjet og attitude der matcher navnet på Luk Røven Records, der har udgivet labanen. Det svinger og det er herligt!”.

Huset-KBH // d. 1/3 // Kl. 20.00 // 65/95 kr.

Torsdag står også i dansk rocks tegn, endda med to vægtige navne, fra hver deres generation, og begge spiller indenfor få meter fra hinanden i Vega.

I Lille Vega finder vi en ægte legende, der stadig besidder vid, bid, en skarp pen og en evne til at spidde samfundet og danskheden, uden at det kommer til at lyde som sure opstød fra en vrissen, afdanket gammel hippie. Jeg taler, naturligvis om Niels Skousen.

Skousens nyeste album, det anmelder roste Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig, sendte Jonas 5 stjerner i begyndelsen af november sidste år. Albummet er Skousens femte siden comeback pladen Dobbeltsyn fra 2002, hvor den aldrende trubadur har været på lidt af en “hot streak”, især hvad den skarpe lyrik angår – noget jeg også roste ham for på albummet Smil Eller Dø, som udkom for omkring 2 år siden.

Live er Skousen også stadig skarp, eller det var han i hvert fald da Jonas fangede ham på Radar i Aarhus tilbage i 2013.

Lille Vega // d. 2/3 // Kl. 20.00 // 180/205 kr.
I Store Vega skal vi lige en generation længere frem i tiden, her finder vi nemlig Michael Falch og Dét Band, eller “rocklandsholdet” som det åbenbart også hedder? Ind med Klaus Berggren! Nuvel, Falch hænger ikke fast i de glade 80’ere, hvor han først med Malurt og siden med en række soloplader (og filmroller) var noget i vælten.

Så fulgte nedturen, dykkende pladesalg, en branche der synes at have bevæget sig videre, alkoholmisbrug og så, op gennem 00’erne, et kunstnerisk og menneskeligt comeback. Det er næsten som på film, med Falch selv i hovedrollen!

Han er lige nu aktuel med det meget roste album Pludselig Alting Samtidig, den har jeg stadig på “to do” listen, men jeg var temmelig hooked på trioen af plader der kom i 2007-2010. Først Sang Til Undren (2007) og slutteligt Fodspor i Havet (2010), og indimellem livealbummet med Boat Man Love som backing, I Kampens Hede (2008).

Hvis du kun forbinder Falch med noget lidt bedaget 80’er rock, så lyt. LYT.

Store Vega // d. 2/3 // Kl. 19.00 // 275/300 kr.

Fredag på Amager? Der bydes på episk metal med kvindevokal i Amager Bio, hvor Epica kigger forbi. Gruppen gæstede også Copenhell i sommers, hvor jeg valgte dem fra… because of.. reasons?! Nok noget med overlap i programmet, sult og manglende lyst til den slags metal lige på det tidspunkt?

Any way, hollænderne er blandt bannerførerne indenfor den symfoniske metal, så er du til klassisk musik og metal, så er det Amager der rykker i denne weekend.

Amager Bio // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 295/300 kr.
En lidt anden form for tunge toner finder man samme aften i Templet i Lyngby, hvor der under Temple of Doom banneret præsenteres to danske grupper. Opvarmningen står snart album-aktuelle Northern Blues for, der trods navnet ikke spiller musik der lugter af lange, mørke og melankolske nordiske nætter, men en omgang energisk, metallisk (hard)core. Pladen anmeldes snarest.

Hovednavnet har vi tidligere anmeldt, det er nemlig Aphyxion, som jeg tidligere har oplevet give den max gas på Uhørt Festival, hvor de unge, men garvede og rutinerede gutter, var ved at fræse pladsen op. Samme efterår udsendte de det fine debutalbum Earth Entangled, som jeg sendte 4 stjerner efter, mens Jonas var knap så gavmild da han for nylig anmeldte den ambitiøse opfølger Aftermath til 3 stjerner.

Templet // d. 3/3 // Kl. 20.00 // 90/100 kr.

10 år – Intet Glemt, Intet Tilgivet. Sådan lyder den lidt ominøse overskift for et arrangement i Ungdomshuset lørdag aften, hvor det markeres på musikalsk vis, at det den første marts er 10 år siden, at Jagtvej 69 blev ryddet. Det kunne da  virkelig betale sig, vil jeg bare lige indskyde, flot hul i jorden Ruth og hendes religiøse nutcases fik lavet der.

Nuvel, det her skal handle om musikken og ikke andre former for korstog, og det er lidt af et slagkraftigt program der bydes på, på Dortheavej, med blandt andet Gorilla Angreb, tidligere nævnte Orcas, Demon Head og flere.

Ungdomshuset // d. 4/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Hvad sker der så på High Voltage? Jo, lørdag aften holder Prodigal Sons releasekoncert/fest for deres debutalbum. Det dansk/irske band spiller en art garage rock møder den mere klassiske rock, med inspirationskilder som Led Zeppelin, The Rolling Stones, AC/DC og den mere heartland rockede Tom Petty.

Opvarmningen leveres af Sort Skærm, som dømt udfra en sangtitel som “Klovn på en cykel” lyder som noget jeg burde kende, men jeg indrømmer gerne, at der er totalt blank skærm her.

High Voltage // d. 4/3 // Kl. 22.00 // Måske gratis, kunne ikke finde en pris?

Og hvad skal DU så lave lørdag aften, spurgte ingen, men jeg svarer alligevel. Jeg tager sgu et smut til Amager, mit tidligere hjem for en kort bemærkning. Ud over gensynsglæden med Marcels Bodega, så står den på svensk rock og rul på Beta, med forrygende Imperial State Electric.

I front finder man den gamle Entombed og Hellacopters rocker Nicke Andersson, der siden sidstnævntes opløsning i 2008 har båret rockfanen højt og stolt med Imperial State Electric. Hele 5 studieplader og det løse er det blevet til siden 2010, senest albummet All Through The Night, fra efteråret 2016.

OK, det er ikke priser for originalitet Andersson og co vinder, det er helt sikkert. Faktisk lyder det nogen gange næsten så velkendt, at man overvejer om det er et covernummer. Men hold nu kæft, hvor det bare virker og river selv en skeptisk anmelder med citronmund og korslagte arme med! ROCK ‘N ROLL!!

Support: Factory Brains

Beta // d. 4/3 // Kl. 21.00 // 150/170 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.