Home Koncert omtaler & artikler Februar 2017 - Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 8

Udvalgte koncerter i København, uge 8

1791
0

Så er vi allerede nået til enden af februar, vi suser derudaf, så der er også godt booket på spillestederne rundt omkring. Som altid også med mere end vi har taget med her, så klik selv lidt rundt for det fulde billede.

Onsdag har lidt at byde på i denne uge, hvor du blandt andet kan svinge forbi Ideal Bar i Vega, hvor brit poppen hyldes med både musik og oplæg om genren. Oplægget holdes af forfatter Esben Suurballe Christensen, forfatter til bogen Slået Omkuld Af Oasis, mens to, nyere danske bands leverer brit pop tonerne.

Du får den mere synthede version fra Esbjerg-gruppen The PowPow, som Troels-Henrik anmeldte en EP fra tidligere på ugen, og den ret Oasis-klingende version fra Paper Tigers. Dem havde jeg fornøjelsen af, at anmelde debut-album fra tilbage i november måned 2014.

I den 4-stjernede anmeldelse af Head Over Heels lød det blandt andet:

“Paper Tigers leverer med Head Over Heels en plade, som det meste af vejen bare er rigtig godt rock-håndværk. De lever og ånder tydeligvis for denne form for let-opdateret britpop, og spiller og lyder som de gør, fordi de simpelthen ikke kan lade være. De er tro mod forbillederne og uhyre stilbevidste, næsten for stilbevidste og sikre i deres udtryk af og til”. Læs hele anmeldelsen HER

Ideal Bar // d. 22/2 // Kl. 19.00 // 80/95 kr.

Så smutter vi på Loppen, hvor amerikanske The Mystery Lights leverer knastør, texansk-klingende rock og rul, selvom de er straight outta Brooklyn. Her er opvarmningen værd at lægge mærke til, den leveres nemlig af danske The Brotherhood of Sonic Love, der i slutningen af 2016 udsendte en meget autentisk, og også knastør rock-EP.

I min 4-stjernede anmeldelse sker jeg blandt andet:

“Faktisk lyder det som om The Brotherhood of Sonic Love aldrig rigtig har lavet andet end at sætte rock-motoren i gear og snurre og brumme derudaf, med en let psykedelisk tone blafrende i slipstrømmen. Måske ikke helt ulig et band som Black Rebel Motorcycle Club?”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Loppen // d. 22/2 // Kl. 20.30 // 70 kr.

Endelige kan du få din dosis instrumental post-metal/rock i Lille Vega, hvor amerikanske Russian Circles kigger forbi. Dem oplevede Jonas på Voxhall, i Aarhus, tirsdag aften, hvor han blev blæst godt igennem. I hvert fald godt nok til, at han kvitterede med 5 stjerner:

“Vi fik både numre som tog kort melodisk tilløb, og numre, som gungrede afsted over stepperne fra start. Det meste af publikum stod pænt naglet til deres pladser, og gjorde egentlig kun væsen af sig med enkelte “wuuh”-udbrud i mere stille passager, og klappen mellem numrene. Man kom kort og godt ind i en stemning og blev opslugt af Russian Circles’ univers, og jeg savnede i hvert fald aldrig en vokalist, eller for den sags skyld at nogen fra bandet henvendte sig til publikum”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Support: Cloakroom

Lille Vega // d. 21/2 // 160/185 kr.

Torsdag kan du være en del af lidt af et arrangement i Pumpehuset. Sidst vi skrev noget om punk-bandet/kunstnergruppen Dansk Fløde var i anledning af, at de muligvis skulle spille for en flok pingviner. Jo. For i december måned pakkede de ne,ig de lange underhylere og deres instrumenter, og satte kursen mod Antarktis. Det an du læse mere om i Jonas’ interview HER.

Nu er de hjemme igen og spiller hele 6 sæt i Pumpehuset. Alle sæt varer omkring de 12 minutter, lige hvad der kan være på en 10″ vinyl. Og søreme om de ikke har en vinylskære med på scenen, så pladerne kan bliver skåret Live on Vinyl, som også er overskriften for aftenen.

Pumpehuset // d. 23/2 // Kl. 19.00 // 129 kr.

Efter den omgang  skynder vi os videre til fredag, hvor du i Huset-KBH kan opleve American Music Club’s Mark Eitzel give koncert i Musikcaféen. Eitzel er i byen med et nyt band i ryggen, men udover numre fra deres nye album, så kigges der også tilabge på både Eitzel’s solo-år, samt årene i American Music Club.

Support: Fernando

Huset-KBH // d. 24/2 // Kl. 20.00 // 100/159 kr.

Rust står fredag og lørdag aften endnu engang i Emergenza Festivalens tegn, hvor danske upcoming kunstnere dyster om opmærksomhed. Programmet for de enkelte dage finder på på Rust’s hjemmeside, her vil jeg blot fremhæve et enkelt navn, der sidste år udsendte et album som jeg var ret begejstret for.

Outdoor Fun gjorde det nemlig ikke sværere end det behøver være, på deres hele 15 numre lange 5-stjernede album:

“Lille og lille, det er naturligvis en relativ målenhed, for bandets debutalbum indeholder faktisk hele 15 numre, men da den samlede spilletid kun lige runder de 35 minutter, så er det stadig en temmelig letfordøjelig mundfuld, som Outdoor Fun serverer. Den musikalske klang og stil matcher på glimrende vis de små, mundrette anretninger. Vi er i afdelingen for iørefaldende, små-støjende lo-fi rock, ikke helt ulig Guided By Voices, eller vores egen Jacob Faurholt – små musikalske hapsere, lige til at at guffe i sig”.

Rust // d. 24/2 // Kl. 19.30 // 100/110 kr.

Kan du huske “Bohemian like You”? Det er og bliver jo nok The Dandy Warhols største hit, men selvom den på mange måder var en del af rockens soundtrack omkring årtusindeskiftet, så har bandet faktisk masser af historie både før og inden. Den kan du opleve nedslag i lørdag aften, når Portland gruppen, der er dannet helt tilbage i 1993, gæster Amager Bio med et relativt nyt album i ryggen.

Support: Telegram

Amager Bio // d. 25/2 // Kl. 20.00 // 295 kr.

Inden vi runder af med det dobbelt dyp i NV, så slår vi lige en bue omkring Albertslund, hvor Forbrændingen har brutalitet på plakaten. Endda i veteran klassen!

Illdisposed har efterhånden huseret i så mange år, at man har svært ved at huske at de ikke har været her – men de har altså “kun” lige kunnet fejre sølvbryllup. Gennem det kvarte århundrede de har leveret fee’ døø har de udsendt mindst 2 skelsættende albums indenfor dansk dødsmetal, There’s Something Rotten… In the State of Denmark og 1-800 Vindication, men de er blevet ved med at udsende solide plader i en jævn strøm, hvorfra det nyeste, Grey Sky Over Black Town fra tidligere i år fik fine anmeldelser. Live er der også stadig krummer i bandet, det var der i hvert fald da Jonas fangede dem tilbage i 2013.

Med sig har de københavnske Detest der faktisk også hærgede løs i 90erne, måske uden at vække helt så meget genklang som det skumle slæng fra Aarhus. Det skyldes måske, at gruppen efter udsendelsen af deres banebrydende album Dorval fra 1994 gik i opløsning og først genopstod i 2014.

Forbrændingen // d. 25/2 // Kl. 20.00 // 139/169 kr.

Kro eller Station? De sidste to destinationer kredser begge omkring Lygten, vi napper Lygtens Kro først så. Her er der mere metal på menuen, endda ganske gratis, denne gange af den mere thrashede slags. Steel Inferno kigger nemlig forbi med deres rå og upolerede heavy, som jeg sendte 4 stjerner efter da jeg anmeldte albummet Aesthetics Of Decay tilbage i december måned sidste år:

“Bandet spiller, lidt firkantet sagt, god, gammeldaws thrash med tonser tendenser blandet med noget power, heavy og NWOBHM – med det twist at vokalen leveres af en kvinde. Hun vil muligvis også være lidt af et springende punkt for nogle lyttere, for det første for stokkonservative metalpuritanere, naturligvis, men måske mest af alt fordi der (ligesom i nogen grad selve musikken) er noget uskolet og utøjlet over hendes levering og stemmeføring”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Lygtens Kro // d. 25/2 // Kl. 22.00 // Gratis

“Så skal armene saftsusme i vejret, eller helt ud til siden. Har du adgang til en vindmaskine, eller bare en ventilator? Godt. Tænd den og placer dig foran den! Nu er der dømt dansk stadion rock af den bombastiske og storladne slags, som nok ville kollapse under sin egen vægt, hvis ikke melodierne var så forbandet fængende”.

Ja, vi slutter med store armbevægelser og et band der ikke er bange for en iørefaldende melodi og gå all in på den storladne rock-front. Bandet er H.E.R.O., stedet er Lygten Station, hvor du kan blive blæst igennem med numre fra gruppens selvbetitlede EP, der udkom sidste efterår. 4 stjerner sendte jeg efter udgivelsen, som du kan læse resten af anmeldelsen af HER

Lygten Station // d. 25/2 // Kl. 20.00 // 50/60 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Dansk Fløde

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.