Home Seneste Februar 2018 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 7+8

Udvalgte koncerter i København, uge 7+8

2433
0

Alright, vinterferie, det betyder lidt nedsat koncertaktivitet rundt omkring, så vi slår lige to uger sammen og ender med 10 udvalgte koncerter. Go, go, go!

Vi lægger ud på Loppen, faktisk med tre arrangementer på stribe, nu vi er endt på Staden, så kan vi jo lige så godt blive hængende lidt. Torsdag d. 15 er der svensk på menuen, svensk doom fra Monolord, der er aktuelle med albummet Rust.

Troels-Henrik oplevede dem sidste efterår, på Atlas i Aarhus, hvor de var i fin form:

“Vi når aldrig op i noget, der kan kaldes højt tempo, kun i et enkelt nummer spilles der i andet en 4/4 og ret beset er variationen til at overse. Men hold nu kæft, der er stadig smæk for skillingen og vi får en fysisk oplevelse. Publikum er køligt på og der nikkes nærmest konstant med på takten, koncerten igennem”.

Support: Firebreather

Loppen // d. 15/2 // Kl. 20.30 // 80 kr.

Dagen efter,  fredag den 15. byder Loppen på flere tunge retter, denne gang er der dobbelt op på aarhusiansk død i form af veteranerne Hatesphere og opkomlingene LIVLØS. Senest jeg oplevede Hatesphere var på sidste års Copenhell, hvor de slap ganske hæderligt fra at stå på en lidt for stor scene.

De lidt mere “moderne” repræsentanter for dødsmetalgenren, LIVLØS, har jeg oplevet live på Uhørt Festival, hvor scenen nærmest var for lille for dem. Desuden er det levet til positive anmeldelser af henholdsvis deres debut-EP fra 2016 og deres debutalbum, der netop er udkommet. Om sidstnævnte lød det blandt andet:

“Stilen er en slags moderne dødsmetal, hvor der både er plads til ond tyngde, grum growl og så ikke så lidt melodi, hvilket er med til at gøre Into Beyond til en ret ubesværet lytteoplevelse. Den glider sgu bare ned, uden at det dermed virker tyndbenet, eller uden kant”.

Loppen // d. 16/2 // Kl. 21.00 // 135 kr.
Lørdag disker Loppen så op med noget af en dessert, en der går lige i dunken. Der er dømt hardcore og larm i forskellige afskygninger med franske Celest øverst på plakaten. De blander alt fra sludge, doom, sort metal og netop hardcore. Mere rendyrket hardcore, med sorte kanter er Woes fra København, der denne aften også fejre udgivelsen af deres nye plade. Helt nye er også danske EYES, faktisk er det hardcore/metal bandets debutkoncert.

Som om det ikke var nok, så får man også et af mine favoritbands fra den københavnske hardcorescene, nemlig LLNN.

Jeg har været ret begejstret for deres to hidtidige udgivelser, den kompakte, lille EP Marks fra 2015 og mini-albummet Loss, fra sidste år. Post-apokalyptisk hardcore kalder de selv deres lyd, og det lever den til fulde op til. Lydlandskaberne veksler mellem noget der lyder som nådesløse bombardementer, kloder der går under og galakser der flås fra hinanden, krydret med synth-flader der giver dele af det et klaustrofobisk Alien-soundtrack skær.

Live har jeg oplevet dem larme både i Aarhus og København.

Loppen // d. 17/2 // Kl. 21.00 // 115 kr.

Vi trækker væk fra Loppen og mod Stengade, hvor Spillestedet Stengade har to svenske navne på plakaten lørdag aften. Lad og gøre det kort og brutalt. Du får sort dødspunk fra Reveal og noget andet punk-ræs fra Maggot Heart. Lad os nappe en sang og se hvad det er for noget.

Spillestedet Stengade // d. 16/2 // Kl. 20.00 // 90/120 kr.

Vi lukker uge 7 ned med en tur på Ideal Bar, hvor du kan se hvad Intergalactic Lovers er for en størrelse. Bandet spiller en slags indie-rock/post-punk med elektroniske elementer, med forbilleder som Interpol, The Cure og Yeah Yeah Yeahs. De er aktuelle med albummet Exhale, der er produceret af selveste Gil Norton, der også har drejet på knapperne for blandt andre Pixies.

Og så er de fra Belgien, så det må, om ikke andet, være noget for vores egen Troels-Henrik der har en slags fetish i den retning!

Ideal Bar // d. 18/2 // Kl. 19.00 // 135 kr.
Trylle trylle, så hopper vi til fredag d. 23, hvor Red Lama holder release for deres nye album Motions i Pumpehuset. Bandet startede med fødderne godt placeret i den mere psykedeliske del af rocken, men har siden debutpladen bevæget sig i forskellige retninger indenfor rocken. Vi har en anmeldelse klar i systemet, men den kommer først på siden på udgivelsesdagen, men lad os se hvad Troels-Henrik skriver om pladen indledningsvis:

“Med tydelig inspiration fra rockens yngre dage, koblet med mere poleret, nutidig lyd sætter Red Lama Motions i gang på Motions. Det er en luftig plade med mange detaljer i musikken, som tager sig god tid. Og når sidste nummer fader ud har man været både et hit og drømmende stemninger igennem”.

Med i prisen får du også psykedelisk pop-rockede Eerie Glue, som det seneste år, plus minus, har udsendt 4 EP’er, som har resulteret i 3×4 stjerner og en enkelt 5’er fra vores side. Om det lige er det ene eller det andet kommer måske også lidt an på dagsformen hos anmelderen, men jeg har i hvert fald givet både 4 og 5 til bandet. Sidstnævnte var til EP’en Love, der udkom i sommers og var spækket med iørefaldende melodier og dejlig “druggy” vibe og stemning.

Pumpehuset // d. 23/2 // Kl. 20.00 // 120 kr.

En anden release finder vi på Beta, hvor det er Killing Gandi der fejre dem selv og en ny udgivelse. Det københavnske melo-dødsband er klar med deres anden plade, Aspirations of Failure, der følger op på debuten fra 2015. Et album der dengang blev godt modtaget rundt omkring, men som vi af en eller anden grund ikke fik anmeldt (sikkert fordi vi ikke fik den tilsendt?).

Vil det nye album lide samme grumme skæbne?

Opvarmingen Justinhate har vi til gengæld anmeldt to bundsolide hardcore plader fra, først Though Hope Is Frail, som Jonas anmeldte i 2014 og senest Marrow, som jeg fik renset ørerne af tilbage i august måned.

Beta // d. 23/2 // Kl. 20.00 // 95/125 kr.
Så kan vi ikke holde os væk fra Loppen længere, denne fredag står den på rockgrass fra Hayseed Dixie, der har gjort bluegrass udgaver af kendte rock og metalnumre til deres varemærke. Sidst vi anmeldte en plade fra dem lød det blandt andet således:

“Når materialet er nogle af rockhistoriens mest kendte og delvist fortærskede numre, så er der ellers en reel risiko for, at amerikanerne nemt kunne brække nakken, eller begå regulær helligbrøde. Det er en hårfin balancegang mellem hyldest, gak og løjer og videreudvikling af forlægget. Ud over at Hayseed Dixie er pissedygtige musikere, med masser af eventyrlyst og idérigdom, så er det der gør, at Hair Down To My Grass ender med at være en virkelig fornøjelig omgang måske, at bandet fremstår både seriøse og respektfulde overfor numrene”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 23/2 // Kl. 21.00 // 170 kr.

Dagen efter er den gal på Loppen igen, denne gang med det legendariske undergrundsband Gorilla Angreb som hovednavn. Punkrockerne var i første omgang aktive fra 1999-2007 og holdt derefter 9 års pause, inden de vendte tilbage med 3 udsolgte koncerter på netop Loppen i 2016, og har sidenhen givet nogle koncerter i både ind- og udland.

Opvarmningen leveres af det melodiske punkrockband Motorsav.

Loppen // d. 24/2 // Kl. 21.00 // 115 kr.
Sidste stop bliver Templet i Lyngby og endnu en omgang Temple of Doom. Sons of Death Valley, der kombinerer country, hardcore og metal har vi tidligere anmeldt to plader fra. Dirt Forge‘s EP og debutalbummet fra sidste år fik vi også anmeldt, om albummet lød det blandt andet:

“Selvom man kan blive helt imponeret over HVOR meget tre mand kan larme, og hvor tungt de kan få skidtet til at lyde, så er der stadig en klarhed i lyden her. Og godt med luft og plads rundt om instrumenterne og vokalen, i en genre der eller af og til kan mudre til. Det synes jeg ikke jeg oplever her, det lyder fedt og klart, på den rigtige måde, hvor det stadig er tungt og beskidt.

Men lyden ville jo ikke have meget at arbejde med, hvis ikke sangene var gode. Det er de heldigvis, og lidt til, i en del tilfælde. Også her er der virkelig sket en udvikling med Dirt Forge siden EP’en, som jeg forresten godt kunne lide, på sådan en rå, primitiv og grim måde”.

Senest viste bandet stærk dagsform til Mono Goes Metal i Aarhus.

Templet // d. 24/2 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Filtenborg Fotografi, LLNN på Radar i Aarhus

Previous articleThe Radar Post: A Good Adjustment to Reality ★★★☆☆☆
Next articleLouie Got Lost: Louie Got Lost (EP) ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.