Home Koncert omtaler & artikler Februar 2017 - Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 7

Udvalgte koncerter i København, uge 7

1714
0

Så blev det vinterferie (for nogen), allerede? Ja. Spillestederne slapper dog ikke specielt meget af, faktisk er der så mange arrangementer, at der er sorteret lidt – så kig selv rundt omkring for flere tilbud!

Vi lægger ud med to arrangementer torsdag, og hvorfor ikke, som så mange gange før, starte med en tur til Amager, hvor Amager Bio byder på guitarrock. Dobbelt op, faktisk. Du får de retro-rockede toner fra The Blue Van, der efterhånden føles som om de altid har været her. Bandet lagde ud med, at lyde som et moderne ekko fra 60er/60ernes britiske rockscene, inden bandet de senere år har glattet udtrykket lidt ud og taget deres lyd i en mere radiorocket retning.

Electric Guitars har vi haft igennem anmelder-møllen et par gange, hvor det er blevet til 3 stjerner til henholdsvis deres selvbetitlede debut og opfølgeren String Fever. Det var dog ikke på grund af de guitar-begejstrede herrers evner på strengene, nok mere at hele albums med så meget guitar, og for få virkelig mindeværdige sange, blev lidt for meget af det gode for os. MEN, live er jo en anden snak!

Jeg havde selv Electric Guitars live-dvd, Brothers of Passion, optaget på Skaberborg Festival, til anmeldelse tilbage i november måned, og her var det som om musikken og guitar-liren fik mere luft og plads til at folde sig ud. Og ja, man fik mulighed for virkelig at føle deres passion.

Amager Bio // d. 16/2 // Kl. 19.00 // 175 kr.

Så hopper vi til Stengade, der torsdag aften har ganske fint besøg. Ex. Queens of the Stone Age og Kyuss bassist Nick Oliveri. Der er her tale om et akustisk solo-show, så hvad man lige helt kan forvente er jeg sgu’ ikke sikker på. Men så kan du jo komme for den 5-stjernede opvarmning Bellhound Choir, som Jonas anmeldte debutalbum fra sidste år:

“Christian Hede-Madsen har sædvanligvis slået sine folder i det nu inaktive blues-stoner-band Pet the Preacher, men under navnet Bellhound Choir er stilen mere dunkel americana, folk-noir eller hvad man nu vil kalde det. Uanset hvilket mærkat man sætter på, så er det virkelig velfungerende på debutalbummet, Imagine the Crackle”.

Spillestedet Stengade // d. 16/2 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.

Så er vi nået til fredag, hvor vi gør holdt tre steder, først i Kødbyen, hvor KB18 har dansevenlige garage-rock toner på plakaten. Det danske instrumental garage/surf-rock band Bande De Los Apaches kigger nemlig forbi. Dem sendte jeg 4 stjerner efter for en EP tilbage i begyndelsen af december, en EP hvor du blandt andet får:

“Masser af mere eller mindre grumset og fuzzy garage-guitar, der jævnligt surfer på bølger med masser af skumsprøjt. Bande De Los Apaches twist til genren, ikke at den som sådan er nyskabende, men dog “udansk”, er at det lyder som om musikken kunne stamme fra det dybeste Syd Californien, eller måske bringer vindene os endda helt til Mexico”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Support: endnu ikke offentliggjort

KB18 // d. 17/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.

En snusket tirsdag aften i januar 2015 havde Jonas en 5-stjernet oplevelse med Cymbals Eat Guitars på Radar i Aarhus, fredag aften kan du måske få det samme når bandet gæster Stengade. I anmeldelsen fra dengang lyder det blandt andet:

“Når Cymbals Eat Guitars er bedst har de noget af den samme kombination mellem hidsigt udspyede ordrige tekster og til tider eminent melodiøre, som blandt andre Pixies og Modest Mouse også besidder”.

Så må man da håbe de er i deres bedste hjørne denne aften, ellers kan du trøste dig med to gange support. “Følsom og melodisk punk” fra Big Mess, samt DIY-rock fra Birds In Flight.

Spillestedet Stengade // d. 17/2 // Kl. 20.00 // 70/90 kr.

Vi runder fredagen af med dobbelt op på dansksproget rock af den blændende slags i Karens Minde Kulturhus. Stjernerne er drysset ud over begge navne her på siden, ikke mindst fra min gavmilde hånd. 5 styks blev det til, til Bjergtaget for deres debutalbum, da jeg anmeldte det i begyndelsen af 2016:

“Bjergtaget’s socio-politiske og filosofiske følelse forstærkes også af, at gruppens sanger/sangskriver rock gennemstrømmes af noget der vel bedst kan betegnes som en “70’er stemning”. 70’erne i sådan en folk-rocket forstand, hvor det måske nok var politisk og samfundsrevsende i en eller anden udstrækning, men ikke nødvendigvis fløj- eller partipolitisk”. ´Resten af den lange anmeldelse kan læses HER

En af grundende til, at den blev lidt lang i spyttet var måske, at jeg havde fået mig en længere snak med bandets forsanger/sangskriver Stephan C. Krabsen måneden inden. Det interview kan du læse HER

5 stjerner er Marc Facchini måske også ved, at være lidt vant til fra min side. Begge hans sprogligt og fortællemæssig sprudlende plader, Vidunderlige drømme (2015) og Mørk Mandala (2016) sendte jeg 5 begejstrede stjerner efter og roste til skyerne for netop sproget og de skiftevis små og store, nære og eksistentielle fortællinger lyrikken bruges til at få ud.

MEN, han formåede sandelig også at gøre det hele levende og meget nærværende live, da han med fuldt band gav releasekoncert for Mørk Mandala på Jazzhouse tilbage i oktober måned. Bandet var blændende og det var frontmanden også:

“Han viste sig som en nærmest fuldendt showmand der både var morsom, barok, medlevende, intens, afslappet, oven på, tæt på, intim og tryllebindende, på sådan en lidt uforudsigelig, men alligevel tryg måde. Og enormt velsyngende, ikke mindst”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Bandet må man dog undvære denne fredag aften, hvor Facchini flankeres af violinist Maria Jagd, så her serveres sangene nok i en ny indpakning.

Karens Minde Kulturhus // d. 17/2 // Kl. 19.30 // 60/80 kr.

Lørdag har vi 4 arrangementer valgt ud, vi lægger ud på Rust, hvor der er 3 navne linet op, hvoraf vi har anmeldt det ene. Til gengæld har vi så også anmeldt lofi-kunstneren Jacob Faurholt adskillige gange og i forskellige konstellationer. Den produktive herre, der svæver rundt i et krydsfelt mellem nævnte lofi, indie, sfæriske singer songwriter musik udgiver musik både i form af Crystal Shipsss og mere nedbarberet i eget navn.

Younolovebunny er dæknavn for en anden produktiv herre, nemlig Claus Frøhlich, der påstås at have skrevet over 1000 sange siden 2003! Stilen er alternativ rock og indie i tråd med navne som Elliot Smith, The Vaselines og The Breeders. Mantaray holder sig ovre i det mere poppede og storladent rockede.

Rust // d. 18/2 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Så skal vi tilbage til Kødbyen, hvor freckles holder relasekoncert på KB18 i anledning af udgivelsen af deres nye EP. Vi havde premiere på en single/video derfra i begyndelsen af januar:

“Troede du den power-akkord drevne pop-punk var død?! Eller håbede du det?? Københavnske freckles er ligeglade og samler stafetten op fra slut-90erne og start-00ernes “college” scene, dengang  der kun eksisterede én American Pie film, Freddie Prinze Jr. var en stud muffin og bands som Blink 182 og Sum 41 leverede soundtracket til ungdomsfesterne”.

Med som opvarmning har de punkede Bug Chaser.

KB18 // d. 18/2 // Kl. 20.00 // pris ?

Men vi er ikke færdige med, at besøge steder vi allerede har været forbi i denne uge, Stengade vil nemlig også lege med lørdag aften. Denne gang med nogle noget tungere og mørkere toner end de to forgående dage. Øverst på plakaten står det belgiske doom band Dorre, men om de er egentligt hovednavn ved jeg ikke, for det er lokale, semi-hypede Bethmoora der lægger ud.

Grupperne udsendte tilmed en split-udgivelse tilbage i november, så der er nok nærmere tale om en co-headliner ting. Bethmoora har som nævnt fået lidt undergrunds-buzz rundt omkring, men er et af de der navne jeg ikke selv har fået taget mig sammen (fået tid til), at tjekke ud. Før nu! Lytte lytte lytte…

Dooooooom, fedt nok.

Spillestedet Stengade // d. 18/2 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Nå, så nåede vi til vejs ende i denne omgang og lad os da slutte af med MAD NightLygten Station. “MAD” står i dette tilfælde ikke for tosset, det tror jeg i hvert fald ikke, men dækker over kollegerne ovre hos Metal A Day, der afholder deres koncertaften nummer to.

4 danske upcoming bands er på plakaten og vi har som end anmeldt den alle sammen, så det er da også en slags GFR Night, nej? Nå.

Jack In The Middle spiller retro-rock jeg var ikke selv super imponeret af det album de udsendte sidste år, det var som om der manglede noget dynamik og energi, noget jeg ellers har set deres liveoptrædender rost for. Dear Delusion anmeldte Mikkel (dengang han skrev for os) tilbage i 2013, 3 stjerner blev det til, til det hvad han betegnede som “power-rock”.

POWER finder man ogås hos de tidligere Awesome Mr Powerwolf der imponerede mig med deres første EP under RedWolves navnet, som sendt mig i rock-kramper og fik mig til at smide tøjet i begyndelsen af sidste år. Faktisk var der så meget fut i fejemøget og smittende energi, at EP’en holdt dampen oppe det meste af året og endte på listen over mine favorit udgivelser i 2016.

Havde klassik heavy-blues rockende Stonebird udsendt andet en to glimrende singler sidste år, så var de nok også endt på den liste. Nu måtte vi nøjes, ovenpå deres fede EP Who Will Slay The Beast? fra 2015, som jeg sendte 5 stjerner efter. Stefanie gik faktisk endnu længere, da hun anmeldte bandets koncert på Rust tilbage i begyndelsen af december måned 2015. 6 stjerner og ord som:

“Jeg var så tændt, at jeg var ved at eksplodere. Publikum kunne næsten heller ikke klare det. Så fangende, så fandens smukt, så fandenivoldsk”.WUHU, resten kan læses HER

Lygten Station // d. 18/2 // Kl. 19.30 // 80 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.