Home Koncert omtaler & artikler Februar 2017 - Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 6

Udvalgte koncerter i København, uge 6

1365
0

Så er vi ved at være oppe i omdrejninger på koncertfronten, inden vi lige tager et knæ og går lidt ned i tempo igen allerede i næste uge på grund af vinterferien. Denne uge er der dog så mange fine tilbud, at der er blevet grovsorteret lidt.

Eksempelvis The Dillinger Escape Plan, der spiller deres måske sidste koncert på dansk grund i Pumpehuset torsdag aften kan i skrivende stund melde næsten udsolgt, så den er sorteret fra. Ligesom ellers herlige Bjørn Fjæstad, som vi havde med for en koncert på Forbrændingen i sidste uge, denne uge gæster han Amager Bio.

Ok, så kom de jo lidt med alligevel, men ikke lige så meget som Colossal On Wheels, der parkerer på Stengade 30 og gæster Spillestedet Stengade torsdag aften. I sidste uge bragte vi et interview med Jens fra Colossal, hvor han fortalte lidt om “On Wheels” konceptet, og Colossal booking generelt.

Dette stop på for Colossal byder på aarhusianske Liserstille, Late Night Venture og Tvivler. Liserstille har vi anmeldt positivt her på siden en del gange, først på albummet Nous, dernæst EP’en Flight of Belljàr, begge til 4 stjerner, inden de toppede den med albummet Empirical Ghost, som Jonas tildelte 5 stjerner i april 2015. Afslutningsvis konkluderede han, at albummet:

“…efterlader mig med en fornemmelse af et album, der er medrivende, velspillet, rocker igennem og eksperimenterer, uden at gå på kompromis. Højdepunkterne for mig ligger i starten og på midten af albummet, mens jeg kommer til at savne vokalen på  sidste del. Det er dog en mindre skønhedsplet, og alt i alt er Empirical Ghost en stor anbefaling værd. 5 stjerner herfra”. Læs hele anmeldelsen HER

Late Night Venture anmeldte Troels-Henrik til 4 stjerner da han havde lyttet til deres seneste album, Tychonians, som han blandt andet kaldte en “fin, lille plade, der opererer inden for post-rock med doom-elementer”. Endelig har vi en omgang undergrund d-beat hardcore fra Tvivler, der indtil for ganske nylig har opereret lidt under radaren, også hos mig. Jeg har haft dem på “dem skal jeg have lyttet til listen”, men blev overhalet af Roskilde Festival, der åbenbart har lyttet og kunnet lide hvad de hørte, for bandet er netop offentliggjort til Roskilde Rising til sommer. Så NU sidder jeg i skrivende stund og lytter til bandets to 7″er udgivelser, Negativ Psykologi #1 og #2.

Stengade // d. 9/2 // Kl. 20.00 // 80/90 kr.

Vi forsætter, og lukker, torsdagen med en hurtig tur i Ungdomshuset, hvor der er 4 gange undergrundsbrøl på plakaten. “Raw drunken punk” fra Bologna i Italien med Call The Cops, “tung dødsmetal” fra Xettia, Bunden der blot beskrives som “punk”, så det er sikkert toppen. Endelig har vi også Lewd Flesh, hvis dejligt brunstigt brummende 7″er Op I Røven, Dø I Smerte jeg stadig sætter på, når jeg lige skal have en psykedelisk stoner-doom quicky.

Ungdomshuset // d. 9/2 // Kl. 20.30 // 30 kr.

Fredag er der 4 stop på køreplanen, det første ligger på Amager, hvor Beta disker op med norsk garage rock. Her kigger The Dogs nemlig forbi, et band der tidligere blandt andet har sendt deres punk-rockede garage toner ud over Masnedøfortet til Gutter Island Garage Rock Festival. Amager har de også tidligere, nemlig da de varmede op for landsmændene Kvelertak i Amager Bio sidste år.

Support: Hole Ghost

Beta // d. 10/2 // Kl. 21.00 /7 125/150 kr.

Nex stop Loppen, hvor Den Fjerde Væg leger med popmusikken rammer og konventioner. Bandet debuterede med Drengekys i 2012, en udgivelse vi godt nok ikke anmeldte, men jeg kan se i arkivet, at vi har omtalt en turné de var på i den forbindelse, så… yeah.

Nå, bandet er aktuelle med albummet Jeg Giver Slip, hvis Du Giver Slip, der udkom i september 2016 og som vi… heller ikke anmeldte? Jeg aner et mønster her. Men jeg har da hørt nummeret “Hinanden” fra netop den plade, og tænker, “nå ja, det kunne vi da godt have anmeldt”.

En anden god gang!

Support: Tettix Hexter

Loppen // d. 10/2 // Kl. 21.00 // 90 kr.

Vi tromler ind mod centrum af byen, hvor KforKill med deres releaseparty/koncert (GRATIS!) skal have testet hvad High Voltage egentlig kan holde til. Omdrejningspunktet er dødsmetallernes fuldlængde debut The World Is Broken, som jeg sender 4 stjerner efter i morgen, yes, timetravel!

“Det er dødsmetal med stort D, med stilsikker og bundsolid sangskrivning, men ikke noget der rykker grænserne for genren, eller for den sags skyld tester dem. På den anden side, er det også enormt befriende, at der her er et band som konsekvent og uden at undskylde kører stilen ud og bare smadre godt og grundigt igennem. Konservativt, måske, ærligt og ligetil, helt klart”. Læs resten i morgen!

Inacave er annonceret som “special guests”, det er muligvis det samme som opvarmning, men måske ikke?

High Voltage // d. 10/2 // Kl. 22.00 // Fri Entré

Så er vi nået til sidste stop fredag, hvor vi meget passende ruller ind på Lygten Station, der for en gangs skyld ikke står i metallens tegn når vi kigger på plakaten.

Du får Boys From Heaven, der er et for mig ubekendt 7 mand stort rockband fra København, der åbenbart er fascineret af 80er koryfæer som Huey Lewis And The News. Hey, det kunne da måske være meget skægt? Patrick Bateman skægt! Du får også Behind The Giant, der spiller pop/rock. De er så friske fra øveren, at dette er deres debutkoncert.

Det sidste navn, soul-pop sanger/instrumentalist Alexander Woods har jeg til gengæld tidligere anmeldt EP’en Cold Cancer fra, en uhyre vellykket udgivelse, hvor især Woods’ stærke vokal imponerede:

“Alexander Woods har en sjælden gave for vokalister i denne genre, jeg TROR ganske enkelt på ham og hans ord. Samtidig er han udstyret med en klædelig mængde selvkontrol, sans for timing og dosering, hvor man nærmest ikke kan sætte en lille, fedtet finger på leveringen”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Lygten Station // d. 10/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Et af de få bands, der kom ud af den fornylig overståede råbe-konkurrence om at varme op for Metallica med lidt af værdigheden i behold, var Iotunn – godt for dem! Dem kan du opleve lørdag aften til Tråd label night Loppen, hvor de får følgeskab af tyske The Ferryman og ret danske SpitAnger.

“SpitAnger er et herligt bekendtskab. De lyder på mange måder som noget du har hørt før, især hvis du er fan af 90’er metal, ikke mindst Pantera og Machine Head, men alligevel har de personlighed nok til, at det ikke kammer over i plagiat eller noget der er for velkendt.

Både band og musik oser af spilleglæde, overskud og selvtillid, og det har kraftedeme endda formået at skrive numre der kan bakke attituderne op og binde de mange ender flot sammen, så det hele ikke løber af sporet”.

Således skrev jeg blandt andet, da jeg anmeldte debutalbummet fra SpitAnger i slutningen af 2015, hvor jeg også nåede at fange dem have en 30 minutters tid til at vise hvad de kunne på en scene, da de spillede i Templet i Lyngby.

Loppen // d. 11/2 // Kl. 21.00 // 90 kr.

Vi lukker og slukker med en 6-stjernet oplevelse i Huset-KBH, i hvert fald var jeg ude med topkarakter til Mob War og deres mini-album Overthinking tidligere på ugen. Trioen blander alternativ/post-rock med elementer fra trip hop og electronica, og det gør de virkelig overbevisende og blæret.

Albummet viser et band der har fuldstændig styr på deres lyd og kan skrive sange der får det optimale ud af den, det hele er i balance, hvor kontrol og en tilpas mængde løssluppenhed og elastik i lydbilledet skaber liv og plads til at ånde.

Tilmed er albummet optaget live i one take, så man skulle tro, at de kunne levere live!

Support: Mantary

Huset-KBH // d. 11/2 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.