Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 47

Udvalgte koncerter i København, uge 47

2276
0

Uge 47? Er det den uge vi er nået til? Nå, det må jo stemme, lad os se hvad spillestederne har at byde på inden der begynder at gå julefrokostræs i møget!

Vi lægger ud med et arrangement, eller rettere en festival, som strækker sig fra torsdag d. 24 til og med lørdag d. 26. På Nørrebro ser en ny festival nemlig dagens lys, Sorte Firkant Musik Festival, hvor Spillestedet Stengade, Støberiet, Koncertkirke på Blågårdsplads og Café Sorte Firkant præsenterer over 30 navne med alt fra støj-rock, over pop, til rock og folk til mere eksperimenterende sager.

Hele programmet kan ses her, men du kan blandt andet opleve navne som Men Without Hats, Dune Messiah, Jørck, Catch The Breeze, Hey Way, Bleach Blondes, LEW, Jacob Faurholt, Kristian Harting, Penny Police, Own Road og Total Heels.

Sorte Firkant Musik Festival // d. 24-26. // Partout billet: 300 kr. Øvrige priser kan ses på festivalens hjemmeside

I Pumpehuset kan du torsdag aften opleve nogle ægte engelske post-punk legender, når veteranerne Killing Joke kigger forbi. Bandet er dannet omkring et halvt år før jeg blev født, i oktober 1978, så det er da ved at være nogle rutinerede herrer! Det er kun forsanger Jaz Coleman og guitarist Kevin Walker der har været med hele vejen over bandets 15 studieplader, men det er et af de her bands, der nævnes som inspirationskilde for utallige bands, ikke mindst start 90er rock navne i flere afskygninger og grunge-flokken.

Pumpehuset // d. 24/11 // Kl. 20.00 // 290 kr.

KONCERTEN PÅ BETA ER AFLYST PGA. SYGDOM

Beta er der fredag aften tidlige julegaver til dem der kan lide hårde, grumme pakker. Du får ORM, som vi oplevede på Roskilde Rising i sommers, en koncert der måske blev lidt bremset i sin mørke færd på grund af klamt solskin og den der butt ugly pyramide scene de var placeret på. 4 stjerner blev det til:

“Jeg er overbevist om, at ORM havde været en meget mere intens og overrumplende oplevelse, hvis de kun havde max en halv time til at spille med musklerne, for muskler er der egentlig nok af i bandets foruroligende, bistre og nådesløse musik”.

Med sig har de Afsky, som er et af de der bands jeg har set vise sit grimme ansigt hist og her, men ikke haft tid til at dykke ned i endnu. Men navnet dækker blandt andet over Solbrud sanger og guitarist Ole Luk, så det er sikkert dejligt sård. Sidste uhyggelige gave får du i form af Genfærd.

Beta // d. 25//11 // Kl. 21.00 // 150/160 kr.

KONCERTEN PÅ BETA ER AFLYST PGA. SYGDOM

Så stikker vi lige snuden i retning af Pumpehuset igen, der er nemlig svensk visit fredag aften når Jonathan Johansson kigger forbi. Det er pop, men det er kvalitetspop, leveret af en kunstner, som både arbejder med de lyse og de mørkere toner indenfor pop-rammen. Herhjemme er den populære svensker måske mest kendt for singlen “Aldrig Ensam”, der hittede stort i 2009 0g som end også var P3 Ugens Uundgåelige. Johansson er aktuel med sit fjerde album siden debutten i 2005.

Pumpehuset // d. 25/11 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Sidste punkt på dagsordenen fredag er Musikcaféen i Huset-KBH, hvor der er dobbelt op på GFR-dansk, det vil sige to navne som vi tidligere har anmeldt/omtalt af flere omgange.

Trioen The Awesome Welles trippede Jonas lidt over i 2014, hvor de leverede en glimrende koncert på Rising Scenen på Roskilde Festival, hvor vi også fangede dem til en længere snak i Backstage Village (VIP). Senere blev det til 5 stjerner for debutalbummet, og blandt andet følgende konklusion:

“The Awesome Welles rummer 11 dygtigt skårne sange, hvor især en håndfuld af dem glimter i det sjælelige mørke, som The Awesome Welles også formår at fremmane. Det er dygtigt gjort, og især viser albummet at bandet er nogle rigtig dygtige rocksnedkere. Samtidig er teksterne også både velskrevne og vedkommende, og på et højere niveau end man normalt finder hos debuterende danske rockbands”. Læs hele anmeldelsen HER

Derefter blev det lidt stille omkring bandet, med sporadisk koncertaktivitet og arbejdet med en ny plade, blandt andet dukkede bandet op på Spot Festival i år, hvor Jonas fangede dem til en snak om tingenes tilstand.

Opvarmningen står det alternative rockband John Alcabean (nu kalder de sig bare for Alcabean) for, de udsendte en EP tidligere i år, som jeg tildelte 4 stjerner for en månedes tid siden. Jeg indledte anmeldelsen således:

“Der er dømt støjende 90’er rock med en alternativ kant og lidt grunge æltet ind i den solide dej, den unge trio John Alcabean serverer på deres debut-EP Real Time Fiction. En velsmagende blanding, som måske godt kunne klare et par minutter mere i ovnen.” Resten kan læses HER

Huset-KBH // d. 25/11 // Kl 21.00 // 75/100 kr.

Lørdag kan vi jo lige så godt lægge ud i for fuld smadder, Artillery gæster High Voltage. Bandet har rødder tilbage start-80erne, hvor de var blandt de første danske eksponenter af speed/thrash metal. Gruppen har taget et par pauser gennem årene, men været temmelig stabile leverandører af roste albums siden seneste gendannelse tilbage i 2007. På livefronten har de også fået rosende ord med på vejen, ikke mindst da de spillede på Copenhell i sommers.

Support: Gods Among Machines

High Voltage // d. 26/11 // Kl. 22.00 // 100 kr.

Huset-KBH er endnu engang med på ruten, her står den nemlig på larmende toner fra udgivelses-aktulle Deadpan Interference, som jeg sendte 5 stjerner efter tilbage i februar 2015.

“Danske Deadpan Interference både forkæler og skræmmer, virker dragende og støder lytteren væk og bygger op og river ned på på deres debut-album. De kalder det selv naivistisk og tung noisegaze, men genremæssigt rummer bandet elementer fra alt muligt i rockhistorien, fra 60’erne op til 90’erne”. Læs resten af anmeldelsen HER

Men nu er den gal igen, og endnu engang er der 5 stjerner til gruppen, som netop har udsendt Immaculate, som Stefanie som end også bedømte til 5 stjerner:

“Diversitet og originalitet er nøgleordene på Immaculate – INTET er (i hvert fald i mine ører) ensformigt, og kæmpe thumbs up for det – det er en sjældenhed nu til dags”.

Er man mere nysgerrig efter hvad der gemmer sig bag noisegazen, så kan man læse et interview med gruppen HER

Og det er ved at være sidste udkald, hvis man vil opleve gruppen live, de har nemlig valgt at gå i opløsning når de sidste koncerter i kalenderen er spillet.

Support: The Bowdashes

Huset-KBH // d. 26/11 // Kl. 20.00 // 80/100 kr.

“De skotske indie-melankolikere i Frightened Rabbit leverede en glimrende torsdags-koncert på Radar. Professionelt, velspillet og nærværende i de intime rammer.”

Sådan lød det indledningsvis da Jonas anmeldte Frightened Rabbit for næsten præcis tre år siden, da de gæstede Radar i Aarhus. Lørdag aften kigger de forbi Lille Vega, og har de ikke tabt pusten i de mellemliggende år, så er der måske endnu en 5-stjernet oplevelse i vente?

Support: Paws

Lille Vega // d. 26/11 // Kl. 20.00 // 165/195 kr.

KB18 er ikke det eneste sted i Kødbyen, hvor der sker noget i denne omgang. På H15 holder pladeselskabet Idiot Disc Label-night #2, hvor 5 kunstnere optræder live. Idiot Disc har udsendt hele 28 udgivelser i år, og opererer efter en filosofi hvor alle er velkommen og der løftes i flok. Denne aften kan du smage på folk fra Vinterbarn, soul-pop fra Niepoort, blues/folk rock fra Montin, electro-pop fra M.E.T.A. og så er der Weile, som Jonas sendte 4 stjerner efter fornylig:

“Weile er et familieband, bestående af tre brødre, og så en trommeslager, som så vidt vides ikke er i familie med resten. De leverer på Ulven Og Andre Opbyggelige Fortællinger netop opbyggelige fortællinger i et 70’er inspireret blues-rock univers”. Læs resten af anmeldelsen HER

H15 // d. 26/11 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Vi lukker ugens kig ned med en tur ud af kommunen, for vi skal på Forbrændingen i Albertslund, hvor der vi finder femte udgave af roc/metal-arrangementet Allans Hegn.

Denne udgave byder på en rock-kvartet fra helvede, nemlig Swindler, en art supergruppe bestående af medlemmer fra Rock Hard Powerspray, Surfact og Hatesphere. Blastroid præsenteres som god, gammeldaws heavyrock, uden så meget pis. Et navn jeg jævnligt har set dukke op som supportnavn, eller del af en upcoming pakke, men ikke fået lyttet til endnu. Sidst navn er groove metallerne Diretone, som vi har haft som Dagens Track med nummeret “Triggered” for efterhånden 2 ½ år siden.

Forbrændingen // d. 26/11 // Kl. 20.00 // 69/99 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleStream det nye album fra No Light
Next articleEntombed A.D. + Voivod + Lord Dying + Morbid Evils, Voxhall, d 22/11 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.