Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 44

Udvalgte koncerter i København, uge 44

1324
0

November er lige om hjørnet! Hvad gemmer de første dag mon på af koncerter rundt omkring i København og omegn? Lad os se, men først skal vi lige ud af oktober…

Og den kan man runde af med en et smut forbi Hotel Cecil, hvor albumaktuelle De Efterladte spiller deres eneste koncert på Sjælland onsdagaften. Peter H. Olesen og co startede for omkring 10 år siden i et håndspilelt og akutisk univers, men har bevæget sig i en mere elektronisk retning med synth og keyboards. Jonas anmeldte bandets nye album, Synger Dagen Ind, til hele 5 stjerner for en uges tid siden:

“Musikken er minimalistisk, endnu mere end vanligt hos De Efterladte, og i denne ombæring primært frembragt på keyboards fra medlemmernes tidlige ungdom i 70’erne. Det vil sige mellotron, moog- og korg-synthesizere og el-piano, og ind i mellem er der også guitarer med. Lydbilledet er primært i mol, men til gengæld er teksterne mere optimistiske”.

Hotel Cecil // d. 31/10 // Kl. 19.00 // 130 kr. 

Vi iler videre til torsdag og lægger ud i Lille Vega, hvor man kan opleve de danske shoegaze/post-punkere Fugleflugten, der har fået en del airplay på P6 Beat i år. Ganske fortjent med deres bud på en ellers lidt overrendt genre, Fugleflugten kommer nemlig med et frisk pust  på en velkendt opskrift.

Det er af uransaglige årsager ikke lykkes os, at anmelde noget fra bandet endnu, jo, jeg fangede dem live på Uhørt forrige år. Men det er blevet til 3 x Dagens Track og et interview, som du kan finde HER.

Opvarmningen står Fribytterdrømme frontmand Lau Pedersen for, denne aften på egen hånd.

Lille Vega // d. 1/11 // Kl. 20.00 // 145 kr. 
Andet stop torsdag aften er på Loppen, hvor der er Icons Creating Evil Art Label Night Tour. Den lange overskrift dækker her over tre kunstnere, amerikanske Tolliver, tysk/franske Bonnie Li og danske Feel Freeze, som jeg må have læst om et eller andet sted, for troede egentlig at vi havde materiale om dem i arkivet. Det havde vi så, åbenbart ikke!

Vi er ude i elektro-pop med sange der hylder mangfoldigheden, på tværs af køn og stereotyper, og, der skulle være et debutalbum på vej fra duoen.

Loppen // d. 1/11 // Kl. 20.30 // 30 kr. 

Skal det være sort i denne uge, så kunne Pumpehuset fredag aften være et bud. Her er der nemlig svensk black metal fra Watain, der senest gæstede landet i sommers, hvor de spillede på Roskilde Festivalen.

Bandet har skabt en del røre igennem deres nu 20 år lange karriere, både pga. af deres satanistiske tilbøjeligheder, hvilket jo ikke er fremmed for genren, men også med beskyldninger om dyrmishandling og seneste en guitarist der havde lidt bøvl med, at holde højre arm i ro. Han blev dog sparket ud, og bandet udsendte tidligere i år deres 6. album, som jeg sprang let og elegant hen over. Pladen inden, The Wild Hunt (2013), synes jeg dog var rigtig fed – bandets tilbøjeligheder, eller ej.

Support: Rotting Christ + Profanatica

Pumpehuset // d. 2/11 // Kl. 18.30 // 250 kr.

Deathcore! Bestemt ikke min foretrukne genre, men, jeg har alligevel anmeldt 2 udgivelser og oplevet Cabal live en enkelt gang. Der er sateme smæk på. Lørdag aften kan du få ondt i nakken, når de vælter Beta. Det virker voldsomt, at lukke dem ind i så lille et lokale!

Der var i hvert fald eksplosionsfare, da de indtog Rising Scenen, på Roskilde Festival i sommers, også selvom deres musikalske stil ikke lige er mig. Jeg var ikek helt solgt på debuten Purge fra 2016, men blødte lidt op, da jeg anmeldte Mark of Rot tidligere i år. Det endda selvom de havde føjet endnu mere djent til deres udtryk, en anden genre jeg har det lidt stramt med. Så det må et eller andet sted tale for bandets kvalitet, at jeg alligevel ikke løber (helt) skrigende bort?

“Cabal smager harsk på mig, men det er nok også meningen, de er ikke kommet for at hygge. Men, når jeg først er kommet igennem det første nummer, så begynder der at ske noget. Jeg bliver suget mere ind i Cabals ondsindede og skumle univers, dog ikke uden der kommer et par udfald i løbet af de resterende 9 numre”, således lød det blandt andet om Mark of Rot.

Support: Unseen Faith

Beta // d. 3/11 // Kl. 20.00 // 95/125 kr. 
Det er nogle lidt andre toner der møder en i Musikcaféen, i Huset-KBH, lørdag aften, men endnu et navn, som jeg fangede på Rising Scenen i sommers. Her indledte jeg anmeldelsen af Gurli Octavia og hendes bands fine koncert således:

“Hvad den velsyngende Gurli manglede af gennemslagskraft når hun, lidt tyst og måske genert småsludrede mellem numrene, kompenserede hun til fulde ved, at have en virkelig stærk vokal. Musikalsk er det rimelig klassisk sanger/sangskriver folk-pop hun serverer, her i et band setup, men numrene er generelt velskrevne og Octavia har en flot, gennemtrængende og klar vokal. Her også stedvis bakket op af flot kor/andenstemme”.

Support: Sille Trolle

Huset-KBH // d. 3/11 // Kl. 20.00 // 70/100 kr. 

Vi napper også lige et hurtigt søndagstilbud i denne omgang, nemlig et skud australsk slackerrock fra Courtney Barnett. Er hun den sydlige halvkugles Kurt Vile? De har endda arbejdet sammen, men nu er Barnett aktuel med en samling nye sange i eget navn.

Det kommer nok til, at tøffe afsted i et behageligt søndagstempo, men det er ligesom hele pointen ikke? Det er i Store Vega du kan tage dig en slapper.

Store Vega // d. 4/11 // Kl. 20.00 // 265 kr. 

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Gurli Octavia, Roskilde Rising ’18

Previous articleThe Many Worlds Interpretations: Pretty Much Something (EP) ★★★★★☆
Next articleHuman – Soiltude – 1/11 – 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.