Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 41

Udvalgte koncerter i København, uge 41

1761
0

Efterårsferien står sgu’ allerede for døren, hvor kom den fra? Bonus sommer for the win! Nuvel, frem med den forede garderobe, så du har noget at slæbe rundt på, eller betale penge for at få opbevaret, når du skal til koncert. I denne uge er der, helt vildt overraskende, en god blanding at vælge i mellem.

Vi lægger ud med to tilbud onsdag aften, hvor man kan starte med at søge mod Vesterbro. I Vega, eller mere præcist Ideal Bar står den på “hyperaktiv future funk med et dryp af moderen disco” fra Skylar Spence. Det lyder ikke lige som vores boldgade, heller ikke opvarmningen, som leveres af Saint Best. Men Jonas oplevede sidstnævnte til Oppenheimer arrangementet på Voxhall for nylig, og selvom det måske var lidt mere elektronisk og dansabelt end hvad vi normalt dækker, så er Jonas’ positive ord nok til at snige dem med her. Han skrev blandt andet:

“Noget af det første, der faldt mig ind reference-mæssigt var Turboweekend, for Saint Best besidder noget af den samme dansable energi, dog i endnu mere elektronisk udladning. Det var altså mere mørk disko end rock, og der blev da også skruet op for stroboskoplyset på scenen”. Resten kan læses i reportagen HER

Ideal Bar // d. 12/10 // Kl. 19.00 // 100/115 kr.

Stop nummer to onsdag aften finder vi på Amager, hvor Select Captain holder releasekoncert på Beta. Grunden er udgivelsen af kaptajnens nye album, Strings & Feathers, som Troels-Henrik sendte 4 stjerner efter i sidste uge. I det hele taget har Select Captain været godt til at rage 4-stjernede anmeldelser til sig her på siden.

Først det var for debutalbummet The Fear and the Lights, som Jonas anmeldte i 2014, anmeldelse kan du læse HER. Manden bag Select Captain, Kristian Gaarskjær, har også et nyere udspil på samvittigheden, nemlig EP’en Pure Neon, som Thomas anmeldte tilbage i april 2015. Dengang skrev han blandt andet: “(…) Pure Neon (fremstår) heller ikke som et helstøbt værk, men derimod som 5 sange der hver især har deres styrker, og svagheder, og man sidder som lytter og mangler en defineret lyd fra kaptajnens hånd. Det er da meget hyggeligt at være i selskab med blandt andre The Lumineers og Johnny Cash undervejs, men mest af alt vil man jo hellere være i selskab med Select Captain fra start til slut”. Resten af anmeldelsen kan læses HER.

Som opvarmning får du kompetent atmosfærisk folk-pop/rock fra Lasse Matthiessen, som Jonas har anmeldt af to omgange. Først blev det til 4 stjerner for albummet Carry Me Down tilbage i januar 2014, og senest blev det til hele 5 for efterfølgeren Wildfires, i november måned sidste år.

Beta // d. 12/10 // kl. 20.00 // 100/125 kr.

Torsdag tager vi en puster inden weekenden og vi forsætter med to valgmuligheder fredag. Du kan tage på High Voltage. Her får du energisk retro-rock fra  Le Fox Holes. De udsendte en selvbetitlet debut-EP tilbage i august måned 2015, som Thomas tildelte 4 tilfredse stjerner her på siden:

“Det er måske ikke super nyskabende det bandet ligger for dagen, men det er til gengæld uhyre troværdigt, EP’en er fint varieret og der er en klart defineret rød tråd fra start til slut. Produktionsmæssigt er lyden spot on, godt beskidt og støvet, og bandet spiller overbevisende og ved hvad de vil, nemlig levere god gedigen uforfalsket rock ‘n’ roll uden de store dikkedarer”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Support: Hell & The Hummingbird

High Voltage // d. 14/10 // Kl. 22.00 // 70 kr.

The Entrepreneurs er et af de mere hypede navne herhjemme det seneste års tid og også et navn der har fået spillet rigtig mange koncerter. Fredag forsætter de deres efterårstour med et stop på Loppen. Efter at have overværet dem hamre igennem live et par gange, så må vi konkludere at hypen er velfortjent. Første gang vi fik smag for dem, var da de blæste igennem på Roskilde Rising og senere da de fik Vega til at ryste sidste efterår. Siden er det blevet til flere live-koncerter/showcases, og 4 stjerner fra Jonas til deres længe ventede debut-EP, der udkom tilbage i april måned.

De brænder virkelig igennem på en scene med masser af energi, fokus og fuld skrald på samtlige cylindere med deres både støjende og inderlige “noise & romance”, som de meget passende selv har døbt deres lyd.

Loppen // d. 14/10 // Kl. 21.00 // 115 kr.

Lørdag, lååå! Vi lægger ud med at få en musikalsk lussing på Rust. Torment har både Jonas og jeg været ude med roser til, faktisk 2 x 5 stjerner. Først anmeldte jeg deres harske og primitive demo tilbage i marts 2014, hvor jeg faldt for det meget upolerede og kantede udtryk. Og opfordrede til at tage med dem til bisse-bal med grum grimasse og spændt hjelm.

Jonas havde fingrene i bandets EP Fear Of Missing Out sidste efterår:

“Torment formår over de 15 minutter, EP’en varer, både at smadre ret så solidt igennem, og samtidig gøre det med relativt god variation. Fear of Missing Out er kort fortalt en ganske vellykket hardcore-EP, der leverer soundtrack til både slam-dance og kapitalismekritisk brølen med. I forhold til bandets første EP/Demo som Ken anmeldte sidste år, så har lyden fået et løft – Patrick Fragtrup har mixet og masteret. Det fjerner dog ikke det upolerede og rå indtryk (på den absolut gode måde) som Torment leverer…”. Læs resten af anmeldelsen HER

Du får også post-traumatisk rock fra lokale A Horrible Death To A Horrible Man, som der har været lidt stille om siden de udgav mini-albummet Escape Escape tilbage i marts måned 2015.

“Fællesnævneren er, at bandet bare lyder forbandet cool, umanerlig sikre og med en helt klar vision om, hvordan de skal lyde. Tungt, lidt stenet på en tilbagelænet og sej måde, og selvsikre på den der “we take shit from nobody” måde – uden at det hele kommer til at virke arrogant, eller lige lidt FOR selvsikkert”, lød det blandt andet i min 5-stjernede anmeldelse.

Og så er der søreme også alternativ hardrock fra Dead Man Lee på plakaten.

Rust // d. 15/10 // Kl. 20.30 // 40 kr.

High Voltage står aftenen mere i den retro-psykedelisk rockede musiks tegn, med to danske bands. Du får stener-syre fra Måneskjold, der fejre udgivelsen af et album denne aften og den mere klassiske hardrock fra Grusom. Sidstnævnte har haft godt gang i tourbussen siden de sidste år udsendte deres sejt rockende og roste debutalbum, som jeg selv sendte 4 stjerner efter i august 2015 og syntes viste et band med et enormt potentiale.

High Voltage // d. 15/10 // kl. 22.00 // 100 kr.

Sidste stop bliver Templet i Lyngby, hvor der er dobbelt op på dansk lørdag aften. Baby In Vain var voldsomt i vælten for 2-3 sæsoner siden, og så blev der en lille smule stille omkring støj-rockerne, mens de tilsyneladende tog tilløb for at udsende endnu en støj udladning. Vi fangede dem live på Roskilde Rising i 2013, hov næh, “Pavilion Junior” var det sgu da dengang, da hypen var noget nær på sit højeste, og senere gik gæste-anmelder Onkel S i koma over dem på Gutter Island Garage Festival 2014. Bandet udsendte nyt tidligere i år i form af EP’en For The Kids, hvorfra vi fornylig havde nummeret “The Urge” som Dagens Track, et nummer der viser lidt nye sider af bandet:

“Lyden er blevet mere stenet, på sådan en drømmende, støvet og små-syret måde, tilsat en god dosis synthesizer bund. Det trækker lyden noget længere tilbage i musikhistorien rent klangmæssig end de støjende 90’ere, som dominerede sidst vi hørte fra bandet. Og det fungerer!”.

Med sig har de larme-punk-lømlerne Molly, der er et af de navne man af og til ser dukke op, når der skal hypes lidt blandt den øvre undergrunds mere punkede navne. Bandet har eksisteret i 4 år og har allerede været lidt omkring på landevejene i ind- og udland, samt modtaget rosende ord for albummet Peach Melba.Læs et interview HER

Templet // d. 15/10 // Kl. 21.00 // 100/110 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen, Grusom/Copenhell 2016

 

 

Previous articleThe Bleak: What We Could Be (EP) ★★★★☆☆
Next articleBirdstrike: Birdstrike ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.