Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 41

Udvalgte koncerter i København, uge 41

2695
0

Efterårsferien står allerede for døren, fredag d. 13. lurer ligeledes forude og sammen med dette en ordentlig bunke koncerter. Faktisk er programmet så presset, at jeg endte på et dusin udvalgte i første sorteringen. Det er for mange, så her er 10 der slap igennem til det forjættede land… eller vores lille guide.

Torsdag bød i første omgang på 3 arrangementer (Burning Red Ivanhoe og Y&T røg ud i kulden) og kun Unsanes besøg på Loppen er er kommet (officielt) med. Det rutinerede orkester fra New York kan fejre 30 års jubilæum næste år og er aktuelle med deres 8. album der udkom i slutningen af september til fine anmeldelser.

Produktudviklingen hos den larmende trio er nærmest ikke-eksisterende, men det er åbenbart en slidstærk formel, der stadig formår at frembringe krads musik der bider fra sig. Jonas anmeldte deres forrige album, Wreck, helt tilbage i 2012 – der er nok ikke sket det vilde siden.

Med sig har de det amerikanske hardcore band Majority Rule og svenske Suma.

Loppen // d. 12/10 // Kl. 20.30 // 125 kr.

Fredag har vi 4 stop i rejseplanen og lægger ud i forstæderne, eller omegnskommunerne, what ever og bevæger os indad. I Templet i Lyngby er det endnu en gang til til en brutal omgang Temple of Doom og denne gang er det et af de hotteste metalbands herhjemme der er er hovednavn. Nemlig de aarhusianske dødshoveder Baest.

Dem har vi efterhånden anmeldt live en 4-5 gange det seneste år, og det er ved at blive lidt ulækkert hvor mange rosende ord der er smidt efter dem. Men det er ikke kun fordi de er en flok flotte og frække fyre (som man kan læse lidt mere om i interviewet HER fra årets Roskilde Festival), men også fordi de er forbandet overbevisende live.

Senest oplevede jeg dem i omgivelser, som man måske ikke ligefrem kunne kalde en hjemmebane, på Uhørt Festival tilbage i august måned. Men det medrivende metalband GJORDE det til deres hjemmebane med en ihærdig og indlevende indsats. Det kan man læse mere om her.

Tidligere på sommeren så jeg dem overvinde et tidligt spilletidspunkt, sidevind og regn på Copenhell, og få dage senere var de, nærmest bogstaveligt talt, ved at rive Roskilde Rising midt over. Det var nogle vilde dage!

Jeg vil gerne vædde en pose flaskepant på, at de på den helt rigtige måde gør som de plejer i Templet: vælter lortet.

Lokale JustinHate er andet navn på plakaten, de spiller en ret tidstypisk omgang “københavner hardcore”, som både Jonas og jeg tidligere har anmeldt positivt.

Templet // d. 13/10 // Kl. 21.00 // 100/120 kr.
Jeg selv vil dog være at finde på Forbrændingen fredag aften, i en jagt efter at genopleve det sus The Savage Rose sendte igennem min jammerlige krop, da de optrådte på Orange Scene i sommers. Den slags er farligt. Altså, at jagte den samme rus flere gange, der plejer at skulle mere til, når man først har fået smag for sagerne.

Jeg er dog fortrøstningsfuld, Annisette og hendes nyere udgave af The Savage Rose har nemlig et helt forrygende nyt album, Homeless, med i rygsækken. Så selvom gruppen i år kan fejre 50 års jubilæum, så er det ikke “bare” fortiden der lukreres på.

Faktisk var det nok det faktum, at de og deres budskaber og håb om fred og kærlighed virkede skræmmende relevante, der gav Roskilde koncerten det sidste løft. Det virkede som om det stadig kom fra hjertet og det ikke blot var ord og “de rigtige holdninger”. Der brænder stadig en ild derinde. Noget man kunne høre når bandet på fantastisk vis spillede sig igennem bagkataloget fra 67 til 17, men ikke mindst i de vokalmæssige vulkanudbrud der blev leveret.

Stemmen har naturligvis ændret sig i styrke og klang over 50 år, men urkraften, indlevelsen og sjælen virkede fuldstændig intakt. Der var virkelig tale om en oplevelse, der på tværs af generationer frembragte, gåsehud, smil og tårer.

Forbrændingen // d. 13/10 // Kl. 20.00 7/ 249/279 kr.

Puha, hvis det er ikke lige lokker, så er der endnu en potentielt “voldsom” oplevelse at finde i Store Vega, hvor skotske Mogwai kigger forbi. Deres post-rock behøver næppe nogen længere introduktion, de har jo nærmest dannet skole på baggrund af nu 9 studieplader og over 20 års erfaring på scener verden rundt.

Troels-Henrik oplevede bandet live under Aarhus Festuge sidste år, hvor de spillede live til forvisningen af en film.

Support: Sacred Paws

Store Vega // d. 13/10 // Kl. 20.00 // 245 kr.

Og vi lukker fredagen med lidt af en blandet pose danske bolsjer på Amager, hvor tre, relativt forskellige, danske metalbands har sat hinanden stævne i Amager Bio.

Under den ganske sigende overskift Blandet Dansk får du klassisk thrash fra Artillery, der de seneste år har haft en virkelig stærk periode hvad angår plader og koncerter. Der er folkmetal fra en af bannerførerne indenfor genren herhjemme, Svartsot og så er der ikke mindst hjernelam drukmetal fra Red Warszawa.

Amager Bio // d. 13/10 // Kl. 19.00 // 195 kr.
Lørdag topper fredagen ved at snige sig op på 5 arrangementer, så lad os skynde os at lægge ud med en tur på musikcafé i Huset-KBH. Her står den på kompetent udført “radio” poprock fra The Blue Van frontmand Steffen Westmarks soloprojekt Peppermint B.

Tidligere i år udkom det fine album Head Perfume, som jeg sendte 4 stjerner efter:

“Det lyder, som om Westmark kan skrive og levere denne form for musik ganske ubesværet- hvilket jo er en kunst i sig selv. Ligesom det er en kunst, at undgå at sangene kommer til at virke som stive stiløvelser”.

Et album der vekslede mellem en 90’er rocket vibe og en varm, ubekymret slut-60’er poppet klang, der føltes lidt bagudskuende, uden at føles bedaget.

Huset-KBH // d. 14/10 // Kl. 20.00 // 100/140 kr.

Så skal vi en tur omkring Vega igen, hvor norske Kakkmaddafakka kigger forbi den store sal (Cold Specks gæster den lille). Kakkmaddafakka udsendte deres fjerde album i slutningen af september. Gruppen spillede blandt andet på Roskilde Festival sidste sommer, men har måske først nu for alvor fået hul igennem herhjemme, hvor P6 eksempelvis spiller dem ganske flittigt.

Lyden er en blanding af sol, sommer og en lille sjat nordisk vemod, pakket ind i en indierocklyd, der momentvis lyder som om den stammer fra noget sydligere himmelstrøg end Bergen.

Opvarmningen er dansk, dejlig og starter med “d”, nemlig Dør Nr. 13, der nu også har fået lidt hul igennem på førnævnte radiokanal med de to singler “E45” og senest “Kolision”. Det var et lidt andet og mere søgende band/soloprojekt Jonas anmeldte en EP fra for nogle år siden, i forhold til det band han hørte på udgivelsen Krigere Uden Våben, der udkom i vinters.

Vi fangede et opstemt og imødekommende band (de er nogle flinke fyre, så book dem!), der lige havde givet en medrivende koncert på Roskilde Rising, til en lille snak backstage i sommers – så læs mere om gruppen HER

Store Vega // d. 14/10 // Kl. 20.00 // 205 kr.
Et andet band vi har oplevet give en medrivende koncert er de garagerockende nordjyder Columbian neckties, der gav den max gas på Gutter Island sidste år. 4 stjerner diskede Thomas op med for den omgang:

“Men er man helt blank på Columbian Neckties, så spiller de en gedigen omgang garagepunk, og så’n er det. Og med, så vidt jeg kan sjusse mig frem til, hele 8 udgivelser under vesten, var det et meget rutineret band publikum blev mødt af. Anført af frontmand Jeppe Escobar, der meget casual var iklædt en Aab trøje (som han senere smed med en advarsel om, at publikum ikke måtte blive chokerede over hvor meget han havde tabt sig…), gik ganske uimponeret i kødet på publikum, på en kompetent, og lidt underspillet, facon”.

Fang dem på KB18 med et endnu ikke offentliggjort supportband.

KB18 // d. 14/10 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Så slår vi et smut omkring Stengade, hvor det franske rockband Dot Legacy står øverst på spisesedlen – men det er nu de to aarhusianske support bands vi tidligere har skrevet om.

Der er blueset tungrock fra Drön, som vi har 2 liveanmeldelser i arkivet med og stonerrock fra Stone Cadaver, som Troels-Henrik sende 4 stjerner efter for albummer Reject Remove Replace tilbage i februar måned:

“Bandet spiller en groovy form for stoner-metal, som låner fra 70’ernes tungrock og heavy metal og slipper ganske godt afsted med både at tromle igennem og give plads til melodier, for eksempel når frontmand Anders Bech Nielsens guitar får lov at solo’e med jævne mellemrum”.

Stengade // d. 14/10 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Rosinen i bolledejen bliver i denne omgang nogle kollegaer, der fejrer dem selv og deres 3 års fødselsdag på Lygten Station. Metal webmagasinet Metal A Day inviterer nemlig til kombineret Halloween Fest og koncertarrangement.

Sons of Death Valley, der kombinerer country, hardcore og metal har vi tidligere anmeldt to plader fra. Du får også aarhusianske Psycho Brahe, som Jonas anmeldte Inde i Jacob fra i begyndelsen af 2016, “I et kaotisk, støjende og punket univers rables der løs om søsterbytteri, anoreksi, Batman og meget mere”. Endelig har vi Black Oak County fra Esbjerg, som bevæbnet med tungt rockende store riffs og godt med energi og attitude leverede et 4-stjernet album i begyndelsen af året:

“Black Oak County giver den nemlig, med en enkelt undtagelse, balladen “If You Only Knew”, stort set fuld skrue hele vejen igennem, og selv i balladen får den altså godt med sovs og kartofler indenfor balladens ramme. En ramme der er lige ved at slå revner, fordi forsanger Niels Beier insisterer på at den bare skal have max power”.

Tillykke med fødselsdagen!

Lygten Station // d. 14/10 // Kl. 20.00 // 80/100 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen/GFR, Baest, Uhørt ’17

Previous articleVirgin Suicide: Forever Trouble ★★★★☆☆
Next articleMolly: Stay Above ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.