Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 38

Udvalgte koncerter i København, uge 38

2072
0

Vi suser igennem september og rammer en godt blandt weekend, hvor der burde være lidt for enhver smag på byens spillesteder.

Vi lægger ud i Lille Vega, der torsdag får besøg af et af de bands som har delt vandene mest indenfor metallens verden de senere år. Måske fordi de prøvede på noget nyt? Det lød i hvert fald nyt, da Deafheaven brød igennem med albummet Sunbather, gruppens anden album, i 2013, hvor deres blanding af shoegazer og black metal for alvor kom frem i lyset.

Jeg synes også selv, at det var ganske interessant, men det er ikke en plade jeg har hørt i nogle år efterhånden. Opfølgeren, New Bermuda (2015) var jeg knap så betaget af og deres seneste udgivelse, Ordinary Corrupt Human Love fra tidligere i år har jeg med vilje styret udenom. Måske meget sigende for deres karrierekurve?

Support: Inter Arma

Lille Vega // d. 20/9 // Kl. 20.00 // 245 kr.

Så skal vi forbi en fejring af, at Island i 1918 blev uafhængige fra Danmark, det bliver markeret i Pumpehuset med koncerter fra to danske og to islandske navne. Fra Island får man elektronisk dreampop fra Vök og elektrorock fra Apparat Organ Quartet.

Det danske bidrag leveres af indie-rockende Felines og Nelson Can, som vi efterhånden har omtalt, anmeldt og rost af en del omgange her på siden. Udgangspunktet har det seneste års tid været deres fremragende EP EP3, der udkom i september sidste år. Men der er stadig liv og airplay i singlerne derfra, så den kan de nok holde gryderne i kog med et stykke tid endnu.

Ikke mindst pga. at de ganske ofte har været at finde på livescenerne rundt omkring, hvor vi i år har oplevet dem i Aarhus, til Midsommer Festival og på årets Roskilde Festival. Navnlig Roskilde var lidt af et triumftog for de tre kvinder, der i den grad havde publikum på deres side den tidlige aftenstund i Avalon teltet. Regulær hjemmebane.

Pumpehuset // d. 20/9 // Kl. 19.00 // 200 kr.
Vi hopper til fredag, hvor Skammens Vogn udsender deres femte album, Musik og Drøm, hvilket fejres med en koncert samme aften på Spillestedet Stengade. Jeg var ude med 4 stjerner for udgivelsen til dette ganske unikke band tidligere på ugen:

“Skammens Vogn kan helt klart noget med små, finurlige betragtninger og ret mundrette tekster der siger mere end de ord der står på linjen. Vokalen fra Zeuthen er nok en smagssag, den har ikke verdens smukkeste klang eller voldsomt meget “peps” og karisma, den er ret tør og “fortællende” i sin stil og på ingen måde flashy… men på en måde klæder den monotone og lidt halv-triste tone egentlig musikken og tekstuniverset ret godt. Den samlede pakke Skammens Vogn præsenterer bringer på mange måder mindelser om diverse folk- og visesangere og grupper fra 70erne, hvor det vigtigste ikke var en spektakulær indpakning og præsentation, men ærligheden og at man havde noget man gerne vil fortælle”.

Spillestedet Stengade // d. 21/9 // Kl. 20.00 // 150 kr.

Singer songwriter rock i bandudgave? Det var det vi kaldte Verdens Sidste Idé, da vi brugte deres nummer “Hey, Præst” som Dagens Track tilbage i april måned. Nu kan det aarhusianske band opleves live på Loppen, hvor de fredag aften præsenterer deres både finurlige og indholdsrige tekstunivers live.

Supperten leveres af folk-pop/rock bandet The Grenadines, her i en akustisk udgave.

Loppen // d. 21/9 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Folk, eller country, eller begge dele, er også på indholdsfortegnelsen hvis man kigger på Sonja Hald, som kan opleves på Forbrændingen i Albertslund denne fredag aften. Teksterne er også blandt deres forcer, her får man dog endnu mere udtalt samfundskritik med nurme som eksempelvis “Vækstplanen”. Vi har to 5-stejernede liveanmeldelser af bandet, begge fra Aarhus, i arkivet. Den første fra 2016, hvor de optrådte “med venner” på Radar og en fra året efter, hvor de indtog Voxhall. Her lød det blandt andet fra Troels-Henrik:

“Hvor Sonja Halds anden ordinære plade måske ikke lever op til debutens nyhedsværdi, viser bandet at de live kan spille alle deres numre til perfektion og nyhedsværdien bliver dermed sekundær for oplevelsen, som var af høj kvalitet”.

Forbrændingen // d. 21/9 // Kl. 20.00 // 119/149 kr.

Vi hopper en dag og cirkler tilbage til Spillestedet Stengade, der denne aften står i de mørke kræfters tegn. Der er i hvert fald dømt metal, når der er moderne jydedød fra Prevail, københavner død fra Xettia og Silkeborg ekstremiteter fra Xenoblight.

Sidstnævnte deler en del medlemmer med Velociter, som vi har anmeldt to EPer fra, inden Xenoblight så dagens lys og udsendte en ret vellykket debutplade med en ekstrem metal/thrash kombi tidligere i år.

Spillestedet Stengade // d. 22/9 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Okkervil River… to tanker slog ned i mig, da jeg så de spiller i Lille Vega lørdag aften: “Nå ja, dem havde jeg da glemt” og “findes de endnu?”. Jeps, på 20. år og med forsanger og sangskriver Will Sheff som eneste gennemgående faste medlem.

Jeg havde en kort og intens affære med Okkervil River i.. hmm.. lad os se.. hvornår udkom The Stage Names? 2007! OK, så er det alligevel 11 år siden. Det var indie-folk-rock “gruppens” fjerde udgivelse, så jeg opkøbte også straks bagkataloget, sikkert i Badstuerock i Aarhus, det ville give mening.

Anyway, The Stage Names og forgængeren Black Sheep Boy var jeg totalt hooked på i en periode, indtil kærligheden brændte ud. Nåede dog at se dem live på Voxhall i 2008. Men nu havde jeg altså glemt dem lidt, indtil jeg så navnet poppe op i Vegas koncert kalender, så de røg lige hurtigt på anlægget igen.

Eh, jeg kan godt høre det, men jeg føler det ikke helt længere, lige indtil jeg fik sat “Unless it Kicks” på, så kom der sateme gang i nakken og trampefoden. Skulle man en tur i Vega?

Om ikke andet for, at opleve Select Captain, som vi har en del i arkivet med, åbne ballet.

Lille Vega // d. 22/9 // Kl. 20.00 // 205 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Nelson Can på Roskilde Festival 2018

Previous articleThe Hive Mind: Ghost Tapes (EP) ★★★★☆☆
Next articleTriumfen i at se lortet i øjnene – Interview med Dør Nr. 13

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.