Home Seneste August 2016 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 35

Udvalgte koncerter i København, uge 35

1555
0

I denne omgang har vi udvalgt 7 arrangementer, fordelt over 4 dage, så de friske kan nå en del. Samtidig kommer vi vidt omkring, så på mange måder en helt klassisk uge – lad os tage en tur.

Vi lægger ud på Amager, hvor Amager Bio får prominent besøg, i hvert fald hvis man var til den alternative musikscene i begyndelsen af 90’erne. Der er dømt klassisk Riot Grrrl punk-rock når de 4 kvinder fra L7 kigger forbi, et band blandt andre Kurt Cobain var så solgt på, at han insisterede på, at de skulle på plakaten da Nirvana spillede på Reading Festival i 1992. Eller det siger historierne i hvert fald.

L7 var/er nogle af forgangskvinderne indenfor genren, hvor punkens attituder smeltede sammen med iørefaldende melodier og omkvæd, samtidig med at det gerne måtte skramle og støje. Jeg har været ærgerlig lige siden koncerten blev annonceret over at jeg skal arbejde denne aften….

Amager Bio // d. 31/8 // Kl. 19.00 // 270 kr.

Vi hopper til torsdag og en enkelt koncert, og én der risikerer at være udsolgt, når I læser det her, men vi tager chancen. Der er nemlig dømt musikhistorisk lektion, når Store Vega fejrer deres 20 års jubilæum med en Lars H.U.G. koncert under titlen “Fra Kliché til 10 Sekunders Stilhed”. Så vil den vakse læser sikkert have regnet ud, at vi skal med H.U.G. på ture igennem hele karrieren.

Jeg oplevede selv H.U.G. og hans særlige show med special guests på Roskilde Festival sidste sommer, hvor den aldrende popsnedker fik vist, at han slet, slet ikke er færdig med at lege med udtrykket. Vi fik en god blanding af de gamle, lidt nyt, coversangene som han har gjort til sine egne, hit på hit og naturligvis et dyk ned i det stadig glimtende guld fra Kliché-tiden, stedvis leveret som om H.U.G. og det kompetente dusin store orkester prøvede at dekonstruere både sangene og koncerten som helhed… det skete, naturligvis, ikke helt, men legesygen var tilstede.

Store Vega // d. 1/9 // Kl. 20.00 // 300/325 kr. (få billetter)

Vi forsætter med fredag, der byder på 3 arrangementer, først skal vi til releaseparty med bandet KOKSRust. Vi har først for nylig modtaget EP/mini-albummet, som er omdrejningspunktet for denne koncert, og i skrivende stund ikke fået lyttet til materialet endnu, så det bliver lidt famlen i blinde, det her. Der er tale om 3 erfarne herrer, to gange Birk, henholdsvis Nevel og Abenth plus Carl-Erik Riestra, der alle har spillet sammen med med et hav af danske kunstnere, som nu går deres egne veje. Målet er, at spille det som de selv synes er “det fede pis”, uden at skæve så meget til genrer – spraglet og catchy.

Special guests: MereEndTre og Superloader

Rust // d. 2/9 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Vi dribler tilbage mod Amager Bio, hvor der er samspilsramt fusionsrock på plakaten, når legendariske Queensrÿche tropper op i en opstilling som bandets gamle forsanger Geoff Tate sikkert er begejstret for. Bandet og Tate har ligget i åben krig i en del år, med sagsanlæg og svinere på kryds og tværs til følge, så man nemt kan miste overblikket, så det gider vi ikke pille mere i.

Bandet var blandt pionererne på prog-metal scenen, da de i slut-80’erne fik smeltet 70’ernes progressive rock og heavy metal elementer sammen til en “ny” lyd. og nu er de altså med ny forsanger!

Amager Bio // d. 2/9 // Kl. 20.00 // 285 kr.

“Københavnske Defecto albumdebuterer med pomp, pragt og en god portion pondus. Stilen er symfonisk metal med progressive rockelementer, der flyder fornemt det meste af vejen, men måske lige mangler de sidste finjusteringer for at være en fuldtræffer”.

Således skrev jeg tilbage i marts måned, da jeg anmeldte Defecto‘s debutalbum Excluded til 4 stjerner, og fredag aften gæster de Templet i Lyngby. Bandet åbnede Copenhell i sommers, lidt af en tillidserklæring fra festivalens side.

Sammen med powermetallen får du moderne, progressiv metal fra The Vision Ablaze. De udsendte sidste år en af årets mest roste danske metalplader med Youtopia, jeg var dog selv en lille smule nærig med stjernerne overfor den moderne prog-metal (personlig smag, måske?), men det blev dog alligevel til 4 af de store:

“The Vision Ablaze har både visioner og store ambitioner for deres progressive metal på debut-albummet, Youtopia. De kan skrive fængende melodier, spiller med stor autoritet og har noget på hjertet, og er tæt på at ramme de højere luftlag”.

Templet // d. 2/9 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Og nu vi er ved metallen, så kan vi jo lige så godt forsætte med den lørdag, hvor der er to tunge og fede tilbud til folk med hår et eller andet sted på kroppen.Vi lægger ud med grumme gratis glæder i Byhaven, hvor to danske bands fra undergrunden graver sig op. Du får ORM, som vi oplevede på Roskilde Rising i sommers, en koncert der måske blev lidt bremset i sin mørke færd på grund af klamt solskin og den der butt ugly pyramide scene de var placeret på. 4 stjerner blev det til:

“Jeg er overbevist om, at ORM havde været en meget mere intens og overrumplende oplevelse, hvis de kun havde max en halv time til at spille med musklerne, for muskler er der egentlig nok af i bandets foruroligende, bistre og nådesløse musik”.

Med sig har de Afsky, som er et af de der bands jeg har set vise sit grimme ansigt hist og her, men ikke haft tid til at dykke ned i endnu. Men bandnavnet signalerer da ikke ligefrem softice og sommerkjoler.

Byhaven // d. 3/9 // Kl. 18.30 // Gratis

Vi lukker ugens udvalgte omgang med en metal branchedag på Stengade, hvor MetalDanmark for andet år i træk afholder branchedag, hvor en række udvalgte bands i løbet af aftenen kan komme hinanden og publikum lidt ved og få gode råd, tips og tricks og bare fyre den af på scenen.

Line uppet er lidt af et GFR-Danish Metal Greatest, faktisk er det kun de danske Wacken Open Air Metal Battle vindere Sunless Dawn som vi ikke rigtig har fået skrevet så meget om, ellers bugner det med materiale i arkivet. Så vi gør det lige lidt kort, så det ikke bliver en hel roman.

Du får også The Vision Ablaze, dem har vi nævnt længere oppe i indlægget, så den var nemt klaret! Scroll! Så er der Black Swamp Water fra Silkeborg, der som navnet måske antyder er inde og flirte med det sumpede i deres heavy rock, men på deres debutalbum, som jeg netop har sendt 4 stjerner, efter når de også helt til LA og omkring noget mere sleazy og beskidt rock ‘n roll. Det spænder lidt bredt, men det hele er meget kompetent og ganske troværdigt udført, så man tilgiver at den røde tråd mudrer lidt til i løbet af et helt album.

Og så er der seriøst double døøøi impact fra Aarhus, i form af BÆST og LIVLØS, som jeg har sendt henholdsvis 4 og 5 stjerner efter for EP’er i løbet af de seneste par måneder. De har en række fællestræk, blandt andet at de deler forsanger, medmindre der er to Simon Olsen’er der står i front for hver deres Aarhus metalband? Så har de også begge en… Escobar vibe? Som i, uden fordomme (vi elsker Escobar), “de ligner nogen der kommer på Escobar” og lyder som bands der kunne blive spillet der. Nå, ja, og så giver de den fuld smadder.

LIVLØS’ “slås og bolle musik” havde jeg selv fornøjelsen af på UHØRT, hvor de var ved at splitte festivalens mindste scene ad:

“Egentlig godt at der ikke var så mange til stede på min størrelse, så havde det nok virket som, hvis man forsøgte at proppe en hel, levende bryggerhest ned i åbningen på en standart kødhakker. “Er I klar til til at få fucking røvfuld” lød det på et tidspunkt fra scenen, det var vi og det havde vi allerede fået under den ganske vanvittige og højeksplosive første halvdel af koncerten, hvor især nummeret “Decay” var ved at få loftet til at lette på Sort Scene”.

Som om det ikke var nok, så lukker Hatesphere lige aftenen af – så er der natmad!

Spillestedet Stengade // d. 3/9 // Kl. 17.00 // 100 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleGaia – I Thought I Had Left This World – 31/8 – 2016
Next articlePastiche: It Feels Like (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.