Home Seneste August 2016 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 32

Udvalgte koncerter i København, uge 32

2140
0

I den kommende weekend løber Uhørt Festival med en stor del af koncert-opmærksomheden i hovedstadsområdet, men der er stadig en håndfuld fine tilbud at finde, som ikke foregår på Refshaleøen.

Vi lægger fra land med et enkelt onsdagstilbud, som vi skal til Amager for at kigge nærmere på. Det er til gengæld et af de tungere af slagsen, når Beta forsætter deres Dirty Days of Summer koncertrække med de canadiske veteraner Voivod og de danske ditto Illdisposed.

Voivod er vel aldrig blevet andet end “bare” et stort kultband i metalkredse, men her har de en stor stjerne visse steder. Bandet er dannet tilbage i start 80’erne og har udgivet 13 studiealbums (nummer 14 er på trapperne), hvor de har bevæget sig fra speed metal, over noget mere progressivt til thrash, som de fik blandet sammen til deres egen, særlige lyd.

Illdisposed har efterhånden huseret i så mange år, at man har svært ved at huske at de ikke har været her – men de har altså “kun” lige kunnet fejre sølvbryllup. Gennem det kvarte århundrede de har leveret fee’ døø har de udsendt mindst 2 skelsættende albums indenfor dansk dødsmetal, There’s Something Rotten… In the State of Denmark og 1-800 Vindication, men de er blevet ved med at udsende solide plader i en jævn strøm, hvorfra det nyeste, Grey Sky Over Black Town fra tidligere i år fik fine anmeldelser. Live er der også stadig krummer i bandet, det var der i hvert fald da Jonas fangede dem tilbage i 2013.

Beta // d. 10/8 // Kl. 18.00 // 170/200 kr. (OBS: DER ER NU UDSOLGT)

Torsdag skal vi først et smut til Valby, hvor Spirits og 3 support navne kigger forbi Underwerket. Spirits er fra Boston og gør sig i hurtig og melodisk hardcore, et relativt nyt foretagende der kun har eksisteret siden efteråret 2015, men allerede udsendt to 7″er udgivelser og en EP – så fuld fart frem!

Med sig har de svenske Iron, som efter sigende er “Sex positive, queer, vegan straight edge hardcore punk”, tyske Almost Equal der lover “antifascist Veg(etari)an Hardcorepunk from Braunschweig” og endelig danske Afmagt. De spiller hardcore punk og består af medlemmer No Fealty, Iron og nogle ex. Hexis folk.

Underwerket // d. 11/8 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Tilbud nummer to finder vi igen på Amager, og endnu engang er det Beta der lægger lokaler til. Hovednavnet er CJ Ramone, der som navnet antyder har en fortid i The Ramones, hvor han fra 1989 til 1996 styrede bassen – ikke lige peak årene, vel? Nuvel, han har også rodet rundt med andre bands, samt stået på egne ben med indtil videre 3 soloudgivelser. Stilistisk blander han alt fra garage, over punk til 70’er metal.

Med som support er surf-grungerne Havvai og Kolding punk-piraterne Skullclub:

“Paroler, budskaber og holdninger råbes ud med punk-rocket attitude, konfronterende vokal og en herlig “bøllet” in-tour-face attitude. Skullclub’s sympati ligger hos den lille mand, samfundets mere skæve eksistenser og udkantsdanmark – fra det mørkeste Jylland til storbyens rendesten og mere snuskede sidegader.

Gamle Ar og Nye Tænder bliver dog heldigvis ikke ren parole-råben, selvom det element bestemt også er tilstede, for kommer man om bag ved de brølende og råbe-med-venlige omkvæd, så får Skullclub faktisk demonstreret både sprogligt overskud og evner til at lege med det. Det hele pakket ind i catchy punk ‘n roll melodier, leveret med en gnist, gejst og smittende energi. OHØJ!”

Således skrev jeg, da vi lavede vores Top 5 over danske favorit albums i 2014, hvor Kolding-piraternes debutalbum, Gamle Ar og Nye Tænder, var blandt mine 5 udvalgte. En regulær anmeldelse af albummet kan læses HER. Desuden har vi fået en lille snak med bandet om musikken, teksterne og andre sørøver-historier, det kan du læse HER.

Beta // d. 11/8 // Kl. 18.00 // 130/150 kr.

To arrangementer byder sig også til fredag, hvor vi lægger ud i Kødbyen. Her disker KB18 (i samarbejde med kollegerne fra rockfreaks.net) op med amerikanske Beach Slang, som gæster vores breddegrader igen efter en udsolgt koncert på Underwerket tilbage i februar måned.

Bandet album debuterede sidst efterår med The Things We Do To People Like Us, der landede på flere hippe mediers best of lister for 2015 – så det er jo nok godt nok, jo! Stilen er storladen punk-rock, og der loves sing-a-long venlige numre, der leveres med masser af energi, uden at intimiteten ryger.

Support: Annonceres senere

KB18 // d. 12/8 // kl. 20.00 // 100/130 kr.

Vi når også lige en tur omkring High Voltage, hvor der er dobbelt op på dansk, engelsksproget rock af den klassiske radiovenlige 90’er klingende slags. Superloader. Dem var jeg ude med 3 stjerner til for deres debut Travel In Time, tilbage i februar måned :

“Albummet ER en form for rejse tilbage til en mere ubekymret tid for rocken, der her, lidt firkantet formuleret, kunne kaldes 90’er rock. Forstået på den måde, at albummets 10 numre gennemstrømmes af en følelse af noget ubekymrethed, rock for rockens skyld, fest og fart og en vis form for eskapisme. Det er ikke nødvendigvis nogen dårlig ting overhovedet, og rock-håndværket er da også bundsolidt”. Læs hele anmeldelsen HER

God 90’er rock finder man også hos LittleFish der efter næsten 20 års ventetid fik færdiggjort og udsendt deres debutalbum, The Gordian Knot, forrige sommer. Vi er i afdelingen for radiovenlig fra dengang undertegnede hørte Tæskeholdet i radioen i stedet for at læse til eksamen, hvilket blandt andet har medført lidt airplay på P4. I min 4 stjernede anmeldelse skrev jeg blandt andet:

“LittleFish kunne nemt være blevet en lidt for poleret omgang middle of the road radiorock, der er små tendenser til det hist og her, men helt overordnet synes jeg bandet klarer balancegangen fornemt. Søen LittleFish svømmer rundt i er godt nok velkendt og måske ikke voldsomt dyb, men hvad gør det hvis man kan skrive sange og ellers bare føle sig fri og svømme rundt som det passer en?”. Læs hele anmeldelsen HER

 High Voltage // d. 12/8 // Kl. 22.00 // 80 kr.
Lørdag har vi fundet et enkelt tilbud frem, det er til gengæld gratis og foregår, naturligvis fristes man ti lat sige, i Byhaven ved Pumpehuset. Her fejre den Berlin baserede britiske musiker Gemma Ray udgivelsen af hendes nye album, The Exodus Suite. Hendes lyd er tidligere blevet sammenlignet med alt fra Nancy Sinatra, over Anna Calvi til PJ Harvey, og hun har varmet op for kapaciteter som Seasick Steve og Nick Cave.
Sidst hun gæstede Danmark var et headliner show på Stengade, sidste år i februar måned. I den forbindelse fangede Jonas hende til en snak, det interview kan læses HER
Support: Charlie Waller
Byhaven // d. 13/8 // Kl. 18.00 // Gratis

Og så var den (forholdsvis) korte omgang overstået!

Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

Previous articleOutdoor Fun: Oysters & Nightingales ★★★★★☆
Next articleHalcyon Hope – Fawn – 11/8 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.