Home Seneste August 2018 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 32-35

Udvalgte koncerter i København, uge 32-35

1929
0
Forever Still

Alright, det er tid til at fyre op for koncertkiggeriet igen, så vi starter med et fugleperspektiv over resten af august.

August er normalt ikke højsæson på spillestederne og det er da heller ikke alle der er oppe i omdrejninger endnu. Der sker dog næsten noget på daglig basis i Byhaven ved Pumpehuset, endda ganske gratis, så hold øje med det, alt er ikke inkluderet her.

Vi lægger dog ud med tre varme dage på Amager, hvor der endnu engang bydes på Dirty Days of Summer, hvor line uppet ser således ud:

Onsdag d. 9: Velvet Volume + Death Alley + Road To Jerusalem
Torsdag d. 10: Firespawn + Baest + Deadnate
Fredag d. 11: We Are The Catalyst + Forever Still + Ethereal Kingdoms

Det vil sige 3 dage med i hvert fald 1 navn pr. dag, som vi tidligere har anmeldt!

Der er sagt og skrevet meget om de tre søstre fra Velvet Volume og den raketfart de har haft på senere år. Det første vi har i arkivet om rocktrioen er dog efterhånden 5 år gammelt, da Jonas fangede dem som opvarmning for ligeledes lokale Captain Casanova på Headquarters i Aarhus. Han syntes det lød lovende, det de havde at byde på i oktober 2013 – det var da ikke helt skudt forbi målet.

Første gang jeg oplevede bandet var knap 2 år senere, da de tog Uhørt med storm, lige inden der for alvor kom fart på med optrædener for Kongehuset, til P6 Beat Rocker og diverse større eller mindre festivaler. Sidste efterår udkom debutpladen så endelig, den anmeldte vi ikke, til gengæld sendte Troels-Henrik en topkarakter efter bandet for deres hjemmebane koncert på Voxhall kort efter.

Baest har, trods det at de spiller grum dødsmetal, en del tilfælles med Velvet Volume. De huserer også i Aarhus, det er gået stærkt siden de begyndte at røre på sig for et par år siden og de har blæst os bagover ved flere lejligheder live. Well, måske mest mig, der oplevede et hattrick med bandet sidste sommer, hvor de først besejrede regnen på Copenhell, væltede Rising på Roskilde et par dage senere og endelig viste, at de ikke behøver en hjemmebane, da de gentog kunststykket på Uhørt i august måned sidste år.

Bandet har udsendt en demo og en EP, og brugt det sidste års tid på, at gøre debutpladen klar. Den lander midt i denne måned, så der er nok en del nyt på sætlisten, når de rammer Beta.

Forever Still har vi de seneste år anmeldt 3 EP’er og et album fra, hvor albummet Tied Down samlede nogle af de her anmeldte EP’er på en enkelt udgivelse. Der er ingen tvivl om at forsanger Maja Shining og band har styr på deres virkemidler, udtrykket og har meget af det der skal til for, at man kan kalde det en komplet pakke. Er du til melodisk metal, med en snert af emo, så går du ikke galt i byen her.

Beta // d. 9.-11/8 // Kl. 19.00 // 175 kr. pr dag, 455 kr. for partout billet
Så napper vi et par nedslag i Byhavens program. Onsdag d. 15/8 står den på metalcore præsenteret af kollegaerne hos Rockfreaks. Du får australske Northlane og Roskilde-bandet Daze of June, der tidligere gik under navnet Archives of Alaska. Jonas sendte dengang 5 stjerner efter deres debut-EP:

“Der er røv i bukserne, for nu at sige det på gammeldags manér. Det er ikke fordi, der er noget nyt og banebrydende i Archives of Alaska’s lyd, men det fungerer som det skal på EP’ens fire numre. Det første, ‘Animal Heart’, fræser direkte ud af starthullerne med pågående råbevokal og riffs, som undervejs afløses af EP’ens måske mest poppede passager, som igen afløses af en hardcore-hakkende brølepassage. Effektivt”.

Byhaven // d. 15/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Dagen efter, torsdag d. 16, er det Killtown Deathfest der står for løjerne i Byhaven. Som en forsmag på deres forlængst udsolgte Killtown Deathfest i Pumpehuset i september præsenteres gratis warm up med Bastard Grave og Ultra Silvam. Senere på aftenen åbnes dørene til Pumpehuset, hvor du kan opleve Coffins og Undergang.

Byhaven/Pumpehuset // d. 16/8 // Kl. 18.30 // Gratis/150 kr. (for koncerten i Pumpehuset)

Og så til noget helt andet. Lørdag d. 18 er der dansk-norsk samarbejde og sammenstød på Spillestedet Stengade. Det danske eksperimenterende instrumental/jazz band SVIN og den norske vokalist/komponist/støjkunstner Maja S. K. Ratkje spiller både en koncert hver og en fællesoptræden, hvor de fremfører et helt nyt projekt.

SVIN har vi anmeldt flere udgivelser fra, deres selvbetitlede album sendte jeg 5 stjerner efter tilbage i 2015, mens det blev til 4 til Missionær i 2016. Troels-Henrik var lidt mere lunken overfor deres nyeste udgivelse i sidste uge.

Spillestedet Stengade // d. 18/8 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.
Samme aften holder støj-punk-grunge rockerne Vokadin releasefest for deres længe ventede album nummer 2 på Loppen. Eller, længe ventet i de kredse som var begejstret for deres første plade, der udkom for efterhånden 5 år siden. My Fix Before Yours var et klassisk, skramlet og utøjlet brøl fra undergrunden, hvor bandet lød som om de var kommet for, at plyndre og hærge med rå toner fra rockhistorien. EP’en fra året før var næsten endnu mere primitiv, på den fede måde.

Nu er der gået 5 år med turneer i ind- og udland, civile adspredelser og overspringshandlinger og en længere periode med stilhed omkring bandet. Den brydes nu, vi har i skrivende stund endnu ikke hørt nogle af de nye numre, så… mere af det samme eller en ny stil?

Loppen // d. 18/8 // Kl. 21.00 // 30 kr.

Vi hopper en uge frem til lørdag d. 25/8, hvor det er Blastbeasts tur til, at overtage Byhaven men noget metal. På programmet er noget af det mest Aarhus død’ske (udover Illdisposed) i form af gode gamle Hatesphere og så et helt nyt band (sådan da), sludge-metaltrioen Dying Hydra.

De tre herrer har tidligere spillet sammen i en hardcore-kvartet under andet navn, men Dying Hydra er en ny start og de kom rigtig stærkt fra land med en debut-EP der udkom inden sommerferien:

“Bandet kommer helt forrygende fra land med EP’ens bedste nummer “Mother Reptile”. Det er kort og godt et pisse fedt nummer. Der lægges lidt afventende ud, bygges op, intensiteten stiger og så viser hydraen hvad den er lavet af med et tungt vuggende og huggende drive, flosset og grum vokal og et tuuuung mudderskred af grumset metal, der river alt med sig. For satan der er godt med smæk på her, ikke mindst på trommerne, men det bliver aldrig for buldrende eller overdøver den fængende melodi”.

Byhaven // d. 25/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Vi lukker og slukker den her omgang med 3 hurtige tilbud onsdag d. 29/8, hvor du kan opleve indiebandet Blonde Redhead i Lille Vega, kun knap 2 måneder efter de spillede på Roskilde Festival. På Beta bliver det lidt tungere med Entombed A.D. øverst på plakaten, mens lokale Rising varmer op. De er forresten snart klar med nyt igen, når opfølgeren til Oceans Into Their Graves lander engang til efteråret.
I Byhaven er der dobbelt op på dansk med popbandet De Lyse Timer og redaktionsfavoritten Marc Facchini.

Hans 2 første sprogligt og fortællemæssig sprudlende plader, Vidunderlige drømme (2015) og Mørk Mandala (2016) sendte jeg 5 begejstrede stjerner efter og roste til skyerne for netop sproget og de skiftevis små og store, nære og eksistentielle fortællinger lyrikken bruges til at få ud. Den nyeste plade, den mere umiddelbart afdæmpede Himmelmekanik tildelte jeg søreme også 5 stjerner, da den udkom tidligere i år.

MEN, han formåede sandelig også at gøre det hele levende og meget nærværende live, da han med fuldt band gav releasekoncert for Mørk MandalaJazzhouse tilbage i oktober måned 2016. Bandet var blændende og det var frontmanden også:

“Han viste sig som en nærmest fuldendt showmand der både var morsom, barok, medlevende, intens, afslappet, oven på, tæt på, intim og tryllebindende, på sådan en lidt uforudsigelig, men alligevel tryg måde. Og enormt velsyngende, ikke mindst”.

Tilbage i februar måned sidste år, oplevede jeg ham så i et noget andet setup i intime rammer, i Karens Minde Kulturhus, sammen med violinisten Maria Jagd. Det var mindst lige så godt som bandsetuppet.

Byhaven // d. 29/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Forever Still

Previous articleSpells: Spells (EP) ★★★★☆☆
Next articlePremiere: Ny video fra Felines

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.