Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 31

Udvalgte koncerter i København, uge 31

2024
0
Ruined, 2015

Nå, tilbage i sadlen, ud over stepperne og se hvad der byder sig til af frække koncerttilbud, derude i virkeligheden. August er, traditionen tro, ikke højsæson på spillestederne, men der er nu stadig fine sager at finde.

Vi lægger ud med to onsdags-tilbud og hvorfor ikke komme fra land med en følelse af here we go again? For i Store Vega kan du nemlig opleve selveste Whitesnake, der med garanti spiller megahittet “Here I Go Again”, måske endda i 1987 udgaven, for David Coverdale og sikkert ikke original besætning er nemlig på greatest hits tour.

Coverdale havde en overgang ry for, at være indhaver af en af rockens helt store stemmer, og har blandt andet også været en tur omkring Deep Purple. Det er alt sammen ved at være nogle år siden, også siden Whitesnake blev dannet i 1978 (hvilket gør bandet et år ældre end undertegnede, det vil sige: gammelt!), men mon ikke det er lige meget når først musikken spiller og der skal skråles med?

Store Vega // d. 3/8 // Kl. 20.30 // 570 kr. (really??)

Nå, videre til noget helt andet og meget mere gratis, nemlig et af de mange arrangementer der kan nydes kvit og frit sommeren over i Byhaven ved Pumpehuset. Denne midt-uge aften står i det folk’edes tegn med to danske repræsentanter indenfor genren. Du får Rainbrother, der er Bjarke Bendtsen (tidligere The Migrants) nye projekt, hvor han sammen med en gruppe musikere blander afrikanske toner, Pink Floyd og Ennio Morricone. Efter sigende.

Du får også North Fall, som vi har anmeldt to gange tidligere her på siden. Først var Jonas ude med 4 stjerner tilbage i januar 2014 for det minimalistiske mini-album Outside It’s Growing Light, indspillet af bagmanden Anders Belling i en etværelseslejlighed på Nørrebro.

Lejligheden var stadig settingen lidt over to år senere, da Troels-Henrik tilbage i april måned var ude med hele 5 stjerner for den velarrangerede og velkomponerede opfølger Tie The Ends Tying Me:

“Der er tale om både akustisk guitar og toppet elguitar med luftige gains, trommer, lap steel, bas (måske endda kontrabas?) og the odd synth / melodica. Det bliver aldrig for meget eller for lidt, men er yderst velkomponeret”. Læs hele anmeldelsen HER

Byhaven // d. 3/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Så dribler vi lige en tur længere ud af byen, retning nordvest, hvor vi torsdag aften skal et smut forbi Ungdomshuset. Så har de fleste nok regnet ud, at vi har bevæget os lidt væk fra folk’en? Der er hardcore på plakaten, på Dortheavej, hvor du får New Yorker udgaven serveret af Busted Outlook, men der er søreme også plads til dobbelt op af den danske slags. Endda fra to navne som vi tidligere har anmeldt!

Ruined oplevede vi på Rising Scenen på Roskilde Festival 2015, hvor de trådte til i stedet for svenske Beyond Pink, der måtte springe fra. Hardcore og dens afarter i solskin KAN fungere, som Piss Vortex beviste dagen inden, men den vilde koncert havde vi måske i lidt for klar erindring, i hvert fald blev vi ikke blæst helt så meget bagover af ellers hoppende og energiske Ruined.

Torment har både Jonas og jeg været ude med roser til, faktisk 2 x 5 stjerner. Først anmeldte jeg deres harske og primitive demo tilbage i marts 2014, hvor jeg faldt for det meget upolerede og kantede udtryk. Og opfordrede til at tage med dem til bisse-bal med grum grimasse og spændt hjelm.

Jonas havde fingrene i bandets EP Fear Of Missing Out sidste efterår:

“Torment formår over de 15 minutter, EP’en varer, både at smadre ret så solidt igennem, og samtidig gøre det med relativt god variation. Fear of Missing Out er kort fortalt en ganske vellykket hardcore-EP, der leverer soundtrack til både slam-dance og kapitalismekritisk brølen med. I forhold til bandets første EP/Demo som Ken anmeldte sidste år, så har lyden fået et løft – Patrick Fragtrup har mixet og masteret. Det fjerner dog ikke det upolerede og rå indtryk (på den absolut gode måde) som Torment leverer…”. Læs resten af anmeldelsen HER

Ungdomshuset // d. 4/8 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Og så er det ellers tilbage mod Vesterbro og Vega i en fart, i dette tilfælde Lille Vega, hvis du altså er til amerikansk stenerrock? Red Fang kigger nemlig forbi med deres støvede og stenede tungrock, den slags hvor man gerne må have en skovmandsskjorte på og work hard for the money.

Jeg oplevede (sammen med resten af redaktionen) bandet live på Roskilde Festival 2013, hvilket åbenbart var deres live-debut på dansk grund, der kan man bare se, da de indtog det hedengangne Odeon telt. Det gik måske ikke ligefrem efter planen, da koncerten blev skæmmet af en strømafbrydelse på 20-25 minutter, som i min optik ødelagde al momentum. Sidste år spillede de på Copenhell, da så jeg dem ikke, men kan sgu ikke lige huske hvorfor?

Med som opvarming har de topliderlige Förtress, hvis hårdrock vi har anmeldt både på EP, live på Roskilde Festival 2014, på Radar i Aarhus tidligere i år og muligvis andre steder, som er blevet forlagt i arkivet?

Lille Vega // d. 4/8 // Kl. 21.00 // 250/280 kr.

Fredag lægger vi ud på High Voltage, hvor der er…. rock!

St. Prostitute udsendte deres debutalbum, Glorified, tilbage i august måend sidste år, i min 4-stjernede anmeldelse skrev jeg blandt andet:

“… når vi får Glorified kogt lidt ind til benet, så er der faktisk rigtig meget godt at komme efter i afdelingen for fræsende RAWK. Med hjertet på rette sted galoperer St. Prostitute ud over stepper der syntes tyndslidte fra genrens storhedstid op gennem 80’erne og ind i 90’erne, men det sympatiske band går til opgaven med smittende iver og nærmest en naiv tro på, at bare man spiller røven ud af bukserne, så gør det ikke noget det hele er hørt før”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Nitroville (UK) + Junkyard Drive

High Voltage // d. 5/8 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Og så kan du ellers få en ordentlig en over skinnebenet, når pladeselskabet Indisciplinarian indtager Byhaven ved Pumpehuset med 3 af selskabets bands  – gratis ørepine til alle!

Piss Vortex fik publikum til at kortslutte i sjælden set grad, da de væltede Rising Scenen på Roskilde Festival sidste år – det var den koncert, hvor der var en, der crowdsurfede siddende i en indkøbsvogn. Bandet fik vi os også en hurtig og kaotisk snak med på festivalen, lige efter de havde hærget Rådhuset i Dream City. 5 stjerner var jeg ude med til deres heftige debutalbum året før, ligesom det var det samme antal stjerner der prydede anmeldelsen af grindcore-gutternes EP Future Cancer, der udkom tilbage i april måned i år.

Men der er mere på menuen, nemlig de kødfascinerede instrumentale støj-rockere Fossils, som vi har anmeldt en del gange i forskellige sammenhænge. Først rev de Thomas rundt og blæste ham bagover med albummet Flesh Hammer i begyndelsen af 2014, et album de fulgte op med mini-albummet The Meating, hvor en række gæster lagde vokal på duoens ellers instrumentale udskejelser – den var Jonas lidt lunken overfor sidst forår. Nu er de aktuelle med live-EP’en Altered Straks, som jeg selv tildelte 3 stjerner tidligere på ugen.

I næste uge anmelder jeg debut-EP’en fra sidste navn du kan opleve i Byhaven, No Light, det vil sige den er faktisk klar i systemet, men dommen må I lige vente på. Tease tease. Vi befinder os i afdelingen for klassisk alternativ rock, hvor der er plads til både støj og melodi.

Byhaven // d. 5/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Vi lukker og slukker med 2 tilbud lørdag og lægger ud på High Voltage, der igen står i rockens tegn, eller rock og rock, aftenens 2 bands er faktisk en den lidt tungere ende i forhold til hvad High Voltage som regel lægger scene til. Du får metalcore fra Among Wolves og tung groove metal fra Getaway.

High Voltage // d. 6/8 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Og vi slutter med et brag på Amager, hvor Beta er klar til at blive rystet på dag 2 af Dirty Days of Summer (startskuddet lyder fredag med Defeater + support), 3 danske bands bydes der på. Du får en arrig omgang fra black-djent’erne Cabal, der havde onde hensigter på deres debut-EP Purge. Er du mere til punk, så lokkes der med ægte Ungdomshus-punk, når Halshug fræser ud af starthullerne. Lidt af et ridt de har været på med international pladekontrakt og udgivelse af deres dansksprogede udgydelser på Blodets Bånd, og en koncert på sidste års Copenhell, hvor de led lidt under, at sættet skulle strækkes til en halv time. Men fandeme godt gået ellers!

Endelig er det tid til at gå bersærk til tonerne fra… Bersærk. Selv kalder de deres stil hedensk stoner-rock, hvor elementer fra nordisk mytologi indgår i teksterne sideløbende med en kritik af tingenes og samfundets tilstand. Og så brøle/råbe/synges der på dansk. Resultatet kunne godt være lidt mere elegant udført, til gengæld lever, ånder og fnyser det i kraft af sin enorme energi og det ret originale udtryk. Noget vi har været ret begejstret for på deres 2 udgivelser EP’en Trældom og albummet Mulm, der begge har modtaget 5 stjerner i vores anmeldelser.

Live har vi syltet bandet lidt, desværre, for det viste sig at vi er gået glip af noget, dømt ud fra deres koncerter på Copenhell og Roskilde Festival tidligere på sommeren. Jeg overværede begge, hvor jeg med 5 stjerner mod 4 bedømte deres Copenhell optræden som værende lidt bedre. Marginaler, på Rising Scenen skulle de lige spille publikum varmt, og havde tiden til det, mens Copenhell koncerten var en 30 minutters intens spurt foran et hengivent og medlevende publikum.

Vi fangede bandet til et lettere kaotisk interview umiddelbart efter koncerten på Rising Scenen, et interview der flere gange var ved at stikke af (og gjorde det, men de værste unoder er blevet bortcensureret, hehe). Det kan læses HER

Beta // d. 6/8 // Kl. 18.00 // 125/150 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jonas Strandholdt Bach/GFR, Ruined/Roskilde Rising 2015

Previous articleFossils: Altered Steaks (live-EP) ★★★☆☆☆
Next articleKatinka – Idioter – 4/8 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.