Home Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 19

Udvalgte koncerter i København, uge 19

1795
0

Og endnu en tur rundt i koncert-manegen, yiipee! Nordic Noise Festival kunne allerede for et par uger siden melde om godt billetsalg, så vi regner med den bliver udsolgt og tillader os at undlade den her. Men hvad har vi så?

Jo, torsdag har vi to fine tilbud indenfor dansk rock, en af nyere fremstillelsesdato og en med en tilsyneladende uendelig udløbsdato. I Pumpehuset finder vi Dør Nr. 13, der ikke blot kan bryste sig af at være Karrierekanon vinder og en Roskilde booking til sommer, men også har fået fine anmeldelser for deres seneste udgivelse, Krigere uden Våben.

4 stjerner blev det til da Jonas anmeldte EP’en Krigere Uden Våben for ganske nylig:

“Den første EP virkede som en kreativ, neo-psykedelisk legeplads, mens Krigere uden våben her næsten to et halvt år efter, virker mere afrundet, mindre psychet – men dog stadig ganske alsidig. Og fængende nok til at Dør Nr. 13 vandt sidste års udgave af Karrierekanonen, blandt andet godt hjulpet på vej af ‘E45’, en energisk og oprørsk rockbasker, der har fået en del radiospilletid”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Pumpehuset // d. 11/5 // Kl. 20.00 // 140 kr.

Så skal vi på Stengade, og her fejrer President Fetch nemlig 30 års jubilæum, og døbt udfra deres optræden på sidste års Gutter Island Garage Rock Festival og den split LP de udsendte et par måneder inden, så er de still going strong.

Koncerten var højenergisk og stank langt væk af ægte rock ‘n roll, ligesom på nævnte split-udgivelse (som de delte med Hjortene). I min 5-stjernede anmeldelse af splitten skrev jeg blandt andet:

“Det er punket, det er rocket, det er tungt og det er forbandet medrivende, på sådan en lidt primal og urinstinkt-aktiverende måde. “Like Alcohol” glider ubesværet ned, selvom det kradser og brænder, mens man får lyst til at smide noget tøj og bare gi’ fanden i det hele. Kan man danse til det? Ja”.

Support: Black Magic Six (SF)

Stengade // d. 11/5 // kl. 20.00 // 100 kr.
Fredag lægger vi ud med en tur i Templet i Lyngby, der har fine gæster fra Aarhus, nemlig Sonja Hald. Dem har vi anmeldte live af to omgange, begge gange til 5 stjerner. Første gang var det Jonas der oplevede den dansksprogede gruppe, da de optrådte “med venner” på Radar i april sidste år.

Troels-Henrik fangede dem på Voxhall tilbage i februar i år, og skrev blandt andet om den over to timer lange og velspillede koncert:

“Man kan sige meget kritisk om bands, der vælger at sætte banjoen i front i lydbilledet, men Sonja Hald har en særlig evne til ikke at fortabe sig i effekter og speciel instrumentering, men rent faktisk at få instrumenterne til at give mening”.

Templet // d. 12/5 // Kl. 20.00 // 110 kr.

Så skal vi forbi Stengade, hvor der er lagt op til et ordentlig BRAG fredag aften, med hele tre hårdtslående bands på plakaten. Hovednavnet er nok albumaktuelle, italienske Zu, der har hærget med alt fra larme-rock, jazzede eksperimenter, metal og core i efterhånden 20 år. Men det er opvarmningsbandsene der kilder ekstra godt.

At aarhusianske OXX skal optræde giver fin mening, hvis man har lyttet til de to udgivelser fra bandet, som vi selv har anmeldt her på siden. Først var Jonas ude med 4 stjerner for Bury the ones we love and burn the rest i 2015. Jeg kvitterede med samme antal stjerner, da jeg fornylig anmeldte opfølgeren The Night and The City, hvor kaotisk hardcore og metalliske flader flyder sammen med mere jazzede eksperimenter og udflugter.

Og så har OXX faktisk spillet live sammen med Zu tidligere, Jonas fangede dem på Radar i Aarhus tilbage i november 2014, hvor han kaldte deres koncert en nærmest kropslig oplevelse. Faktisk har Jonas oplevet dem live flere gange, men søreme om vi ikke også har en liveanmeldelse fra Troels-Henrik i arkivet fra deres When Copenhell Freeze Over koncert i Aarhus sidste år!

Så mangler vi bare Piss Vortex. Der fik publikum til at kortslutte i sjælden set grad, da de væltede Rising Scenen på Roskilde Festival forrige år – det var den koncert, hvor der var en, der crowdsurfede siddende i en indkøbsvogn. Bandet fik vi os også en hurtig og kaotisk snak med på festivalen, lige efter de havde hærget Rådhuset i Dream City. 5 stjerner var jeg ude med til deres heftige debutalbum året før, ligesom det var det samme antal stjerner der prydede anmeldelsen af grindcore-gutternes EP Future Cancer, der udkom tilbage i april måned i sidste år.

Tak for kaffe!

Stengade // d. 12/5 // Kl. 20.00 7/ 100/120 kr.
“Kort og godt er det bare brandgodt sangskriverarbejde og oveni flot udført”, så kort kunne det opsummeres da Jonas i begejstrede vendinger anmeldte Lasse Matthiessens album Wildfires tilbage i 2015.

5 stjerner blev det til for Matthiessens atmosfæriske folk pop/rock, der måske ikke gav et ellers fortjent, bredt gennembrud  herhjemme, til gengæld har han rigtig godt fat i det tyske – så fang ham da lige i Pumpehusets Byhave på fredag, inden det stikker helt af!

Support: Lieb

Pumpehuset // d. 12/5 // Kl. 18.30 // Gratis

Og så lukker vi lige fredagen med en lille teaser, for Santeria, der holder releasefest på KB18 for EP’en Jump The Fence, som Troels-Henrik anmeldte til 4 stjerner i sidste uge:

“Det er musik der er værd at hive frem, hvis man skulle have lyst til en øl i solen, kører i open top sportscar, vove sig på dansegulvet”. Resten, og domme, må vi lige vente på!”

Med sig i Kødbyen har de Vinterbarn, der lader mørket sænke sig i et univers, hvor undergrundsrock møder melankolsk pop af den dystre slags. Det lyder da ikke som sol, sommer og sportsvogn?

Og så får du også lige pop/punk overflyvning af københavnske The Royal Airforce!

Det er da fuld valuta for en billig penge.

KB18 // d. 12/5 // Kl. 20.00 // 40 kr.
Så blev det lørdag, hvor man kan få dobbelt op på moderne, dansk core, når Northern Blues og Hearteater vælter Musikcaféen i Huset-KBH. Jeg har anmeldt begge bands gange her på siden. De unge gutter i Northern Blues albumdebuterede med Spiltmind tidligere i år, energisk post-hardcore med noget på hjertet, men lidt for langt og ensformigt over 11 numre.

Hearteater har jeg anmeldt til 4 stjerner af to omgange, først for deres selvbetitlede EP fra 2015 og senest for deres label-debut EP Mare. Her havde de skruet en smule ned for core-delen fra førstnævnte EP og mere op for den metalliske tyngde.

Alt i alt to talentfulde og lovende “core” navne fra den danske scene, som du kan få for ens pris!

Huset-KBH // d. 13/5 // Kl. 20.00 // 80/110 kr.

På Amager er der også tunge toner, på en generelt ret tung lørdag, Her kan Beta byde på svenske Monolord, som blandt andet gæstede Copenhell i 2015. Ikke så meget pis her eller store, bevingede ord, det her er bare tungt.

Support: Drukner

Beta // d. 13/5 // Kl. 21.00 // 125/150 kr.

“Rising prøvede at tage tyren ved hornene, slap helskindet fra det, og blev egentlig kun bremset af ting der var udenfor deres kontrol. Dog fornemmer man, at det er et band, eller en inkarnation af bandet, som kun lige er begyndt og har rum og mulighed for at vokse yderligere med tiden”.

Det var de afsluttende ord, da jeg anmeldte deres 4-stjernede koncert på Roskilde Festival sidste sommer, hvor de fik lov til at slås med tidligt spilletidspunkt og et lidt festivalramt sidstedagspublikum.

Lørdag er rammerne nok mere optimale, når Rising gæster Stengade. Der har jeg aldrig oplevet gruppen, der sidste år udsendte albummet Oceans Into Their Graves, første album med nyt line up og en ny, opdateret lyd for gruppen. Til gengæld oplevede jeg dem give en forsmag på den mindre sludgede og mere klassisk heavy orienterede stil, da de spillede i Templet i Lyngby, i december 2015.

Seneste var Jonas også ude med 4 stjerner, da de indtog Radar i oktober måned sidste år, sammen med Slægt og Baest.

Denne gang har de en mere rocket opvarmning i form af Redwolves, som sendt mig i rock-kramper og fik mig til at smide tøjet i begyndelsen af sidste år. Faktisk var der så meget fut i fejemøget og smittende energi, at EP’en holdt dampen oppe det meste af året og endte på listen over mine favorit udgivelser i 2016.

Stengade // d. 13/5 // Kl. 20.00 // 100/125 kr.
MEEEEEN, vi har da også lige en festival, der strækker sig fra torsdag til og med lørdag, nemlig Dark Mental FestivalUnderwerket i Valby. Her har vi anmeldt så meget af line uppet, at vi bare lige lukker ugen ned med en omgang rapid fire. Du kan blandt andet opleve:

LIVLØS, Caro, A Horrible Death To A Horrible Man, Encyrcle, Impalers, Barricade og Pecotra.

Underwerket // d. 11-13/5 // 130 kr. pr. dag eller partout 380 kr. (spar en 10er!)

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Hasan Jensen / Homage Photography, Rising

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.