Home Koncert omtaler & artikler April 2017 - Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 18

Udvalgte koncerter i København, uge 18

1404
0

Vi har rundt første maj, og hvis festivalsæsonen ikke allerede er skudt i gang, så sker det vel NU. Spot Festival i Aarhus fylder traditionen tro meget, hvilket også gør, at rigtig mange af den størrelse og type bands vi normalt har i kikkerten er i den jyske hovedstad. Men…

Vi har da lidt tilbage, blandt andet Rovdrift som du kan opleve i Huset-KBH torsdag aften. Anledningen er udgivelsen af EP’en Troløs, som Jonas anmeldte til topkarakter tidligere på ugen. Ja, 6 stjerner blev det til for en omgang dansksproget folk-rock med elementer af sømandspunk og traditionel visesang:

“Musikalsk er der plads til både huggende guitar, velplacerede blæsere og kor, mens Bjørnlunds levering er nærmest højstemt og med klar diktion. Undervejs skifter den til det mere snerrende ind i mellem, og der er hele tiden en melankolsk tone. Det giver det et lidt teatralsk skær, men på den absolut gode måde”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Og det er gratis!

Huset-KBH // d. 4/5 // Kl. 20.00 // Gratis 

Den kære Jonas (eller, det dumme svin) er også fedtet ind i vores anmeldelse af den kommende plade fra Sons Of Death Valley, der fejrer og markerer udgivelsen af denne på High Voltage fredag aften.

Jeg anmeldte selv forgængeren, hvor jeg var knap så gavmild og landede på 3 lidt forbeholdne stjerner for albummet Day Of Reckoning. Det var nok især fordi bandets hardcore formel føltes lidt ensformig over et helt album, og at de ikke helt gik planken ud med de country-tendenser de smed ind i et par numre – da havde de ellers fat i noget der pirrede min nysgerrighed.

Den nye plade bærer titlen Fathers of The Free, og tager os via fortællinger fra Joaquin Murieta tilbage til midten af det 19. århundrede med fortællinger om undertrykkelse, frihed og blodhævn! Altså en slags konceptalbum?

Det er forresten også gratis!

High Voltage // d. 5/5 // Kl. 21.00 // Gratis
Støjsynth, hvabehar, var det noget? Så er det en tur på Loppen, du skal sætte i kalenderen til fredag aften, hvor de gæstes af amerikanske Splashh. Det er dog den danske opvarmning vi ved mest om her i butikken, den leveres nemlig af Moon Mountain, som vi har omtalt et par gange. Senest var tilbage i september, da vi havde dem som Dagens Track:

“… danske Moon Mountain gør sig indenfor det psykedeliske, ikke syret som sådan, mere lidt skævt, svævende og udenfor skarpt markerede kasser. Da Thomas sendte 4 stjerner efter dem for EP’en White City for næsten to år siden, kaldte han det enkelt, men alligevel detaljerigt og “nærmest en levende organisme”.

Moon Mountain kalder selv deres musik “ond psych pop”, der hænger da også noget lidt foruroligende i luften på deres nye single “Stuck In a Rut”. Et nummer der ikke har travlt, eller kommer tromlende med de store armbevægelser. Det er mere en stille sniger, der langsomt suger en ind i det på overfladen rolige univers. Men noget er lidt.. “off”.

Kvindevokalen er døsig, lidt skæv og stenet, med en antydning af noget snerrende, mens musikken ulmer og vokser – der er noget på færde”.

Lad os da høre nummeret igen.

Loppen // d. 5/5 // Kl. 21.00 // 70 kr.

Så skal vi til tredobbelt “dem har vi  anmeldt tidligere” træf på KB18. Punk/emo/alt-rockerne Halcyon Hope har jeg anmeldt to plader fra, Northern Lights i 2014, hvor udtrykket var mere punket end på opfølgeren, Onward To Fracture Town, der udkom sidste efterår. En rigtig stærk opfølger, som jeg blandt andet skrev således om i en 4-stjernet anmeldelse:

“Emotionel hardrock, bombastisk og svulstig alternativ rock, pop-omkvæd, call/response, enorme armbevægelser og følelserne helt uden på tøjet, jo, Halcyon Hope bevæger sig i et krydsfelt indenfor rocken, som jeg normalt forsøger at undgå, som var det pesten. Det er normalt bare ikke lige min kop te, for påtrængende, for udkrængende og på de fleste punkter alt for meget. Men Halcyon Hope har begået en plade der er god. Virkelig god”.

Vi var mere ovre i det poppede hos Reliks, der udgav et ambitiøst lille værk i form af en EP tilbage i marts måned. Den havde Troels-Henrik fat i og kvitterede med 4 stjerner, hvor han både roste netop ambitionsniveauet og vokalen.
Og så en omgang energisk rock fra Zoo Me Now, som jeg har har tildelt 4 stjerner for 2 EP’er her på siden.

Først var der One Day, der blandt andet fik følgende ord med på vejen:

“Godt og velsmurt lyder det sgu’, det de 5 gutter i bandet får leveret over 3 numre, der alle afvikles tempofyldt, med varierende grader af fart og drive. Hele anmeldelsen kan læses HER

De fulgte op med EP nummer 2, High On Speed, hvor udtrykket var blevet yderligere fintunet:

“Generelt synes jeg, at man fornemmer en udvikling, nogen ville måske kalde det modning, i sangskrivningen. Ikke at numrene fra One Day var dårlige på nogen måde, men det er som om det hele lige flyder endnu bedre og mere elegant på den 5 numre lange High On Speed. Desuden er der skruet lidt op for hardrocken, og lidt ned for “festen”, hvilket falder lidt bedre i tråd med min personlige smag, end det var tilfældet med de fleste numre på forrige EP”. Resten af den anmeldelse kan læses HER

KB18 // d. 5/5 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Og så var der det der med festivalsæson, så vi skal da også lige have en 2-dags en af slagsen, der løber over fredag og lørdag. I Vega er der nemlig dømt tunge tæv for sparepengene, når Colossal Booking lokker med anden udgave af A Colossal Weekend.

Fredagen byder på navne som Mutiny On The Bounty, Toundra, Tvivler, Redwood Hill og deafheaven.

Deafheaven bragede igennem undergrunden og helt op i mainstreamen med deres forrige album Sunbather, der med stort held og cross over appeal blande elementer fra blandt andet black metal, prog-rock, klassisk rock, shoegazer, post-punk og rock og en del andet. Jeg var selv ret begejstret for albummet de første par uger, men så blev jeg underligt træt af bandets genre mash up, der i mine ører mangler et eller andet… måske noget der lyder som ægte følelser og ikke en lidt manipulerende og kalkuleret musikalsk cocktail, der følger en nøje planlagt opskrift? Men uinteressant synes jeg ikke det er.

Bandets opfølger til succesen, New Bermuda, fangede mig slet ikke i samme grad, men live fyrer de den tilsyneladende godt af, i hvert fald var det tilfældet da Jonas fangede dem på Voxhall i Aarhus tilbage i 2014.

Du får også mægtige Redwood Hill, der åbenbart kunne lokkes ud af studiemørket og til Vesterbro. Deres hypnotiserende post-hardcore/metal har jeg/vi rost til skyerne af flere omgang her på siden, både på album og i særdeleshed live hvor vi har oplevet dem forføre og trække os ned i mørket en 4-5 gange. Da jeg så dem på Templet i Lyngby, tilbage i december måned, opsummerede jeg på følgende vis:

“I min optik har Redwood Hill stort set hele pakken, hvis man er til deres introverte, men på sin egen måde flammende og udfarende, post-metal (eller hvad pokker de nu spiller?). De har sangene, de har det visuelle flair, de har deres egen lyd, de her en uforlignelig timing hvormed det hele eksekveres og så er der bare en, for mig, helt uimodståelig kraft i musikken – der suger mig ind om et nådesløst sort hul”.

Sidst jeg så dem var på Copenhell sidste sommer, hvor deres aftenkoncert på Pandæmonium desværre blev forkortet på grund af tekniske vanskeligheder (og en lige lovlig stram tidsplan vil jeg lige tilføje. Stop nazi tidsplaner!). Hvis du ikke allerede har set dem, så gør det, det er som at blive suget ind i et sort hul. I hvert fald et musikalsk et af slagsen.

Vega // d. 5/5 // Kl. 18.00 // 350 kr. pr dag, 550 kr. for partout billet
Lørdag har jeg tænkt mig, at starte med en vodka menu på Trabibar og derefter slingre mod Vega, hvor A Colossal Weekend dag 2 afvikles. Ikke for at anmelde, næh, for at drikke mig ned og tage slørede mobilfotos til vores Instagram!

Det kunne være billeder af kunstnere som Alcest, Sumac, Speaker Bite Me (!) eller Agent Fresco. Sidstnævnte anmeldte jeg pladen Destrier fra for knap 2 år siden, hvor ambitioner og musikalske udflugter resulterede i en overrumplende og lidt udmagrende omgang. Jeg indledte den 4-stjernede anmeldelse således:

“Islandske Agent Fresco beskrives som et band, der skal opleves på et par skridts afstand, så man får hele billedet med. Det kunne der være noget om. Deres 3. album, Destrier, er et ambitiøst opus på 14 numre, hvor musikken er evigt skiftende, svær at genrebestemme, momentvis voldsomt betagende, men i sidste ende også lidt for meget af det gode”.

Det skal nok blive voldsomt ovenpå den der vodka menu!

Vega // d. 6/5 // Kl. 18.00 // 350 kr. pr dag, 550 kr. for partout billet

Hvis det ikke er metal nok, eller for dyrt, så er der som end også metal i Pumpehuset lørdag aften. Af den sorte og onde slags! Hovednavnet et er duoen Bölzer, der spiller tidstypisk black/death til folk der også kan lide melodier.

Opvarmningen leveres af rutinerede Denial of God, der har eksisteret siden 1991, så der er da noget erfaring at trække på. I den anden ende af skalaen finder vi et af de nyere navne på den danske black metal scene, nemlig Serpents Lair.

Pumpehuset // d. 6/5 // Kl. 20.00 // 180 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen/GFR, Redwood Hill, Copenhell ’16

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.