Home Artikler April 2017 - Fokus Udvalgte koncerter i København, uge 17

Udvalgte koncerter i København, uge 17

1595
0

VI buldrer videre igennem det uforudsigelige forår, hvor tilbuddene på spillestederne er cirka lige så… “varierede” som vejret. Det var vist indledende snak nok, lad os kigge på ugens udvalgte koncerttilbud.

Vi lægger ud med et enkelt onsdagsarrangement, der er nemlig Audition Days i Huset-KBH, hvor 3 danske upcoming navne er på plakaten. Det eneste jeg selv har smagt lidt på, er The Oceans, der spiller en slags opdateret brit pop, eller storbydrømmende rock med masser af brusende guitar, som man kunne høre på nummeret “So Long”. Det var Dagens Track her på siden for en måneds tid siden, bandet udgiver efter planen kun singler, der udsendes drypvis i løbet af året.

De øvrige to navne er Spine Of Man, der er inspireret af både de amerikanske landeveje og britiske rockklubber fra 80’erne. Fra Fleetwood Mac over The War On Drugs til Roxy Music og The Smiths. A Man From Jupiter holder sig til danske 90’er og 00’er navne som Mew, Kashmir og Carpark North, når de spiller synth-pop/rock.

Huset-KBH // d. 26/4 // Kl. 20.00 // Gratis

Så bevæger vi os videre til torsdag, hvor der er hele tre ting at vælge imellem i denne uge. Lad os begynde i Amager Bio, der har besøg af en såkaldt supergruppe fra Norge.

Det er jo et lidt udvandet ord, men Arcturus har nu alligevel et lovende cv, med tidligere medlemmer af bands som Ulver og Mayhem, og har eksisteret og udsendt plader af flere omgange siden 1991. Med fra dengang er kun trommeslager Hellhammer og guitarist Steinar Sverd Johnsen, mens bassist Skoll og guitarist Knut Magne Valle har været med siden 1995. Nyeste medlem er vokalist ICS Vortex, der kom med to år før bandet gik i opløsning første gang i 2005.

Hvis symfonisk black heavy metal ikke er nok til, at lokke dig til Amager, så er opvarmningen dansk og varetages af semi-hypede IOTUNN.

Amager Bio // d. 27/4 // Kl. 19.00 // 250 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=ItwhbW7MUS8

Mere metal finder du i Pumpehuset, hvor der er besøg fra en anden nordisk nabo, nemlig Sverige. Vi skal til Umeå, hvor vi finder INVSN, hvor det ikke kun er bandnavnet der ser moderne ud (de har tidligere, blandt andet, heddet Invasionen, det er nok en forkortelse af det?).

Stilen er også “moderne post-punk”. Det er endda “fandenivoldsk post-punk” med ekkoer af britiske kapaciteter som Joy Division og The Cure. Det lyder jo umiddelbart lovende (eller som en narresut), lad os lige lytte lidt… Yes, OK, det er i den lidt poppede ende af spektret, mørkt, men ikke super farligt, lige umiddelbart. Der er kvindevokal med som spredt krydderi, der lige giver lidt ekstra smag.

Support: Swell

Pumpehuset // d. 27/4 // Kl. 20.00 // 190 kr.

Er du ikke rigtig metal-sulten på en torsdag, så kunne turen gå mod Staden, hvor Loppen (NB, flyttet til Stengade, Wolves In The Throne Room + Afsky + ORM spiller på Loppen i stedet for i Den Grå Hal) byder på god, “gammeldags gotisk country musik”. Aha, tell me more, jeg lytter, Loppen, jeg lytter. Gruppen er amerikansk og hedder noget så fint som Those Poor Bastards.

Deres forvrængede, rustne og gustne country lyder da også lidt som et soundtrack til en moderne, gotisk sydstatsgyser, hvor billedesiden er ligedel varm og syret, så det virker som en form for febervildelse i filmform. Måske noget Rob Zombie kunne have instrueret?

Loppen // d. 27/4 // Kl. 20.30 // 70 kr.

Tre er også det magiske nummer fredag, hvor vi lægger ud med Magisk Stat #1KB18, hvor der er hele 3 bands på plakakten. Magisk Stat er et nyt online magasin for undergrundsmusik, så… ven, fjende eller kollega?! Hva?! Nuvel, vi kommer med fred!

Magasinet har til denne aften booket italienske Giobia, der spiller spacerock/dark dreampsych, islandske The Excorcist GBG, der lever dark discopsych og endelig har vi lokale Måneskjold, der spacer ud og sejler ind i solen!

KB18 // d. 28/4 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Spillestedet Stengade er der ligeledes tre bands klar fredag aften, hvor britiske Esben and The Witch (navngivet efter eventyret Esben og Heksen), der så vidt jeg husker var lidt i vælten for en 5-6 år siden med deres post punk/rock darkwave halløj?

Med sig har de ZRN fra Aarhus, som vi havde som Dagens Track for et par måneder siden med nummeret “Deep End, ““Ambient doom med melankolske lowcore elementer”.

Troels-Henrik sendte  4 af de fede efter sidste navn, Distortion Girls, da han anmeldte albummet Party tilbage i december 2015:

“Lad det være sagt med det samme: Titlen på Distortion Girls’ album, Party, må forstås ironisk. Meget ironisk! Alene numrenes længde (to på omkring 20 minutter, to på ti og så tre ‘letvægtere’ på 3-5 minutter) indikerer, at det ikke er den slags party, man forbinder med radiovenlig musik, pigerne har haft i tankerne.

Der er tale om sfærisk musik som nok ikke overraskende tager sig god tid. Der bygges fine lydflader, hvor dekadent dovent reciterende femme fatale-vokal lægges over – godt pakket ind i effekter på både guitarer og vokal. Det er nok hvad man vil kalde elektronisk musik, selv om der er en ret tydelig guitar hele vejen igennem”.

Spillestedet Stengade // d. 28/4 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.
Endelig kan du smutte på Ideal Bar, hvis der stadig er billetter, i skrivende stund meldes der få tilbage, og tjekke nye og gamle numre fra Aksglæde ud. Jeg var selv meget begejstret for deres ungdommelige og flabet charmerende pop-rock på debut-EP’en sidste år, ligesom de gjorde en god figur på scenen på sidste års Uhørt Festival.

Senest fangede Troels-Henrik dem på Atlas i Aarhus for en lille måned siden og kvitterede med 4 stjerner, han skrev blandt andet:

“der sluttes af med ‘Fantomfølelser’ som nok bare må siges at være et fantastisk godt nummer som på mange måder definerer Aksglæde; godt spillet, godt sunget, ikke helt tåbelig tekst som giver ’mad’ til danskundervisningens analyser og pop-appeal der rækker ud over teenage-årene”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Moody

Ideal Bar // d. 28/4 // Kl. 20.00 // 140/155 kr.
Skal vi lige nappe to hurtige hapsere lørdag? GO, på Beta kan du få din hardcore sult stille med svenske No Omega og er du til rock og rul, så leveres den på High Voltage af Supercharger, der vel efterhånden er lidt af en institution i det danske rockmiljø. BANG, Out…

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Aksglæde, Uhørt Festival 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.