Home Koncert omtaler & artikler April 2017 - Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 16

Udvalgte koncerter i København, uge 16

1933
0

Wow wow wow, ro på, vi er lige kommet fra ferie, ikke (og hjemmesiden ser forhåbentlig ny og crispy ud)? Vi skal lige i gang igen, så ligesom spillestederne rundt omkring, så kører vi ikke på for fuld skrald.

Vi lægger ud med to tilbud onsdag aften ,og hvorfor ikke tage et smut forbi staden som det første, hvor Loppen inviterer til psykedelisk aften. Øver på plakaten finder vi The Lucid Dream, der stammer fra engelske Carlisle, har næsten ti år på bagen, hvor de har udsendt tre plader der rummer alt fra garagerock, støj, kraut og mere lyse toner a la The Beach Boys og The Byrds.

Opvarmningen leveres af aarhusianske Turquoise Sun, som vi havde som Dagens Track med deres nye single “Sleeping” i sidste uge. Et nummer som jeg beskrev som lyden af, at slumre hen foran en flimrende tossekasse, hvor man stadig aner lydene fra skærmen. Jeg var selv ude med 4 stjerner til bandets selvbetitlede EP, hvor jeg skrev, at”bandets lydsammensurium af stenet og groovet sommerpsykedelika, tilsat elektroniske strømninger og let funky vibe, er måske ikke helt formfuldendt endnu”.

Det er knap to år siden, så mon ikke der er sket en del?

Loppen // d. 19/4 // Kl. 20.30 // 60 kr.

Om jeg så vil det eller ej, så er der metalcore i Pumpehuset fra amerikanske Attila. Det er en genre som vi, indrømmet, har det noget svært med her på redaktionen, men derfor skal den da ikke fuldstændig ignoreres af den grund!

Gruppen lover “party metal” og er lige nu aktuelle med deres 6. album, så et eller andet må de jo kunne.

Pumpehuset // d. 19/4 // Kl. 20.00 // 250 kr.
Inden vi når til fredagen, så mellemlander vi lige på Stengade torsdag, hvor der er tre navne klar på scenen. Rue Royal består af ægteparret Brookln (fedt navn!) og Ruth Dekker, der lyder som nogle ægte DIY folk, der spiller et hav af koncerter verden rundt og selv står for det meste. Hvad spiller de så? Jamen folk-pop af en art!

Danske Kristian Harting har vi anmeldt tre gange her på siden, hvor det er blevet til 4 stjerner hver gang, så snittet er da til at regne ud. Først satte han musik til dansksprogede digte på EP’en Glædens Kilde, så bevægede han sig mere over i singer/songwriter drømme-pop grøften på den efterfølgende EP Float, inden verdensmusikken begyndte at blande sig på albummet Summer of Crush.

Endelig har vi soloprojektet Um Gajo é Parvo, som jeg i skrivende stund sidder og lytter til, og efter planen, har publiceret en anmeldelse af, når dette skriv ryger online. Så vi er lidt i ingenmandsland! Vi har med et ret anarkistisk, til tider ganske gakket og ret originalt musikalsk projekt at gøre, der blander alt fra punk, danserytmer, casio keyboards, guitarlarm og fri leg.

Stengade // d. 20/4 // Kl. 20.00 // 100/130 kr.

Fredag er der tre mulige udflugtsmål og skal vi ikke bare starte på Loppen igen? Her holder Freddy and The Phantoms release for deres fjerde album, Decline of the West, hvor de stilistisk forsætter i det støvede blues-rock spor fra deres tidligere plader, hvor af det seneste, Times of Division, fik en rigtig fin modtagelse rundt omkring.

Man fornemmer en ambivalens når man lytter Sorte Fugle’s debutalbum igennem. Det emmer på mange måder af forfald, desillusion, og håbløsheden ved et trøstesløst liv i udkanten, på Falster. Samtidig er det også en kærlighedserklæring til hjemstavnen, der måske nok er udråbt som værende en del af den såkaldte rådne banan, og rummer alle de førnævnte ting, men der er også noget at kæmpe for. Og noget at være stolt over. Det er jo “hjemme”.

Således indledte jeg mine 4-stjernede anmeldelse af Sorte Fugle’s debutalbum tilbage i september måned, fredag aften leverer de opvarmningen på Loppen.

Loppen // d. 21/4 // Kl. 21.00 // 115 kr.
Vi hopper videre til Magstræde, hvor Huset-KBH og Klub Tråd præsenterer nye, hårdtslående toner sammen. NYT LIV er dansksproget hardcore/rock, bestående af folk der tidligere, eller stadig, huserer i grupper som Parasight, As We Fight og Pilgrimz. De udsender debut-LP, indspilet og mikset af Jacob Bredahl, i løbet af i år.

Support: Extended Suicide

Huset-KBH // d. 21/4 // Kl. 20.00 // 50 kr. (kun dørsalg)

Sidste stop fredag er i Pumpehuset, hvor den står på dansk psych og post-punk/shoegaze/drømme-pop. Sidstnævnte er i hvert fald hvad Roskilde Rising aktuelle Fugleflugten cirka lyder som, når man lytter deres singler igennem. Bandet har også en EP ude, den har vi da vist ikke hørt, men vi fanger dem på Rising til sommer.

Red Lama har vi allerede haft en tur igennem møllem, da Stefanie smed 4 stjerner efter deres mood-rockende og psykedeliske album Dreams Are Free for knap et år siden:

“Hele albummet emmer af ’world’ og har både harmonika, organ og titler der skriger Iran, Mali og balkan, og hertil er der tilføjet et skvæt atmosfærisk The Doors inspireret psykedelisk rock, der intensiveres i både tempo og melodisk støj”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Pumpehuset // d. 21/4 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Og som rosinen i pølseenden, krøllen på halen, lyset for enden af tunnellen, ørk, bliv selv  ved, så har vi et enkelt punkt på programmet lørdag, hvor Forbrændingen i Albertslund overlader scenen til fremadstormende Dør Nr 13. Dem finder man søreme også som en del af Roskilde Rising programmet til sommer.

Måske lidt sent, jeg mener, det er næsten to år siden jeg så dem på Uhørt Festival og bandet har både udsendt to EP’er, den ene fra i år og har vundet Karrierekanonen på DR, så måske kunne de godt være hoppet over Rising?

Nuvel, 4 stjerner blev det til (man fornemmer en trend for denne uge) da Jonas anmeldte EP’en Krigere Uden Våben for ganske nylig:

“Den første EP virkede som en kreativ, neo-psykedelisk legeplads, mens Krigere uden våben her næsten to et halvt år efter, virker mere afrundet, mindre psychet – men dog stadig ganske alsidig. Og fængende nok til at Dør Nr. 13 vandt sidste års udgave af Karrierekanonen, blandt andet godt hjulpet på vej af ‘E45’, en energisk og oprørsk rockbasker, der har fået en del radiospilletid”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Forbrændingen // d. 22/4 // Kl. 20.00 // 89/119 kr. (gratis for medlemmer)

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Dør Nr 13 på Uhørt 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.