Home Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 10

Udvalgte koncerter i København, uge 10

1958
0

Marts, marts, hvad har du til os? En blandet landhandel, som så mange andre uger, fristes man til at sige. Og sagde. Let’s roll!

Vi lægger fra land med et enkelt onsdagstilbud, hvor vi skal på Stengade og høre noget psykedelisk rock af forskellig art. GONG! Så er vi i gang, for øverst på plakaten står de franske jazz-space rockere Gong, der er dannet helt tilbage i 1967. Legender indenfor genren, men også et band, der trods min minimale viden på området (jeg har læst mig til det) har levet lidt af en turbulent tilværelse de seneste 50 år.

Retsager, interne slagsmål, roste plader, flere forskellige udgaver af bandet, you name it, Gong’s got it. Og stiftende bandmedlemmer der er døde. Men en eller anden udgave af bandet spiller videre!

Polyfeen er ifølge beskrivelsen af arrangementet på Facebook begivenheden et “fænomen der trandencerer tid, sted og lyd”. Så behøver du ikke vide mere. Endelig har vi Måneskjold, der sidste år udsendte debutpladen Kometen Kommer, et album der lanceringsmæssig virker som om den skal være lidt “hemmelig”. Så, far out, man, den har jeg ikke hørt.

Spillestedet Stengade // d. 8/3 // 180/220 kr.

Vi trucker videre til torsdag, hvor første destination netop er Drive By Truckers der parkerer ved Amager Bio. Det amerikanske band, der blandt andet har været hjemsted for Jason Isbell, er aktuelle med albummet der blot hedder American Band. Et album Jonas var svært begejstret for, da han anmeldte det sidste år:

“American Band er et mørktonet album, og selv om Drive-By Truckers altid har været opmærksomme på det amerikanske samfunds skyggesider og beskrevet dem, så er American Band hele vejen igennem tonet af en sørgmodighed over tingenes tilstand og sammenbidt insisteren på at markere modstand mod den tilstand“. Læs hele anmeldelsen HER

Det er, trods 11 studiealbums, i øvrigt bandets første koncert, nogensinde i Danmark!

Amager Bio // d. 9/3 // Kl. 19.00 // 220 kr.
Loppen har Æter på plakaten, dem har vi vist ikke anmeldt tidligere, i hvert fald er der tale om et andet Æter end det vi har i arkivet. Dette band beskriver blandt andet sig selv således på deres Facebook:

Æter er hillbilly, bluesy og boozy
og udgør lyden af den ørken du ender i, i nat.
Æter vil fremad, derudad, derhenad
og fylder din nat med sansestorm og synthbas
Æter har bongo, mandolino, mojo og adrenalino,
og du vil mærke energien i dine rystende ben.

Det giver mig enten lyst til at høre det, eller putte en gryde på hoved og slå alt hvad jeg kan med en hammer på den.

For lige at toppe det, så varmer Andreas Bengtsen op, under et alias som jeg ikke kan skrive uden at teksten fucker op.

Loppen // d. 9/3 // Kl. 20.30 // 60 kr.

Sanger og sangskriver Robin Proper-Shepard stod engang, en kort overgang, mit hjerte ret nært. Det må have været i midt 00erne, eller lidt før? Det var nok sidste gang jeg oplevede, at stå i en pladeforretning (Badstuerock i Aarhus) og pludselig høre nogle toner strømme ud af højtalerne, som fuldstændig indfangede mig og fik mig til at glemme hvad stod og rodede med.

Nummeret var “Desert Song Nr. 2”, fra Sophias album People Are Like Seasons, hvilket placerer os i 2004! Efterfølgende oplevede jeg Proper-Shepard under Sophia navnet to gange på Voxhall, Den ene gang var ganske fantastisk, den anden gang var han noget humørsyg og brokkede sig blandt andet over, at der var for meget grøn lys på scenen, han havde bedt om gul, DAMMIT.

Humørsygen går igen i musikken, som kan høres live på Stengade torsdag aften. Det ved jeg ikek helt om jeg har lyst til, at opleve live igen, her så mange år senere? Min flirt med Sophia endte et par år senere med Technology Won’t Save Us, så skulle jeg et andet sted hen. Men, åh, hvor var det betagende en kort periode!

Spillestedet Stengade // d. 9/3 // Kl. 20.00 // 140/160 kr.

Skotske Amy MacDonald har jeg som sådan ikke rigtig flirtet med, men de numre hun fik i radioen for nogle år siden, var da ganske behagelige. Hvornår var det egentlig? This Is The Life udkom i…. 2007?! Er det virkelig 10 år siden, at man kunne høre nogle af hendes numre i De Sorte Spejdere?? Flippet.

Nå, fredag aften kigger hun forbi Store Vega, og noget tyder på, at hun ikke er glemt herhjemme, der meldes nemlig om få billetter tilbage.

Support: Newton Faulkner

Store Vega // d. 10/3 // Kl. 19.00 // 280/310 Kr.

Så sidder jeg med en underlig fornemmelse af, at der er nogle spillesteder jeg har glemt at tjekke, for der er ikke så meget noteret for resten af weekenden, med en underligt tom lørdag som største mysterie?

Nuvel, Huset-KBH holder festival fredag og lørdag, i hardcorens brede tegn, under navnet Huset Hardcore. Et koncept spillestedet debuterede sidste år, og nu udvider.

Fredag er programmet rent dansk med Lifesick, Fordærv, Église, DTHRNR og UxDxS. Église udsendte en ret habil debut sidste år, der er nu også tale om nogle ret rutinerede hardcore-rotter kendt fra andre sammenhænge. Jeg har set bandet live en enkelt gang, til et hardcore arrangement på Stengade. UxDxS er på mange måder noget af det mest ekstreme og kompromisløse jeg har anmeldt, og jeg mener kompromisløst. Det gik stærkt på Too Fast For Love, men de toppede den næsten med den rabiesramte #ALTINGVILDERE EP, hvor de splintre alt ad i løbet af 4 numre med en samlet spilletid på omkring de 4 minutter!

“Selv om det selvsagt går voldsomt hurtigt derudaf, så virker det stadig gennemtænkt og velovervejet det bandet foretager sig. Lidt ligesom hos et beslægtet navn som Piss Vortex, som der vist også er et enkelt bandmedlemoverlap med”. Sådan lød det i anmeldelsen af den EP

Lørdag byder på svenske Wolfbrigade, engelsk/svenske Diagnosis? Bastard! (som jeg af en eller anden grund synes er et fedt bandnavn), og så de tre danske navne Bliss, Smertegrænsens Toldere og Woes.

Bliss har jeg ikke fået tjekket ud endnu, Woes lyttede jeg til en fin, lille bister EP fra sidste år og Smertegrænsens Toldere var som end blandt mine favorit udgivelser i 2016, hvor jeg blandt andet begrundede således:

“Energi er der kraftedeme også i rigelige mængder hos aarhusianske Smertegrænsens Toldere, som stikker dine øjne ud og dolker løs med 7 numre på under 8 minutter, på deres selvbetitlede 7″er udgivelse fra efteråret.

Det et punk, det er hardcore, det er dansk og det er en ordentlig mundfuld, at tage ind, trods den komprimerede spilletid. Faktisk ved man ikke rigtig, hvad der ramte en når musikken rinder ud, men trods skrammer, stiksår og brækkede knogler tager man gerne lige en tur til”.

Huset-KBH // d. 10+11/3 // Kl. 19.00 // 145 pr. dag, 245 kr. partout

Og som en lille bonus, et lidt specielt arrangement søndag, i Gentofte. Her byder Musikbunkeren på mad, kunst og musik under overskriften The Vulnerable Facade. Den gamle bunker forvandles til en gammel eventyrbog, med spændende “visuals”, dans, livemusik og lækker mad.

Den musikalske del står Amelifé & The Little Orchestra for, et band som var gået min næse forbi indtil det blev viftet under næsen på mig for ganske nylig. Det lyder meget, meget spændende det sangerinden og det lille orkester har gang i, og lyder som om det lever fint op til hele eventyrtemaet, som er rammen for dette arrangement.

Musikbunkeren // d. 12/3 // Kl. 18.30 // Gratis
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: The Vulnerable Facade

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.